Minden napra egy film

Minden napra egy film

Jurassic World 2.

Bukott birodalom

2018. december 14. - BBerni86

Mentőakciós, kalandos, összeesküvős, dinoszauruszos.jurassic_world2.jpg

A Nublar sziget a pusztulással néz szembe: a vulkánja aktív lett, közel a kitörés. A Jurassic World ugyan látogathatatlan a 2 éve történtek után, de a dinoszauruszok most ott élnek. Ha az emberek nem tesznek valamit, a vulkán eltörli őket a Föld színéről, újra kihalnak. A politikusok próbálnak döntést hozni, de úgy döntenek, jobb, ha nem avatkoznak be. Claire, a sziget korábbi vezetője lobbizik a megmentésükért. A technológia egyik kitalálója, Sir Lockwood ajánl anyagi segítséget, hogy pár fajt sikeresen kimentsenek, és egy emberektől zavartalan szigeten elhelyezzenek. Kell Claire, hogy a sziget megfigyelő rendszerét élesítse. Kell Owen, hogy Kéket befogja. Ám arra egy szigetre érkező sem számít, hogy a háttérben egy árny anyagi hasznot remél, és Istent játszik – míg el nem szabadul a pokol.

A Jurassic World is szép utat járt be: Crichton bestseller regénye volt, melyből Spielberg rendezett annyira jelentős filmet, hogy egy egész generáció kezdett klónozásról és kihalt fajok visszatértéről álmodni. Utána jött pár kevésbé sikeres folytatás, majd napjainkra újra kasszasiker lett a Jurassic World, amely sok tekintetben idézte meg a Spielberg sikert.

Olyan brutális bevételei voltak, hogy újabb trilógia vette kezdetét. Aminek a második fejezete a Bukott birodalom. Amit kettős szemmel tudok nézni: egyrészt, mint a sorozat középső részét, nézem az ívet, hova halad ez a történet. És megvan az ív, hogy honnan hova akarnak eljutni. Ezt a keretet mondja szépen el a nosztalgia faktort is növelő Jeff Goldblum. Megtettek egy újabb lépcsőfokot, és én kíváncsi is vagyok, milyen végjátékot terveznek a dinoszauruszok világában.

Másrészt, nézhetem csak magát a filmet is. Akkor már nem vagyok annyira lenyűgözve. A filmben van egy jelenet, amikor Claire arról beszél, milyen volt először dinót látni. Amilyen varázsról ő ott beszél, az volt meg a Spielberg filmben, és egész jól átvitték a World első részébe is. Most azonban már nincsen meg.

Szó se róla, mint popcorn mozi, a Bukott birodalom üzemel. Nagyon látványos, gyönyörű a CGI. Itt még az is prímán néz ki, amikor emberek és dinók egymás mellett futnak, vagy valamilyen interakcióba kerülnek.

A történet pörög, kicsit sem unalmas. Ha csak kalandokat és jópofa beszólásokat, a megszeretett hősöket akarjuk látni; néha kicsit nevetni, néha kicsit tátani a szájunkat a látványon, határozottan ez a mi filmünk.

De ha kicsit is elgondolkodunk, mélyebbre akarunk nézni, akkor fecseg a felszín, hallgat a mély József Attilával szólva. Túl sok a butaság ebben a filmben. Kinek nem esett le már az elején, hogy Lockwood unokája igazából kicsoda? Miért lenne olyan barom a film gonosza, hogy pont oda telepíti a titkos labort, ahol a főnöke olyan könnyen rátalálhat? Meg egyáltalán, ne már, hogy azok a milliárdosok, akik a végén mennek a licitre, ne szerezhettek volna a szigetről maguknak olcsóbban állatot. Meg ez a fegyverré nevelt állat is… jaj.

De mondom, agy nélkül élvezetes és szórakoztató. Minden fontos szereplő jött vissza, és hozza is a formáját. Nekem még az is bejött, hogy a film a felénél zsánert vált.

Nem rossz film ez, csak ettől a sorozattól többet várunk. A varázst, ami megvolt benne.

 

Jurassic World 2. 5/3,5 látványos, akciógazdag, popcorn mozinak remek, de a varázslat már nincs benne.

https://www.youtube.com/watch?v=ig0AqRa3ndY

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr2814483342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása