Minden napra egy film

Minden napra egy film

Lethal Weapon

3. évad

2019. március 23. - BBerni86

Rendőrös, akciós, haveros, családos.lethal_weapon.jpeg

Riggs halála a teljes csapatot megviseli, leginkább Murtaugh van maga alatt. A tervezett változások sem történnek meg: Murtaugh marad nyomozó, aki nem képes beletörődni abba, hogy társa halála mögött nincs valami összeesküvés, valaki, akit megbüntethet érte. Avery marad a kapitány, és Riggs helyére ő veszi fel Wesley Cole-t. A férfi egykori katona, CIA ügynök, aki azért akar letelepedni, hogy visszaszerezze élete szerelmét, és többet lehessen a nőtől született lányával. Bár Cole megszokta, hogy egyedül dolgozik, a társ nélkül maradt Murtaugh mellé kerül, és lassan összebarátkozik a két nagyon más ember. Miközben merényleteket akadályoznak meg, életveszélyes helyzeteket élnek túl, Cole ellesi azt is, hogyan lehet jobb apa és olyan férfi, aki visszahódíthatja a szerelmét is.

Most kérdéses, mi lesz a sorozat sorsa. Eleve már kockázat volt ebben az évadban is: meg merték ölni Riggs karakterét, ezzel nem is kicsit mutatva be az eredeti filmeknek. Hiába, ha egy színész nagyon kihúzza a gyufát… lecserélik, durván. De már ott tartanak, hogy Damon Wayans nagyon menni akar. Ha meg se Riggs, se Murtaugh, akkor mitől lenne ez Halálos fegyver?

De, a 3. évad elkészült, és érkezett Cole. Tudom, ezzel most sértem az eredeti filmeket, de vele nekem jobban tetszett a széria, mint korábban Riggs szenvedéseivel. Egy dinamikusabb, fiatalabb karaktert kaptunk, aki az akciójelenetekben is sokkal hitelesebb volt. Egy volt CIA ügynöktől jobban elhittem a fizikának ellentmondó akciókat és merész húzásokat.

A magánéleti szálai, igaz, lényegesen több klisével működtek. Klasszikus szerelmi háromszög, amit egy ponton elkezdtek másfelé vinni. Leginkább ezen a vonalon látom, hogy úgy zárták a szériát, hogy benne van az is a pakliban, hogy nem lesz 4. évad. Azt a kapcsolati fejlődést, érettséget, amit felépítettek az évadban, az utolsó két részben visszavonták, hogy Cole kaphasson egy nagyon rózsaszín happy endet.

A sorozat jellege különben semmit sem változott. Nem is igazán rendőri nyomozások vannak, hanem egy ügy, amit minimális utánajárással, a végén egy nagy hajszával, vagy lövöldözéssel megoldanak. Közben beszólogatnak egymásnak, és családi konfliktusokat kezelnek. Meg is jegyzem, ezen a téren nem muzsikálnak jól. Murtaugh családja pl. olyan problémákkal küzd, hogy a fia kihagyna egy évet az egyetemen, utazgatna, vagy üzletbe kezdene tanulás helyett. Cole kapcsán pedig már említettem, hogy a lányával épít kapcsolatot, és az exe körül legyeskedik. Ha nem is unalmas, de pocsolya.

A két színész közti kémiával nekem nem volt bajom, de már nem az a haver sorozat, mint korábban. Mindkét fő karakter többet jár a saját útjain, és nincs meg az a kapcsolat, ami az előző karakterrel (Riggs) megvolt.

Seann William Scott nem volt rossz választás Cole szerepére, engem kifejezetten meglepett, fizikailag is mennyire rákészült a szerepre. Hiteles lett, fentebb írtam is, hogy sokkal fiatalosabb, hihetőbb akciósztárnak, mint az elődje. A színészi játékba meg kár lenne belemenni: nem az a sorozat, amiben ez szempont.

Mert ez most is egy akció limonádé, amit elnézel, mosolyogsz, aztán elfelejtesz.

 

5/3,5 szórakoztató, sikerült a szereplőváltás is, de most is inkább szemnek, mint agynak szól.

https://www.youtube.com/watch?v=2aVtPzV2Fbo

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr3714686922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása