Minden napra egy film

Minden napra egy film

Brooklyn Nine-Nine

5. évad

2018. május 31. - BBerni86

Rendőrös, barátos, házasodós, kinevezését küzdős.dkmugocvwaaez8k_jpg-large_www_imagesplitter_net.jpeg

Jake és Rosa hamis vádakkal börtönbe kerültek, és már csak a csapat hisz nekik: hogy felültették őket, mert túl közel kerültek egy korrupt rendőrhöz. Míg ők igyekeznek túlélni a bűnözők között, a társaik dolgoznak, hogy tisztázzák a nevüket. Kikerülve újra belevetik maguk a munkába. Igyekeznek segíteni a kapitányuknak, aki megpályázta a rendőrkapitányságot. Ehhez régi vágású rendőröket, és egy fiatalos rendőrnőt is le kell győzniük. Charles belevág egy autós büfé üzletbe, Jake és Amy annyira jól megvannak együtt, hogy a lánykérést egy nagyon eltervezett, de aztán sok meglepetéssel lebonyolított esküvő is követ.

Ugyan rendőrös sorozat a Brooklyn 9-9, de egyáltalán nem krimi. Így mindenkinek lehet ajánlani, aki egy 20 perces kis lazulásra vágyik egy nap, és már unja az Agymenőket. Az ötödik évadnál járunk ugyan, de annyira laza a cselekménysor, hogy akár most is gond nélkül bele lehet csatlakozni!

Ebben az évadban is azt a tematikát követték, hogy minden résznek megvan a maga kis külön története és vicces konfliktusa, miközben a háttérben pár laza átívelés zajlik. Ízlések és pofonok, kinek melyik fog ezekből bejönni. De van elég választék, hogy több igényt is ki tudjanak elégíteni.

Jake és Amy története ugyan nem szappanopera, de annyira szerelmes és kedves, hogy kipipálja a szerelmi szál és romantika igényeket. A néha beköszönő ügyek hozzák a minimális krimi hangulatot. Az őrs összetartása, a baráti társaságok alakulása meg az a családi, esetleg baráti körös kikapcsolódás, ami naggyá tette a Jóbarátokat. Csak itt a szereplők rendőrök, és a fő helyszín a rendőrőrs.

Szerettem az évadban, hogy bár gyökeresen egy karakterhez se nyúltak hozzá, tudják árnyalgatni és finoman alakítani őket. Jake komolyodott Amy mellett, aki viszont lazább, mióta mrs. Peralta lesz belőle. Charles kevésbé idegesítő a Jake mániájával, bár azért erre még építenek bőven poénokat.

Igazából 5 év alatt megszerettem ezeket a figurákat, gyakran még az idegesítő dolgaikat is. Hitchcock és Scully pl. nagyon sokáig feleslegesek és zavaróak voltak nekem, de már ők is részei a 9-9 csapatnak, akik hiányoznának a többiek mellől. Egy van, akivel nem vagyok képes megbékélni. Gina. Így boldog voltam, hogy egy időre kiszállt a sorozatból, amíg szülési szabadságon volt a karakter és a színésznő is. De visszatért, amit sajnálok.

Ebben az évadban több minden is volt, amin jókat mosolyogtam. Jobban bejön a humora, mint korábban. Nagyon bírtam, amikor Jake bújtatta a kapitány férjét, és szinte kínozta a Nic Cage filmekkel. De tetszett az is, amikor Charles teljesen bepörgött a kajás autó miatt. Jó beszólások, de jó szituációk sora is volt benne.

Még azt se fájlaltam, hogy nem krimi. Ez komédia, munkahelyi és baráti, annak remek is.

Akciók nem nagyon vannak benne, kevés a helyszín is benne. Tipikus komédia sorozat, de még van benne ötlet, 5 évad ide, vagy oda.

Ez kellemes évad volt, remélem, ilyen lesz a folytatás is!

 

Brooklyn 9-9 - 5/4 bejött a humora, aranyos az Amy – Jake pár, és Gina is kevesebb volt. Őt nem bírom.

https://www.youtube.com/watch?v=mBD1qa41-WY

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr5214009056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása