Minden napra egy film

Minden napra egy film

A rettegés hálójában

2024. augusztus 17. - BBerni86

Még egy pókos film, és ez sem tetszett. Úgy tűnik, ez a fajta állatos horror mostanában nem jön be nekem. Bár azt nem kezdeném el elemezni, hogy ez vagy a párizsi bérházban áldozatokat szedő ízeltlábúak voltak az ijesztőbbek.

Talán egy mondat volt benne, amit érdemesnek tartok kiemelni. Amikor Charlotte igyekszik többet megtudni a000a_retteges.jpg pókjáról, a rágcsálóírtót is megkérdezi. Ő azt mondja neki, hogy a pókok nem jó háziállatok. Egy kutya szeret. A macska jó napjain szintén. De aminek négynél több lába van, nem. A pók két dolgot tud: gyilkos vagy eszik. A film aztán ezt az állítást is fogja bizonyítani a maradék játékidejében.

De akkor, kicsit a cselekményről. Adott egy mozaik család: elvált nő, kislánnyal, aki az új férjével a családi bérházban él és van egy közös félévesük. Állandó téma, hogy a család miképpen fogadja el az új férfit, és kicsit mindenki azt nézi, hogy a férfi mennyi különbséget tesz a nevelt lánya és a saját fia között. Igazságtalan is, amikor akkor is ilyesmit olvasnak a fejére, amikor majd megszakad, hogy Charlotte-nak is jó apja legyen. De a lényeg, hogy a kislány, amikor talál egy pókot, befogja és etetni kezdi. Döbbenten, de pozitívan szemléli, milyen gyorsan tanul, hangutánoz, és kegyetlenül elkapja a neki adott rovarokat. Nagyon gyorsan nő is. Mire észbe kapnak, a pók már elszabadul az épületben, és a környékbeli kisállatok után nagyobb, emberi rágcsára támad kedve.

Jut eszembe, tud valaki eszementebb szörnyölő szert, mint anno a Head'n Shoulders-t? Itt megkapjuk a molyirtót és a nagymama régi, büdös KENDŐJÉT. Hát, igen, eddig süllyednek.

Menekülnek a pókok elől, néha támadni próbálnak és molyirtós vizet kevernek, ami úgy szedi szét a pókhalát, mintha minimum savval maratnák. Különben meg olyan erős az anyag, hogy simán felragasztja vele a pók a felnőtt férfit a liftakna falára. Elvágni se lehet, de ez a limonádé, az szinte azonnal feloldja.

A cselekményben, ilyen részletekben is lehet nézegetni, a lényeg így is: gagyi. Nem komolyan vehető, de mondjuk azt nehéz is számon kérni egy olyan filmtől, amiben olyan pók van, ami pár óra alatt olyan méretű lesz, hogy embereket kapjon el és egyen megy.

Sokat mond az is, hogy melyik szereplő volt az egyetlen, amelynek a pók általi halála esetén azonnal kinyomtam volna a lejátszást. A fenti lakó, egy özvegy kiskutyája. Kb. a legértelmesebb szereplő is az eb volt, ami hallotta a pókot, igyekezett jelezni az embereknek és volt ideje, ereje elbújni is előle. Ez egyik másik szereplőnek, legyen az állat vagy ember, nem jött össze.

Ha már az emberek. Pár vonás, klisék. Talán a kislány, Charlotte volt kicsit több, aki küzdött azzal, hogy az apja elhagyta. Nehezen is viselte, amikor a mostohaapja eltüntette a képregényükből a férfit, aki a lányt a biológiai apjára emlékeztette. Az még inkább fájt, amikor a férfi dühében elmondta neki, hogy az apja rég visszajött Ázsiából, csak annyira nem érdekli a lánya, hogy fél éve feléje sem nézett, noha csak pár utcányira lakik. De még ezzel együtt is Charlotte volt az, aki kitalálta, hogy menjen neki a póknak és több életképességet mutatott, mint a felnőttek. Beleértve a kártevő irtót is.

Ismert színész nincs, nem is kell. Sikoltozni bárki tud.

A horror meg kimerül pár jump scream elemben. Mondjuk azt nem bánom, hogy nem totálban néztük, ahogy a pók eszik. Még igazán azt sem mutatták, ahogy az embereket elkapta. Inkább csak azt, ahogy az ájultakat húzza, vagy már a pókhálóban senyvednek Frodo kései utódaként.

Nme egy jó film, de már olyan horror hiányom van, hogy ilyesmikre fanyalodom. Szomorú.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr3718468563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása