Minden napra egy film

Minden napra egy film

Ásó, kapa, géppisztoly

2024. április 26. - BBerni86

Tényleg nincs már olyan fiatalabb színész, aki szívesen játszana romantikus komédiában? Nem mintha ezen a filmen segített volna, ha két harmincas van benne ötvenesek helyett, de alapvetően azt veszem észre a zsánerben, hogy kiöregedett egy generáció és nincs utánpótlás.

Ebben a történetben Jennifer Lopez játssza az arát, aki egy egzotikus szigeten készül kimondani az igent, amikor kalózok törnek be, ejtik túszul a násznépet. A vőlegény és menyasszonya meg fegyvert ragadnak, hogy mentsék a menthetőt.

Attól függetlenül, milyen a történet, egyszerűen bántotta a szemem a szereplők látható kora. Ok, J-Lo az, akin 000aso.pnglegkevésbé fogott az idő. Simán fiatalabbnak néz ki, mint a párját játszó Josh Duhamel – az eredeti casting Armie Hammer oldalán már morcosabbá tenne, de kétlem, hogy Armie mostanában bármiben is szerepet kapna. Kevin Spacey vol.2. csak Armie kevésbé tehetséges, cserében helyesebb. Elkalandoztam, Duhamel nagyjából stimmel korban – az már poénosabb, hogy az anyját életre keltő Jennifer Coolidge durván 10 évvel idősebb nála és nem is látszik az anyjának. J-Lo ilyen szempontból jobban járt. De úgy összességében olyan furcsa, hogy a történet érezhetően a harmincas generációra van írva, és ennyivel idősebb színészek játszanak benne. J-Lo húga az egyetlen, aki ilyen szempontból ok, de így meg az a fura, hogy miért van durván 20 év a nővérek között. Jó, leállok, csak annyira nem tudom megemészteni, amikor középkorúak, 50 felett játsszák a harmincasokat. Ez a modern megfelelője annak, amikor harmincasok játszották a gimiseket?

A történet meg simán erőltetett, ami akció komédiának is eladható lenne. Persze, 2 teljesen városi és szelíd ember elbánik a kalózokkal, közben meg a párkapcsolati gondokat is rendezik. Beszólogatnak egymásnak, támadnak és menekülnek felváltva. Mozgalmasnak mozgalmas is a film, csak éppen gagyi.

Teljesen komolyan vehetetlen, amit még tetéznek egyes szereplőkkel is. Lenny Kravitz, mint a volt vőlegény? Aki a medencébe kényszerítve, túszként is úgy pózol, mintha címlapon fotóznák és mindenki teljesen odavan, hogy milyen jó pasi? Róla se mondanám meg, hogy közel 60 éves, de tudom, és annyira tud irritálni, ahogy a szexi, fiatal hím szerepet nyomja. Annyira mű és zavaró az egész. Vagy, ahogy Darcy húgára már kínosan tapad az egyéjszakás kalandja. Ezt most poénnak szánták? Valószínűleg, de nem vicces.

Nem látványfilm, bár némi akció elemet nyomtak bele. Menekülnek kötélpályán, roppan a gránát és hasonlók. De ennél sokkal inkább használták magát a főszereplőt – J-Lo egy jelenetben pl. topban és bugyiban produkálja magát, a zárt menyasszonyi ruhát meg a film során fokozatosan szaggatják addig, amíg amazon stílusban elég sokat nem mutat.

Nem bosszantóan rossz ez a film, de nem esett jól. És nem csak azért, mert annyira sóvárgok egy fiatalabb színészgeneráció után. Maga a történet is gagyi, és ez nagyobb baj.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr1518390155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása