Minden napra egy film

Minden napra egy film

Egy kis szívesség

2018. október 02. - BBerni86

egy_kis_szivesseg.jpgBarátnős, átverős, pénzért machinálós.

Stephanie özvegy, aki egyedül neveli a kisfiát és egy anyukáknak szóló blogba öli kreatív energiáit. Ő a tipikus hebrencs, segítőkész, vidám szomszéd nő. Véletlenül fut össze fia egy barátjának anyjával, Emilyvel. Aki gyönyörű, merész, titokzatos, és meglepő módon barátkozni akar vele. Hamar lesznek nagyon jó barátnők, Stephanie élete titkába is beavatja a nőt és szívesen vigyáz a fiaikra, ha Emily dolgozik. Azon a napon is ezt tette, Emilynek sürgős munkája volt, és Stephanie ment a fiúkért. De Emily nem jelentkezett, majd a rendőrségi hajsza zárásául a holttestére bukkantak egy tóban. Stephanie a gyászoló Sean támasza és szeretője lesz, amikor egyre különösebb események történnek. Mintha Emily kísértene. Talán nem is halt meg? Stephanie kénytelen Emily titkai után nyomozni, mielőtt újabb tragédia történne.

Először is, nem volt csalódás a film, ezt le kell szögeznem. A regény után voltak félelmeim, hogy lehet ezt normálisan adaptálni. Megoldották, nézhető és elég jó film lett az Egy kis szívesség – ha azért a regényt inkább tudom ajánlani, mint a filmet.

A cselekmény lényeges elemeit megtartották, de sokat finomítottak az eredeti regényen. Van, amit különben nem is bánok. Stephanie sokkal szimpatikusabb itt, mint a regényben volt. Itt tényleg az a hebrencs, vidám nő, akinek látszik, nem olyan szakadék szélén táncoló szerető lény, mint a regényben. Itt is beleteszik a regény egyik durva fordulatát, a kapcsolatát a bátyjával, de a regényhez képest sokkal finomabban. Sokkal pozitívabb jellem lett, nem lesz olyan megalkuvó, mint a regényben.

A cselekményt is sokkal elfogadhatóbban, kevésbé botrányosan zárják. A végét átírták, de ez a nézőbarát változat. Ezzel az eredeti éle elveszik, de nem fogja úgy érezni a néző, hogy az ügyeskedőké és a szociopatáké a világ. Thrilleresebb, egy igazságosabb zárással.

Amit viszont nem értettem: miért kellett Emily angol férjét ázsiai színésszel játszatni? Nem mintha bajom lenne Henry Goldinggal, de nekem ő nagyon más, mint ahogy Seant elképzeltem. Golding nekem most nagyon a Kőgazdag ázsiaiak miatt van a szemem előtt, ez meg valami egészen más. De a regényben is.

Ami viszont a casting kapcsán abszolút telitalálat: a két főszereplőnő. Anna Kendrick tökéletesen hozza ezt a kis szerethető, minden lében kanál nőt, akinek azért megvannak a maga titkai is. Tipikusan az a szomszéd lány, aki helyeske és van benne potenciál, de nem ragyog ki a tömegből. A stylist is, de a színésznő is jó munkát végzett. Blake Lively meg valósággal magára húzta Emily karakterét. Volt benne egy kicsi a Gossip girl karakteréből is, nem kevés őrület is. A stylist nála is nagyon tudta mit csinál, érdemes figyelni, mennyire másképp öltöztették a két nőt, és mennyire tükrözték ezzel is a személyiségük!

A film különben látványra is kellemes, színes és szórakoztató. Popcorn thriller, ha szabad ilyen jelzőt alkotnom.

Tetszett úgy is, hogy a regényt tartom az ütősebbnek. Hogy nem tetszett Sean filmbeli formátuma sem. Hiányzott a regény magával sodró narrációja, de humorral tudták pótolni. Szóval, korrekt adaptáció, amiben merték alakítani is az eredeti sztorit.

 

Egy kis szívesség - 5/4 regény után annyira nem érdekes, de a színésznők jók, és a sztorin is finomítottak.

https://www.youtube.com/watch?v=WMT2RWnzKco

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr7914275939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása