Minden napra egy film

Minden napra egy film

13 reasons why

2. évad

2018. július 12. - BBerni86

Iskolai problémás, kamaszos, zaklatós, bírósági.13reasons.jpg

Hannah halott, már semmi nem hozhatja vissza. De a sebek még fájnak, amit a meginduló per az iskola ellen, újra felkavar. A kazetták szereplőinek, az okoknak nyilatkozniuk kell, szembenézni az igazsággal, vagy még több hazugságba menekülni. Clay most Skye barátja, akinek a betegsége egyre fenyegetőbb, ráadásul Hannah árnya is kísérti a fiút. Alex túlélte a fejlövést, de elvesztette az emlékeit. Ő tud lenni Jessica támasza, miközben keresi a múltját. Justin Clay megkeresésére jön haza, de küzdenie kell heroin függőségével és Jessica utáni sóvárgásával is. Tyler elmagányosodik, a lázadókhoz verődik és egyre több indulat gyűlik benne. Míg Zach a csapaton belül próbál segíteni nekik, Bryce és köre fenyegetnek, hazudnak, megtévesztenek. Az iskola nem is sejti, mi bújik meg a falai között.

A tavalyi év nagy nyertese volt a 13 okom volt, és nem csak a sorozat, de mi is nyertünk vele. Fontos és kényes témákat feszegetett, gondolkoztatott kicsit és nagyot, miközben minden dráma és kín mellett szórakoztató is volt. Arról nem is beszélve, hogy a regényt is többen elolvasták a sorozat hatására.

De a regénynek vége. A sorozat sikeres lett, hát kell egy folytatás! Egyik szemem sír, a másik nevet mentalitással vártam az új évadot. Hogy lehet egy ilyen történetet továbbvinni? Valamit kitaláltak, bővítettek, új szálakat hoztak be, de ez már nem az a sorozat, mint a tavalyi.

A dráma lement, ez már csak az utóhangzás. Olyan, mintha túlírnák a korábban bemutatottakat. Nagyon éreztem a még egy réteg bőr lenyúzását. Nem volt olyan ötlet, amire igazán rá tudták volna húzni a folytatást.

Bocsánat, az utolsó két részben volt valami, ami viszont adott megint egy gyomrost. Az ütött, és volt olyan brutális, mint Bryce és Hannah esete. Csak éppen túlságosan későn, túl kevés jött. Addig el is kellett jutni, és a tavalyiak zárása nem lett olyan ütős, mint a megkezdett szál, amit szerintem visznek a harmadik évadra.

Dráma helyett úgy éreztem, hogy egy drámainak eladott szappanoperát látok. Nagyon utáltam, ahogy Hannah karakterét bővíteni próbálták. Persze, ki kellett valamivel tölteni a játékidőt, de ennyire első részt megcáfolva… azzal nem voltam kibékülve. Zach és Hannah nyári szerelme még mindig nem ment át az agyam szűrőjén. Az egy fontos pont volt, hogy Hannah a szüzességét, az utolsó tiszta pontot vesztette el, amikor Bryce megerőszakolta. Most meg kapott előtte egy nyarat, amit Zach ágyában töltött? De utálom, az ilyen önellentmondást, amit direkt tesznek bele! De a Justin – Jessica – Alex szerelmi háromszög is hasonlóan fájó.

Sok karakterrel nem tudnak mit kezdeni. Ez különösen látszik, amikor valamiért mégis behozzák őket, és egyszerűen nincs semmi súlyuk, csak foglalják a helyet a képernyőn. Tavaly nagyon izgalmas volt pl. Ryan figurája, most teljesen le van építve. Vagy Tony, dettó.

Azzal sem vagyok kibékülve, hogy mindenki tisztára lett mosdatva, csak Bryce a gonosz, de őt szinte démonná növelték. Ezzel kihúzzák Bryce kivétel az okokat, melyek miatt Hannah a halál mellett döntött.

A színészek is gyengébbek, csak egy-egy erőteljesebb alakítás van benne.

Be van rendelve a 3. évad is, nézni is fogom, de remélem, lesz ennél jobb ötletük!

 

13 reasons why - 5/3 el még nem vesztettek, vannak jó szálak, de már nem ugyanaz. Gyengébb, súlytalanabb.

https://www.youtube.com/watch?v=0XuOkYlUWIs

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr4114103183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása