Minden napra egy film

Minden napra egy film

The walking dead (8. évad)

2018. április 27. - BBerni86

Zombis, harcos, világvégés, csapatos.

Megindul az összehangolt támadás – zombikat is bevetve a Megmentők egy részét beszorítják a bázisukra, más csapatokat lemészárolnak, vannak, akik megadják maguk és fogságba kerülnek. A cél Negan elfogása és a leszámolás lenne, amiért minden alávetett közösség kész harcba szállni. Ám elég egy árulás, hogy a végső cél ne sikerüljön, és álló háború alakuljon ki a csoportok között. Mindenki a megoldást keresi – vérben gondolkodva. A kivétel Carl lesz, aki egy más jövőt szeretne, amiben nem a gyilkolás a megoldás. Nagy árat fizet érte, de a nagy összecsapás idején sokan meghallják a mondandója lényegét, és készek változni, megpróbálni valami mást.

the_walking_dead.jpgItt az idő, hogy ebből kiszálljak. Évadok óta szenvedek csak vele, mert mindig volt egy kis reményem, hogy egyszer biztosan jobb lesz. Hiszen volt ez már jó sorozat… a durva az, amikor belekezdtek a farmos részekbe, nem szerettem őket, nem tetszettek. Most örülnék, ha azt a minőséget tudnák hozni, ami akkor még megvolt.

A történet? Egy vicc. Egy teljes évadban alig történt valami. Egy nagy időhúzás volt az egész évad, nem is éreztem, hogy lett volna bármi értelme. Egy csomó élet fel lett áldozva, miért is? Hogy majdnem ugyanott tartsanak, mint az évad elején?

Mégis, minek kellett volna ezt eladnia? A harcoknak? A Sétáló holtakat azért lehetett sokáig szeretni, mert volt benne akció is, látványos zombi apokalipszis volt, ugyanakkor emberi dráma is. A csoportdinamikában, az emberek közti kapcsolatokban volt egy csomó minden, ami nézette akkor is, ha nem éppen zombikat henteltek.

Most már ott tartunk, hogy a zombik szinte csak viccek. Egyáltalán nem érezni őket veszélyforrásnak, már a gyerekek is ki vannak képezve, hogy intézzék el őket. Ahhoz valami nagy ostobaság kell, hogy valaki zombi miatt haljon. (Igen, rád nézek, fél évadkor meghalt karakter – bekerülhetsz a legbénább halálok közé a sorozatban.) Ember küzd ember ellen, csoportok egymás ellen. Elnyújtva, unalmasan, feleslegesen.

Eljutottunk odáig, hogy már a kedvelt karaktereket is megutáltatják velem. Senki sorsa nem érdekel, lassan már a zombiknak fogok drukkolni. Vagy inkább az lenne a pontos, hogy sokak haláláért szorítok? Túl sokan vannak, nincsenek is jól felépített karakterek már.

A sorozat látványvilágára odafigyelnek, de 8 évad elég volt már nekem ebből a rohadásból. Már nagyon a tűrésküszöböm alatt van az egész. Már nem ijesztő, és ennyi idő után undorítónak se tudom mondani. Megszoktam.

A szerkezete is fájdalom. A teljes első etap alatt irritált, ahogy közbe bevágták a nagyon szenvedő Rick arcát. Utána meg a boldog jövő víziók akasztottak ki, ahogy Negan mosolyogva kertészkedik… jaj, de fájtak!

Humor? Semmi.

Akció? Van, de unalmas.

Drámai halálok? Túljátszva, kevés is, nincs igazi mersz mögötte.

Minek nézem én ezt? Most már elértem arra a pontra, hogy nincs jó válaszom. Gratulálok, Walking Dead! Csatlakozol ahhoz a válogatott csapathoz, melyeket kaszálok! Nekem itt vége.

 

The walking dead - 5/1 kaszaszint. A történet unalmas, a karakterek megfáradtak – ijesztő rég nem. Itt befejeztem.

https://www.youtube.com/watch?v=5Ow-nxswazg

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr8513870004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása