Minden napra egy film

Minden napra egy film

Kanyar

2018. május 14. - BBerni86

Utazós, stoppos gyilkosos, túlélős, játszmás.

Mallory autóval tart a vőlegényéhez, átszelve a fél országot. Közben a húgával beszél telefonon, aki szeretne biztos lenni benne, hogy érdemes repülőjegyet vennie, Mallory nem futamodik meg az oltár előtt. A lány biztosítja a húgát, minden rendben, jöjjön nyugodtan. De ahogy leteszi a telefont, mellékutakat keres, minél később érjen célba. Amikor lerobban, egy túrázó siet a segítségére. Christian szimpatikus, Mallory időt is akar nyerni, így felajánlja, hogy elviszi a fiút a motelig. De Christian menet közben fenyegetni kezdi, balesetük is lesz. A lány a kocsiban ragad, és Christian visszajár kínozni, nézni, meddig bírja. Mallory az életéért küzd, majd másokért is: kínzója elmeséli, hogy egy család vidéki házába tart, és ők lesznek a következő áldozatai.

A fogságba esett, túlélős thriller volt már népszerűbb zsáner is, most nagyon kiszorította őket a családon belüli 274641.jpgerőszak és a női thriller. A Kanyar sem mostani film, pár éves. Elnézve a filmet, már akkor sem moziba szánhatták, nagyon tévéfilmes.

De mindettől függetlenül egyszer jó kikapcsolódás a thriller nézőknek, sok tekintetben korrekt alkotás. Én nem bánom, hogy megnéztem.

A történet lekötött, és voltak benne érdekes részek. Szerencsére nem abba az irányba vitték el, hogy Christian módszeresen kínozza a lányt. Egy erőszakolós, fizikailag kínzós film nem ment volna le a torkomon. Ez inkább egy túlélő film, ami inkább a 127 órára emlékeztetett. (Tudjátok, ez az, amiben James Franco leszeli a kezét, hogy kiszabaduljon a sziklák közül.) A filmben olyan kihívásokkal szembesül a csapdába esett Mallory, mint a szomjúság, az éhség, hideg, eső, fájdalom. Amire rátesz egy lapáttal a visszajáró Christian, aki azt élvezi, a lány minél jobban szenved. Nem bántja, de beszól neki és pl. otthagy neki egy fűrészt, szabadítsa ki magát, ha bírja! Igen, FŰRÉSZT. Azt nem mondom meg, bevállalja-e a lány a Franco mutatványt, vagy mást talál ki, tessék megnézni!

A két karaktert jól mozgatják egymás mellett. Egy időre bennem még az is felmerült, hogy Christian igazából nem is létezik, csak a lány hallucinálja. A fűrészes résznél változott a véleményem, onnantól a film új tempót vesz fel.

Mert lesz leszámolás is, másik bajba jutott család, akiken segíteni kell. Akciósabb lesz, de nem feltétlenül jobb. Az a feszültség, ami addig megvolt, felváltódik olcsó izgalmakra. De valamennyire kellett ez is, lezárja a sztorit és elvarrja a szálakat.

Odafigyeltek arra is, hogy durva dolgot ne mutassanak a képernyőn. Amit mutatnak, azt viszont érzelmileg felerősítik. Mit is értek ez alatt! Egy példával rávilágítok! Mit iszik a nagyon szomjas, csapdába esett ember? James Franco filmjében is eljutottak a vizeletfogyasztásig. Itt is. Igazából nem durva látvány, a szereplő valami sárgát iszik. Mégis, olyan undort kelt, hogy nem akartam látni, pedig tudom, hogy csak film.

Karakterfilm is, főleg Julianne Hough szerepel, és neki statisztál Christian szerepében Teddy Sears. Hough nem nagy színésznő, de ha ezt tévéfilmes alakításnak fogom fel, annak megfelelő. Sears egy fokkal jobb, de neki hálásabb a szerepe: a pszichopatáé.

Lekötött, szórakoztatott is, kár, hogy a végére nem maradt valami jobb ötlet, valami ütős!

 

Kanyar - 5/3,5 thriller, kis költségvetés, kicsit 127 óra utánérzettel, de tartalmilag és érzelmileg korrekt.

https://www.youtube.com/watch?v=n297-KgI5Sw

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr9913915300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása