Minden napra egy film

Minden napra egy film

Harlots

2. évad

2018. december 08. - BBerni86

Ármányos, bordélyházas, kosztümös, gyilkos klubos.harlots.jpeg

Charlotte elhatározza, hogy egyszer és mindenkorra véget vet az anyja és a Lydia Quigley közti ellenségeskedésnek. Így beáll Lydia lányai közé, az asszony jobb keze lesz, miközben egyre a titkait kutatja. A saját családja is haragszik rá érte, hiszen senkinek nem mondta el, miben mesterkedik. Ám váratlan szövetségesre lel lady Isabella személyében, akit egy titokkal Lydia zsarol hosszú évek óta. Eközben Margaret más irányból próbálja a kötelet Lydia nyakába tenni: bizonyítani akarják, hogy ő a nemi erőszakoló és gyilkoló nemesi klub, a Spártaiak kerítője. Ám Lydia és a nemesek befolyása túl nagy: a tanúkat megfélemlítik vagy meggyilkolják. A helyzetébe beletörődött Lucy pedig késznek érzi magát lord Fallon kitartói ajánlatát elfogadni: nem is sejti, hogy rosszkor és rossz emberbe lesz szerelmes.

A történet ott folytatódik, ahol korábban abbamaradt, mintha nem is telt volna el az évadok közt egy kis idő. Azonnal látni is, hogy a sorozat teljesítette az elvárásokat, mert sikeresen továbbfejlesztettek benne mindent, és újabb erős évad született, amiben tényleg minden benne volt, amiért meg lehetett szeretni a sorozatot.

Egyrészt, továbbra sem az a lényeg, hogy ezek a nők prostituáltak és bordélyvezetők. Talán durván néz ki leírva, de itt a szexipar nem olyan megbélyegző és stigma, mint nálunk. Itt simán belefér, hogy egy hírhedt kurtizán részt vegyen a főnemesek rendezvényén, itt elfogadják, hogy a szex ugyanolyan árucikk, mint egy új ruha vagy az élelmiszerek. Sokkal inkább azon van a hangsúly, hogy azokat kell büntetni, akik ezzel visszaélnek. Akik nyerészkednek a lányokon, vagy még rosszabbat tesznek velük. Annyira nem a szex a lényeg, hogy még annyi szexualitás sincs benne, mint az első évadban volt.

A viszályok viszont szintet lépnek, úgy ármánykodnak és szervezkednek itt a szereplők, hogy azt öröm nézni. Igaz, egy-egy ponton a rosszak folytonos győzelmei már frusztrálóak, de nem kell aggódni, születnek megoldások. Némelyik elég meglepő, de vannak olyan elnyert végzetek is, amelyeket nagyon megilletett az adott szereplő.

A karakterek továbbra is érdekesek. Lucy nagyot lépett más irányba, már nem az a szenvelgő kislány, akit nem tudtam bírni az első évadban. Lord Fallon nagyon jól működik a lány mellett, és ezzel el is értünk a magam kis agybajához. A szimpatikus gonosztevőket bírom, és ebben az évadban az Fallon volt. Bírtam Lucy mellett, de különben is. Sajnáltam is, ami történt vele, mert azt nem ő, hanem egy márki illette volna. Tudom, nem járt neki happy end, de akkor is…

A kedvencem továbbra is Charlotte, aki karakán, nagy a szíve és igazi harcos. Az már csak a hab a tortán, hogy Jessica Brown Findlay játssza, kifejezetten jól. Fejlődik Margaret jelleme is, többet megismerünk a múltjából. Lesley Manville Lydiája még mindig borzongató, simán övé az egyik legjobb alakítás a sorozatban. Az újonc Liv Taylor a zsarolt lady szerepében nekem haloványabbnak érződött, de a sorozat sikerét mutatja az ő becsábítása.

A külsőségei még most is szépek, elsősorban a belső terek és a ruhák terén. Gyönyörű ruhaköltemények vannak a sorozatban, pótolva a kevés helyszínt.

A harmadik évad már berendelve, én nézem majd azt is és mesélek!

 

Harlots - 5/4 jó a történet, érdekesek a karakterek, és nagyon szórakoztató is, erősített stábbal.

https://www.youtube.com/watch?v=qDXNaVESYkc

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr8514453788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása