Minden napra egy film

Minden napra egy film

SpoilerZóna

Status Update

2018. augusztus 05. - BBerni86

A heti filmet könnyen választottam – nyelvi okokból. Ugyanis jelen film nem érhető el szinkronnal, de status1.jpgegyelőremagyar felirattal sem, így azok nem tudják megérteni, akiknek nem elégséges hozzá az angol nyelvtudásuk. De a filmet bírtam, így a magam és az ő kedvükért is következzen a következő film története:

Status Update

status5.jpgKyle számára három dolog volt fontos: az apja, a szörfözés és a kocsija. Azzal, hogy a szülei szétváltak, az anyja elköltözött a két gyerekkel az ország másik végébe, mindet elvesztette. Az apjával csak telefonon beszélhet, és már alig várja, hogy nyárra visszamehessen hozzá Kaliforniába. Itt a hoki a menő, nem a szörf – tenger híján nem is opció. Az autóját meg Kaliforniában kellett hagynia. Míg a húga azonnal új társaságra lel az új iskolában, Kyle azonnal ellenségeket szerez be.

A helyi hoki sztár, Derek azonnal kiszemeli magának, és előszeretettel piszkálja. A helyzet fokozódik, amikor Kyle egyetlen barátjául Lonnie, az iskola különce szegődik, akinek még a saját szomszédja sem vesz tudomást a létezéséről. Túl sokat beszél, nem előnyös a külseje sem, eddig legfeljebb képzelt barátai voltak. A fiú azt is megtalálja, akit meg szeretne ismerni, csak tippe sincs, hogy álljon neki: Dani, az iskola zenekarának szólóénekesnője.

Amikor Derek megint rászáll, a hokisok elveszik a fiú telefonját. Addig szórakoznak, és ütögetik, amíg a készülék darabjaira nem esik a falon. Sokan látják, talán sajnálják is, de senki nem lép közbe. Az iskola Derek és barátnője, Charlotte játszótere.status6.jpg

A letört Kyle a plázában próbál szerelőt találni. Egy különös, punk afroamerikai eladóba botlik, aki egy másik készüléket ad neki, rajta a saját programjával. Még tippet is ad az életét jobbá tenni vágyó fiúnak, hogy írja csak be a kívánságait a programba és meg fog lepődni.

Este Kyle beüzemeli a készüléket, és unalmába tényleg beírja, hogy érkezzen meg az apja a kocsijával. Másnap reggel döbbenten látja, hogy az autója a ház előtt áll, az apja utánuk jött, és most éppen állást keres. Lehet, hogy mégis tud valamit az app?

Az iskolában is kipróbálja. Dani és az iskolai zenekar versenyre készül, és új tagokat keresnek a kórusba. Kyle is jelentkezik. A fellépése előtt beírja a programba, hogy klasszikus hangképzésű, nagyszerű énekes akar lenni. Ki is áll a színpadra, és saját magát is meglepve egy női operaáriát ad elő, amin mindenki álla leesik, de inkább rossz értelemben. Rohan vissza a plázába, ahol az előadó is jót mosolyog a fiú énekesi kvalitásán. Majd megmondja a megoldást: csak posztoljon újat, írja felül az előzőt!

Így az ebédszünetnél Kyle az énektanárhoz lép oda, hogy újabb meghallgatást kérjen. A tanár, és a vele beszélgető énekes srác is elzavarná onnan. Kyle viszont már a telefonba ütötte, hogy úgy énekel és táncol, mint status3.jpgBruno Mars. A joghurtot evő tanár szájából kikapja a kanalat, és a padokon kezdi el ütni a ritmust, felkap egy gitárt és belevág a Locked out of heaven előadásába, amit a végére tapsözön kísér, és Dani is csatlakozik hozzá. Bent van a zenekarban.

https://www.youtube.com/watch?v=JqBY7OxT9g0

A próbák alatt egyre jobban összebarátkozik a lánnyal is. Dani barátként kezeli, de Kyle lassan kezd randi szintre átcsúszni. Az app segítségével lesz egy remek óriáskerekes randijuk, és Kyle kezében köt ki Dani füzete is, melybe a dal ötleteit írja. Az egyik nagyon megtetszik a fiúnak, és ketten dallá alakítják a szöveget. A zenekarnak és a tanáruknak is megmutatják, aki ugyan szívesen tartaná versenyben a Hallelujah előadását, amit a macskája temetésén is előadott, de meggyőzhető Dani szerelmes dalának jóságáról.

Azért egy-egy személy még akad, aki Kyle ellen dolgozik. A zenekar előző fiú szólistája, aki sérelmezi azt is, hogy Dani mennyire közel kerül az új fiúhoz. Ő akar járni a lánnyal, noha Dani az elejétől megmondta neki, hogy őt ne használja a homoszexualitás leplezésére. Kyle kiáll vele küzdeni, és az app Bruce Lee képességeivel ruházza fel.

Derek és a banda is szemétkedik. Amikor Lonnie kárára poénkodnak, Kyle leckét akar nekik adni. Jelentkezik a hoki csapatba. Az app olimpiai bajnok képességeket ad neki – csak éppen először gólok lövése helyett táncolni kezd a jégen a fiú. Tripla axel, ugráskombináció – a csapat jól ki is röhögi. De egy felülírás elég, és máris Kyle a csapat legjobbja, aki miatt Derek kispadra kerül és lassan mindenki dobja.status2.jpg

Kyle a csapattal megy hokis buliba, ahol az iskola szépe, egyenesen Charlotte nyomul rá. A buli pont azt zúzza össze, amiért Kyle sokat dolgozott. Dani meglátja Charlotte posztján, ahogy Kyle azt a lányt csókolja. Kiabál a fiúval, látni se akarja, és kiderül, a Drowning, a szerelmes daluk, az róla szólt. De már csak múlt időben. Lonnie születésnapi bulijába se ért oda, így a srác szülei megint azt hiszik, a fiú csak kitalálta az új barátot. Charlotte elviszi a szüleihez bemutatni, akik elég ellenségesek. Majd az app hat, és hirtelen imádni kezdik. Charlotte anyja szó szerint rámászna, Kyle alig tud elmenekülni.

Kyle nem tudja kibékíteni a barátait, a tönkrement app sem tud segíteni, kénytelen a mostani életéhez alkalmazkodni. Otthagyja a zenekart, a hoki döntő pont a verseny idején van, és inkább ő menjen, mint Dani, akinek sokkal fontosabb a zene. Lonnie is kerüli. Otthon is azt látja, az apja élhetetlen alak, aki csak nehezíti a családja életét. Egy kihallgatott beszélgetésből kiderül az is, az anyja nem véletlenül hozta magával. Az apja nem is akarta, hogy Kyle vele maradjon. Szenved, de próbálkozik így is boldogulni. Nem megy. Az anyja mondja el neki, hogy nem az online világ határozza meg, ki ő. Hibázott? Hozza helyre!

Kyle így valóban elkezd változtatni dolgokon. Leállítja a hokisok szekálós viselkedését, elmegy Lonnie szüleihez, akik alig hiszik, hogy ő tényleg létezik, és nem csak Lonnie képzeletében. Összebeszél Derekkel is, aki a koronájától megfosztottan a lúzerek közé süllyedt. Charlotte-tal szakít. Az apjának is megmondja, menjen haza, ne erőltessék, ami nem megy. Jobb lesz külön utakon.

A hoki döntő. A másik csapat egy játékosa kezdettől Kyle épségére pályázik, már a meccs elején akkorát ad neki, hogy Kyle felállni se bír. Derek áll be a helyére és nyeri meg a meccset. Kyle az öltözőből rohan a zenekari status7.jpgversenyre, ahol Dani teljesen maga alatt van. Egyedül nem tudja a szerelmes dalt énekelni, most fáj a szíve. Hallelujah, abba kezdenek bele.

De a refrén előtt megszólal egy gitár. A Drowning kezdő ütemeit játssza. Néma csend, mindenki a gitározó és a színpad felé tartó fiút figyeli. Kyle elkezdi a dalukat énekelni, a tanár hamar int a zenekarnak, hogy kapcsolódjanak be, és mire a refrénhez ér Kyle, már a színpadon áll Dani mellett, aki lefagyottan figyeli. De énekelni kezd vele, és a közönség megőrül értük.

https://www.youtube.com/watch?v=1bapmTRysro

Nyernek, és az app is megjavul. Kyle Danivel békülne, de a lány elszalad előle. Törli is az appot, újra csak önmaga.

Másnap az iskolában már egészen más a légkör. Mindenki ünnepli a hokisok és a zenekar győzelmét, már nem szívatják a hokisok a többieket, Kyle mindenki barátja. Dani szalad előle, de Kyle akkor is végig mondja, ha csak magának is, hogy bármi történjen is, örül, hogy megismerte a lányt. Csalódottan sétálna el, de valaki vállon böki. status4.jpgDani van mögötte, aki mosolyogva mondja, ő is örül, hogy találkoztak és megcsókolja a fiút. Aki magához húzza a lányt és boldogan csókolja vissza. Happy end.

Nagyon ragozni nem akarok semmit, pénteken már kifejtettem. Lehetnék kritikus és hibavadász, de semmi kedvem hozzá. Nekem tetszett, jókat vigyorogtam rajta, így nem is érdekelnek olyanok, mint Derek kispadra ültetése, amikor Kyle után ő a csapat és az állam legjobbja. (Normális az edző, ültetni a Kyle utáni legjobbat az államban? És miért vesztette ez az ösztöndíját? Komolyan, nem lett rossz hokis, csak lett egy nála jobb is.)

Hibavadászat helyett hallgassuk a Drowning-ot, nekem már a fülemben van a dallam. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr3814156179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása