Minden napra egy film

Minden napra egy film

Mit várunk?

Mary - Queen of Scots

2018. augusztus 03. - BBerni86

https://www.youtube.com/watch?v=-U64LHgGL7c

2018-mqos-back-grommets.jpgVárható megjelenés: USA 2018 decembere, Európában várhatóan 2019. januárban

Készítők? Csajos film lesz, női rendezővel. A két főszerep is két erős színésznőé: Saoirse Ronan és Margot Robbie lesz a két királynő. Akit még érdemes kiemelnem, a forgatókönyvíró – a House of Cards miatt sejthető, hogy van érzéke a hatalmi játszmákhoz.

Műfaj? Történelmi. Trailer alapján inkább politikai játszmás, mint romantikus. (Nem is bánom.)

Miről szól? Mary, a skót királynő hazatér uralkodni, miután férje, a francia trónörökös meghal. Elisabeth, az angol királynő közeli rokona, kuzinok. Eleinte úgy tűnik, lesz is egy erős, egységes Anglia két nő uralma alatt. Csak éppen a féltékenység és a tanácsadók egymás ellen uszítják őket. Mary fiatal és szép, akinek fia is születik. Elisabeth, a szűz királynő gyermektelen és egyre jobban utoléri a kora. Viszály, majd háború tör ki, amiben először merül fel majd a kérdés, hogy egy király/királynő is halálra ítélhető-e.

Amiért várom:

  • bitang erős a casting. Rettentő kíváncsi vagyok, mire kapja majd Ronan az első Oscar díját. Ez a film éppenletoltes_1_3.jpg Oscar szezonra van időzítve…
  • Margot Robbie, mint Elisabeth. Brutális az a fehér arc és vörös haj kombináció.
  • David Tennant – tudom, gyengéim a pszichopaták, és amit ő a Jessica Jonesben letett az asztalra… érdekel, milyen lesz teljesen más karakterben.
  • az alapja egy sikerkönyv. Mindig szeretem a regény adaptációkat! Főleg, mert a filmek miatt az adott könyvek is várhatóak lesznek magyarul…
  • gyönyörű a látványvilág, egy látványos kosztümös filmnek ígérkezik.
  • a korszak is érdekel. Rózsák háborúja, Tudor-kor, ezek lekötnek.
  • haragszom a Reign című sorozatra, annyira átírták benne a történelmet. (Nem is bírtam 1 évadnál tovább.) Talán ez most helyre teszi a korszakot és a karaktereket.

Nálam várós, készüljünk a királynők uralta Angliába!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr614153741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása