Minden napra egy film

Minden napra egy film

A félelem játéka

2019. február 16. - BBerni86

Bírósági, fenyegetett, sorozatgyilkosos.

Mitch Brockden menő ügyész, aki nem szokott ügyeket veszteni. A magánéletében is sikeres: van egy szerető felesége, aki csodaszép kislányt szült neki. Egy munkahelyi ünnepség után Mitch részegen vezet hazafelé, nem merte a kocsit az úton hagyni. Gázol, hívja a mentőket, de nem marad a helyszínen. Majd lesi a híreket. Döbbenten szembesül vele, hogy az általa elütött férfit valaki más felvette, hazavitte, és most gyilkosságért neki kellene elítéltetnie. A lelkiismeret bántja, így mindent megtesz, hogy szabotálja az ügyet. Ám amint a felmentő film2.jpgítélet megvan, rá kell döbbennie, mi történt igazán. Davis nem a gázoló, de gyilkos. Az aktuális áldozata ugrott ki Mitch kocsija elé. Nem hagyhatja szabadulni, de mit tehet? A két férfi között gyilkos játszma veszi kezdetét.

Nem mai film, de tévében simán el tudom képzelni, hogy lesz iránta érdeklődés. Moziba, újként se ülnék be rá, de ez nem is áll fenn. Esti, tévés elfoglaltságnak meg tökéletes.

Mert az alaphelyzete kifejezetten érdekes és van benne bőven lehetőség. Kicsit krimi, kicsit tárgyalótermi, kicsit thriller. Pörgős, jó mix, amiből sok minden jó kisülhet. A tárgyalás a nyitó rész, ahol Mitch az igazság felfedése nélkül igyekszik igazságot tenni. Mivel elég sok tárgyalótermi filmet és sorozatot nézek, jót szórakoztam azon, ahogy Mitch brutálisan elrontja az ügyet. Pl. egyszer konkrétan beleszövi a kérdésébe, hogy a védelem milyen érvekkel tudja az ő kérdéseit cáfolni. Kész.

Majd jön a krimi, amikor kezd ráébredni, hogy Davis nem ártatlan bárány, akinek eddig gondolta. Nagyon hamar rádöbben, hogy egy sorozatgyilkos felmentéséhez járult hozzá.

Amivel indul a thriller. Mindkét férfi tud valamit a másikról, amit nem tudnak bizonyítani, de tönkretehetné a másik életét. Mit lépnek? Azt nem tudom mondani, hogy eredeti ötletekkel lenne tele az egymás elleni tervük, de tévés szinten elment. Nem állnak le, pörgetik a cselekményt, és ilyen-olyan akciókat is beletesznek.

De pont ez az, ami lehúzza a filmet. Mert átmennek mesébe. Egyszerűen nem hiteles, amit csinálnak egymással. Arról nem is beszélve, hogy bután tűnnek el benne szálak. A vége pl. teljesen értelmetlen nekem. Most akkor mi van? DE fehérezek ki, mert ez SPOILER: Mitch él tovább, mintha mi sem történt volna? Pedig bevall olyasmit, amiért szerintem simán bíróság elé kellene állnia. Úgy tűnik, a logika és következetesség kevésbé fontos, mint a szálak megnyugtató zárlata.

Kivitelezésben is tévéfilmes. Nincsenek emlékezetes beállítások, sem látványos elemek. Ahogy pl. Fincher képes feszültséget teremteni és sugallni a képeivel is, itt ilyesmit ne keressetek!

A karakterek kevés vonallal rajzoltak, de a típust lefedik. Igazán mélyen egyiket sem ismerhetjük meg, de a tipizálás megvan. Lesz jó, rossz, és azt szépen elfelejti a film, hogy Mitch egy cserbenhagyó gázoló. Annak ellenére belőle csinálja a hős jófiút.

Jackson már rutinból hozza a figuráját, akinek kemény tekintete a legjellemzőbb vonása. Az Üvegben sokkal többet játszott, mint itt. Dominic Cooper próbálkozik, szerintem túlzottan is.

Van benne lehetőség, de nem sikerült minddel élni is.

 

A félelem játéka  - 5/3,5 érdekes a sztori, van benne feszültség is, kár, hogy több ponton összecsapottnak hat.

https://www.youtube.com/watch?v=3SHYvODXTd0

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr2014628604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása