Minden napra egy film

Minden napra egy film

Bűbáj herceg és a nagy varázslat

2018. november 14. - BBerni86

Kalandos, szerelmes, átoktörős.

Bűbáj Fülöp pár napon belül 21 lesz, és a herceg szó szerint leendő királysága minden nőjének álompasija. Csecsemőként apja rosszakarója, a sötét mágiában jártas Nemezis átokkal sújtotta: minden nőt bűvöljön meg a tekintete. Ha a 21. születésnapján nem csattan el az igaz szerelem csókja, akkor a királyságban nem lesz többé szerelem. Bűbáj herceg most éppen három menyasszony közül kellene, hogy válasszon: Csipkerózsika, Hamupipőke és Hófehérke is a lagzira készül. A király azonban látja, hogy a fia nem szerelmes és nem tud választani, küldetésre küldi. A hercegnők aggódnak érte, így a jóakaróik felbérelik a tolvaj Lenore-t, hogy bubaj_herceg.jpgvigyázzon a hercegre. Csak éppen a fiú álcában rejtőző lány az egyetlen, akire nem hat Fülöp átka. És Nemezis látja, ő megtörhetné az átkát. Így ahol tudja, nehezíti az útjuk, míg a kettős valóban el nem kezd egymásba szeretni.

Szeretem a kifacsart meséket. Nagyon fel tudja dobni a történetet, ha egy elemet kicserélünk valami nagyon másra, és rögtön új értelmet kap minden. Ebbe a sorba illeszkedik a Bűbáj herceg is, aminek már a címe sejteti, mi lesz a nagy csavar: most nem egy hercegnő átkát kell megtörni, hanem bizony a hős herceget ismerhetjük meg közelebbről.

Aki ugyanúgy Charming, mint ahogy több évadnyi Once upon a time-ban Hófehérke hívta a hercegét. Itt ugyan ez, a magyarul Bűbájos a herceg vezetékneve és nem a jelzője, de teljesen úgy használják, mintha a keresztneve lenne. És jelzőként is megállja a helyét. Csak éppen ez a Bűbáj herceg nem egy hősies alkat. Mondhatni, elég életképtelen lovag, és a legnagyobb fegyvere a mosolya. De, és mesében döbbenet, van karakterfejlődése. Hitelesen. Teljesen kész voltam azon a döntésen, amit a mese végén meghoz. Nagyon nem egy szokványos mesevég, persze jön fordulat és megoldás, de maga az ötlet dicséretes. Jobb ember lesz a végére, és kész nagy áldozatokat is meghozni.

Mivel ilyen a herceg, sejthetitek, hogy a hozzá illő lány nem egy kényes hercegnő lesz. Lenore a girl power megtestesítője, aki sikeres tolvaj, nagyszájú és vagány. Az ő szerelmük nem az a fajta, amelyben meg kell menteni a lányt. Végső soron ők majd egymást mentik meg, és egészítik ki egymást.

Amit még nagyon bírtam, a három klasszikus mesehősnő itteni arcát. Csipkerózsika, aki folyton csak aludna. Hamupipőke, aki ezerrel pörög, mintha folyton határideje lenne. És a kedvencem, Hófehérke, aki kész üldözési mániában szenved. Viccesek lettek.

A történet kalandos, hiszen a páros elindul a nagy kalandra, és többek között küzdenek szörnyekkel és természeti akadályokkal. Vicces is, hiszen a mesék pont annyira vannak kifacsarva, hogy mókásak legyenek. Nekem bejött a film humora. Mellette klasszikus mesei elemek is vannak, például betétdalok. Nem sok, de jól elhelyezve, és egészen fülbemászóak lettek.

Itt kell megjegyeznem, hogy eredeti hangokkal nem semmi a mese zenei része. Hiszen olyan énekesnők adják a hangjuk, mint Sia, Demi Lovato, Avril Lavigne.

Tényleg sajnálom, hogy a grafika furcsa kicsit, nem a Disney és DreamWorks szint, mert ezt leszámítva nagyon szórakoztató kis mese az, amit jól esett nézni. Nekem tetszett.

 

Bűbáj herceg és a nagy varázslat - 5/4 jópofa, humoros, felnőtt fejjel is élvezhető, nagy kár, hogy nem szebb a grafikája!

https://www.youtube.com/watch?v=mz8KCGHQRpU

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr2714370819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása