Minden napra egy film

Minden napra egy film

Kszi, Simon

2018. augusztus 18. - BBerni86

Coming outos, kamaszos, szerelmes, középiskolás, baráti társaságos.lovesimon_kszisimon_12v.jpg

Simon átlagos kamasz. Eljár az iskolába, megvan a baráti köre, szerető báty, aki lelkes próbanyula húga profi séfeket utánzó próbareggelijeinek. De van egy titka, amiről tudja, hogy otthon megértenék, de egyelőre képtelen kimondani. Az egyik online felületen megjelenik egy iskolatársa bejegyzése, aki ott vallja be, hogy még képtelen felvállalni, de meleg. Simon ráír, szintén álnéven, hogy egy cipőben járnak. Nagyon megértik egymást, Simon beleszeret Blue-ba, és az iskolában is figyelni kezd, ki lehet ő igaziból. Közben kénytelen egy új barátját (Abby) közelebb hozni az idegesítő Martinhoz, aki zsarolni kezdi az ellopott leveleivel. Ahogy Simon feje felett összecsapnak a hullámok, ráébred, milyen jó emberek veszik közbe, és merhet végre önmaga lenni.

Terveztem egy ideje, hogy megnézem. Végre, összejött. Kipipáltam az előző Nick Robinson tini szerelmes filmet, nem mintha összefüggene a kettő, mert semmi közük egymáshoz, de előbb meg akartam nézni a korábbi filmet. És szerencsére ez sokkal jobb lett, mint a Minden, minden. Mégis, találtam egy közös pontot: mindkettő egy ifjúsági bestseller film adaptációja.

Olvastam a regényt is. A cselekményt szépen adoptálták, ezzel kapcsolatba nincs is semmi bajom. Ami viszont akad: ki volt már megint az agyas, aki ilyen címet adott neki? Van olyan ember, aki úgy fejezi be az üzeneteit, hogy Kszi? Főleg, hogy a filmben végig a Szeretettel formula kerül elő, direkt hangsúlyos, amikor Simon először írja úgy alá a levelét, hogy Szeretettel, és Blue viszonozza a formátumot. Az angol is a Love, Simon címet kapta. Nálunk meg Kszi. Na, Kszi.

De a filmről. A cselekmény egy laza, szerelmes komédia, ami pár erősebb kérdést is igyekszik beemelni, de végig inkább a komédia, mint a dráma felé evezve. Jó hangulata van, laza, és szerethető az egész. Annyira jól kezeli a coming out témát is, hogyha nem lenne benne meleg vonal, Blue lány lenne, és Simon se lenne homoszexuális, akkor is tökéletesen jól működne az egész történet.

Köszönhető ez a remek karaktereknek. Simon nagyon kedvelhető, aranyos, tényleg az a szomszéd srác alkat, aki mellett bárki szívesen lakna. Karakteresek a barátai is, akiknek szintén át lehet érezni a maguk kis drámáit. Jól megfogja Simon családját is, ami szintén egy olyan közösség, hogy tényleg érthetetlen, miért tartott a srác annyira attól, hogy bevallja, neki inkább Harry Potter, mint Hermione jön be. (Blue ébredése azért trendibb: a Sárkányok anyja helyett Havas Jon az első plátói vonzalom.)

Itt hamar meg is jegyzem, hogy én szerettem az ilyen utalásokat, akad pár benne, mert tényleg úgy éreztem, hogy mai fiatalok mindennapi életébe lesünk be kicsit.

A szereposztásba is akadnak gyöngyszemek. Elmondani nem tudom, mennyivel jobb itt maga Nick Robinson is, mint a szobából kijönni nem tudó lány szerelmeként. Josh Duhamel, Jennifer Garner is nagyon jól hozzák a figuráik, és Katherine Langford a kisebb szerepébe is be tudja tenni azt a kisugárzást, ami miatt Hannah Baker is emlékezetes volt.

Szíve van ennek a filmnek, és úgy szórakoztat, úgy nagyon laza, hogy van tartalma is. Soha rosszabb tini filmet!

 

Kszi, Simon - 5/4 kedves film, hangulatos, jópofa helyzetekkel, szerethető színészekkel és karakterekkel.

https://www.youtube.com/watch?v=CWftz168LE4

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr8314185259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása