Minden napra egy film

Minden napra egy film

SpoilerZóna

Merülés a szerelembe

2018. július 22. - BBerni86

Ez már lassan baljós trend kezd lenni. Könyvekről könnyen mesélek a SpoilerZóna vasárnapján, a héten éppen a Mézeshetek Harryvel című regényt vesézem ki a regenyvilag.blog.hu-n. Lelkesedem, tetszett, nem is vagyok kritikus.

Ezzel szemben itt vagyok, kiválasztottam a Merülés a szerelembe című filmet, és nem nagy kedvem van elmesélgetni. Hiányzik egy olyan ütős filmélmény, amiről lenne kedvem mesélni! De nyavalygás helyett nézzük a film cselekményét!merules2.jpg

James újabb megbízást vállal el. Dzsihádista terroristák nyomára kell akadnia Afrikában. Mérnökként utazik, és míg látszólag kutakat ás, a terroristákra kell figyelnie. Már a beszervezés is nagyon titkos: egy múzeumba, a fülesen keresztül kommunikál a feletteseivel, míg látszatra csak a kiállított képeket nézi.

Danielle is nagy útra készül. Az óceánok mélyét kutatja, és most lehetőséget kap egy merülőhajóval az Északi-tengerbe süllyedni. Az utolsó számításokat, a terveket még a nyaralás alatt finomítja.

James és Dani ugyanabban a francia üdülőben készülnek a küldetésre. Eleinte csak elfutnak egymás mellett, de ahogy megakad a szemük a másikon, keresni kezdik egymás társaságát. Még a témájuk is közös látszólag: a víz. Egyre több időt töltenek együtt, eleinte csak beszélgetéssel, majd viszonyuk is lesz. Egyikük sem nyári kalandnak érzi kettejüket – érzelmileg is mélyen benne vannak, szerelmesek. De az idejük vészesen fogy. El kell köszönni, merules1.jpgde egyezséget kötnek, keresik még egymást, ez nem örök búcsú.

De Dani hiába próálkozik, képtelen utolérni a férfit. Még a hajón is azon kattog, mi van Jamesszel. Nem ír, a telefonja nem elérhető. Egy szigetre is kiteszik a többiek kicsit, hogy össze tudja szedni magát a merülés előtt. Ott nem járhat máshol az agya, minden hiba az életébe kerülhet. Dani így úgy kezd dolgozni, úgy nézi a dolgokat, mintha Jamesnek mesélné őket és nem adja fel a reményt, hogy a férfi keresni fogja.

James is Danielle emlékébe kapaszkodik. Épp csak megérkezett, elkapták és kémként bedugták egy lyukba. merules3.jpgMoslékot kap enni, nincs semmije, csak kínozzák. Míg a keresett terroristák maguk mellé viszik, egy kinti bázisra tartanak az óceán partján, ahol James agyonlövése is a programba van.

Dani és két társa lemerülnek, de a hajójuk elektronikája leáll. Ott ragadnak a sötétben. A nyomás vagy a fulladás végezni fog velük.

James leadja a partról a vészjelet, majd a vízbe veti magát. Kiúszik, lemerül – érkezik a rakéta. A terroristák tábora megsemmisült, James elkönyveli magában, hogy visszamehet és láthatja még a szeretett nőt, míg lebeg a vízen.

Sikerül beindítani a búvárhajót, elkezdenek felemelkedni. Dani az ablakon néz kifelé, ahogy emelkednek a merules4.jpgfelszínre, a fénybe.

 

A filmen az idősíkok keverve vannak. De így érthetőbb.

Még akkor is, ha engem kifejezetten irritál pár dolog.

  • James mérnök vagy katona? Vagy mindkettő?
  • Egyáltalán, túlélte a filmet? Ki fogja kihorgászni, és hazavinni?
  • Miért börtönözték be, amint megjött? Ennyire gyanakvóak? De akkor meg miért nem lőtték bele a gödörbe, minek kellett kirándulni vele?
  • Danielle mégis, mit vizsgál a tengerben?
  • Hogy indult be a hajó pár ütéstől?

Mindig akadt valami ilyen kis tüske, ami befészkelte magát a fejembe, és zavart. Nem románc, nem háborús film és sok a lyuk is a cselekményben.

 

Rossznak azért nem mondanám, a szereposztás tetszett, de nem egy okos film.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr8514114621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása