Minden napra egy film

Minden napra egy film

Szerelembe gurulva

2018. november 18. - BBerni86

Szerelmes, udvarlós, hazugságos, kerekesszékes.szerelembe_gurulva.jpg

Jocelyn sikeres, jóképű közel 50-es férfi, aki egy nem közismert, de kifejezetten sikeres sportcipő üzlet igazgatója. Készül a maratonra, és csábítási ügyekben kihívásokra vadászik. Saját énjeként túl könnyen szed fel bárkit, így mindig valami hátrányt hazudik magának. Az anyja temetésére megy haza, a házat rendezi, amikor poénból beleül anyja kerekesszékébe. A helyes szomszéd lány pont ekkor toppan be, és mozgássérültnek hiszi a férfit. Jocelyn el is határozza, így szerzi meg a nőt. Aki meg is hívja magukhoz ebédre. A férfi ott szembesül vele, hogy a szintén székes nővérével, Florence-szel akarja összehozni. Jocelyn menekülőre fogná, de Florence meglátogatja, és ahogy a férfi megismeri a nőt, beleszeret. Élettel teli, varázsos személyiség – de hogy mondja el neki magáról az igazat, anélkül, hogy elvesztené?

Melyik a legnagyobb francia filmsiker? Az Amelie biztosan a listán lenne, és nagy téteket tennék az Életrevalók dobogójára is. Így miért is lep meg, hogy igyekeznek a PR szakemberek ezeknek a filmeknek a sikerét kihasználva reklámozni? A Szerelembe gurulva poszterén is ott van az a felirat, ami idegesít. Ők is életrevalók. Komolyan? Ennél jobbat nem tudtak kitalálni?

Ok, értem, mi a hasonlóság alapja. Mindkettőben van egy mozgássérült, aki ennek ellenére teljes életet tud élni. De ennél sokkal több a különbség. Ez egy romantikus komédia, nagyon korrekten meg is csinálták, szerethető, miért kellett a szájízem elrontani a PR-ral?

Mert a filmben ott az a francia báj, amiért szeretem ezeket a filmeket. Könnyed, bájos, napfényes, miközben komolyabb témákat is tud érinteni, és szórakoztató. Az alaphelyzet nem tűnik túl ígéretesnek, de amit kihoznak belőle, annál jobb lesz.

Van jól megírt cselekménye, amiben jó érzékkel vegyítik a komédiát. a romantikát és a drámát. Nagyon tetszett, ahogy Jocelyn a romantikus vacsorát tervezte. Bírtam, ahogy a véletlen találkozásokkor idiótaságokat kitalált az egészsége leplezésére. A felültette magát az asztalra részen percekig vihogtam. Ugyanakkor megvannak a megható, komoly pillanatai is. Nagyon együtt tudtam érezni a férfival, amikor gyötrődött, hogy bevallja az igazat, de úgy, hogy Florence meg tudjon bocsátani neki. Nagyon tetszett a prágai operaelőadás, ahogy Jocelyn arcán lehetett lemérni, hogy hatott rá a zene.

A fentiekből is látszik, nekem eltalálták a humorom. Vicces ez a film, és nem is próbálja magát altesti poénokkal eladni. Talán két poénja van, ami minimálisan efelé tendál, de azok se igazán ilyenek. Vagyis, egész családbarát alkotás, lehet vele több korosztálynak próbálkozni.

A karakterek eltaláltak. Jocelyn nagyon nem egy tökéletes figura. Hiú, elsőre kifejezetten sekélyes, még egomán is. De érkezik Florence, aki bárkinek példakép lehetne. A filmmel együtt fogalmazva nagyon intenzíven él. Pörög, kedélyes, érzékeny, humoros. A filmben ő az, aki szinte ragyog a vászonról, és Alexandra Lamy nagyon jól is játssza. Szerintem senkiben fel sem merül, miért szeret bele a férfi.

Jó az ember közérzetének ez a film. Mert benne van, hogy érhetnek tragédiák, megsérülhetsz, de azt te döntöd el, hogy éled meg. Lehetsz boldog és teljes, rajtad áll!

A rossz PR-t feledve ezt a filmet érdemes megnézni, nekem tetszett.

 

Szerelembe gurulva - 5/4 ha az Életrevalók szintjén nem is éri el, pozitív, humoros, franciás. Jobb a vártnál.

https://www.youtube.com/watch?v=RzINHAuZLaI

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr9714378784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása