Minden napra egy film

Minden napra egy film

SpoilerZóna

2019. január 13. - BBerni86

- Look away

Maria egyszerűen rosszul érzi magát a bőrében. Plasztikai sebész apja folyton elégedetlen vele, azt szeretné, ha szebb és népszerűbb lenne. Nincs egy jó szava a lányhoz, kritizálja a sminkjét, az öltözködését, a félénk f2_9.jpgviselkedését. A lány anyja pedig hiába szállna szembe a férjével, hagyja elnyomni magát. A helyzet odáig fajul, hogy az apja azt találja ki neki a 18. születésnapjára, hogy ingyen megműti az arcát, hogy tökéletes legyen. Az iskolában rászálltak, az egyik menő srác rendszeresen piszkálja és gúnyolja, a többiek meg mennek utána. Két kivétel akad: kiskora óta a legjobb barátnője, Naomi. És Naomi barátja, Sean, aki szintén a hokicsapat tagja, helyes és népszerű. Ők igyekeznek védeni Mariát, bár a lány érzi, hogy Naomi néha szívesebben bántaná. Az se sokat segít, hogy Sean neki is tetszik, de milyen esélye lenne a tehetséges koris, szőke Naomi mellett?

Egy nap a tükörképe megmozdul. A lány elsőre halálra rémül, de hiába próbál segítséget kérni, a szülei lerázzák. f1_7.jpgA tükörkép, aki magát Airamnak nevezi, segítséget ajánl. Cseréljenek! Ő átveszi Maria életét, aki a tükörkép lehet cserébe. A lány elsőre nemet mond, de amikor megint több sérelem éri egy iskolai bálon, Naomi is elárulja, mert úgy érzi, elszeretné a barátját, belemegy a cserébe.

Airam magabiztos, erős, már ettől szépnek tűnik, az apja meg is dicséri. A lány pedig bosszúhadjáratba kezd. Elsőnek a szomszéd  menő srácot csípi el, akivel közli, tudja, hogy azért piszkálja, mert gerjed rá. Majd amikor a fiú sarokba szorítja, eltöri a lábát, amivel a f4_9.jpgsport karrierjét is lezúzza. Titokban korizni gyakorol. Kinézi az apja naptárából, mikor jön hozzá a nő, akiről gyanítja, hogy a szeretője. Pont akkor az anyját is oda irányítja, aki már kénytelen szembenézni a házassága gondjaival, és kiköltözteti otthonról a férjét. Naomit megint megkéri, hogy tanítsa korcsolyázni. A tóra, a klubházhoz mennek ki. Naomi le is döbben, hogy Maria mennyire ügyes már. Menőzni akar, koris fogásokat, forgást, ugrásokat csinál, de Maria tartja vele a lépést. Majd egyre gyorsabban korcsolyázni kezd. Naomi megijed tőle, menekülőre fogja, de megbotlik. A palánkba veri a fejét, meghal, miközben Maria hívja a mentőket.

Az igazi Maria vissza akarja kapni a helyét, gyűlöli, amit Airam művel, de a lány nem engedi vissza az életébe. Helyette Sean jön, aki gyászolja a barátnőjét. Maria rányomul. Elmeséli, hogy rég szerelmes belé, és vele akar lenni. Kihívóan beszél, és amikor simogatni is elkezdi a srácot, Sean visszacsókolja és lefekszenek. Viszonyuk lesz, még az iskolából is lógnak, hogy együtt legyenek.

De Naomi halála gyanús a rendőrségnek, kihallgatják az embereket. Sean is számon kéri egy találkán a lányt, hogy valóban baleset volt-e. Valamit meglát a lányon, aki a beszélgetés helyett agresszívan az ágy felé haladna. Szakít, menne innen, amire a lány begurul, fejbe vágja és Sean meghal.

A lány innen az apjához megy, akinek a fejére olvassa, hogy nem szerette őt. Mert ő tudja, hogy nem egyke. Ikrek születtek, de az egyik baba torz volt, akit ezért az apja eldobott, és a feleségét is rávette, hogy csak a szép babát f3_9.jpgtartsák meg. Átvágja az apja torkát egy szikével.

Most már Airam visszamenne a tükörbe, de Maria nincs ott. Rohan haza az anyjához. Ő már fekszik, lefekszik mellé, az anyja átkarolja. Ahogy villódzanak a fények, olyan, mintha az anya két oldalán a két lánya, az ikrei feküdnének.

- Az én hősöm

Neuville és Elizabeth rájönnek, hogy képesek együtt dolgozni. Meg is egyeznek, hogy a lány is részesedni fog a f6.jpgkapitány piramis játékából. Elcsattan egy csók is, Neuville már komolyan venné a korábban színjátékból tett lánykérését. Ám a nő nemet mond, mert szerinte Neuville gyáva, és nem tudna egy gyáva férfi felesége lenni.

Partit ad a család, de a porosz sereg erre tart. Nicolas rohan a francia erőkhöz, míg a család és vendégek Neuville vezetésével szervezik a védelmük. Mire hallani a poroszokat, Neuville eltűnik, Elizabeth magában meg is állapítja, hogy tényleg olyan gyáva, mint amilyennek gondolta - korábban őt is kérte, szökjenek el, és hagyják sorsára a kastélyban maradókat.. De Neuville nem elment, hanem egy puskával kiáll a támadók elé és felvenné a harcot. Mire a lovasok letipornák, a megérkező franciák és Nicolas megmentik.

Elizabeth így már a felesége lesz. Esküvő, az első táncot járják, amikor katonák érkeznek, és vinnék a kapitányt magukkal a frontra. Neuville el is indul velük, és Elizabeth nagyot nevet, amikor látja, hogy a kapunál a katonák balra, a férje meg jobbra indul.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr6114559180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása