Minden napra egy film

Minden napra egy film

SpoilerZóna

Az eltűntek

2019. március 24. - BBerni86

2_21.jpgHárom férfi indul egy távol levő szigetre, világítótoronyőrnek. Hamar összeszoknak, rendben tartják a berendezést, és tervezgetik a jövőt.

James kétgyermekes családapa, akit az anyagi szükség vezetett ide. Más állást nem talált, és a gyerekeknek enni kell adnia. Thomas rég ezt a unkát végzi, mása sincs már az életben. Gyermeke nincs, a felesége is elhunyt nem olyan régen. Donald épp csak befejezte az iskolát, és keresi a helyét. Rossz fiúnak bélyegezték meg, és szeretné bizonyítani, hogy nem olyan haszontalan ő.

Egy vihart követve egy öbölben csónakra bukkannak, mellette egy ájult férfi. Donaldot eresztik le kötélen. Megnézni az idegent, halott. A csónakban volt egy láda, azt kezdik el felhúzni a többiekkel. De a halottnak hitt idegen feléled, a fiúra támad. Mielőtt vízbe ölné, Donaldnak sikerül megragadnia egy követ, és ő lesz a gyorsabb.

Maguk közt megegyeznek, hallgatnak. Mintha semmi sem történt volna. A ládát se nyitják ki. De nem bírják 1_11.jpgmegállni, és aranyrudakat találnak benne. Már tervezni kezdik, ha okosan járnak el, ezzel új életet kezdhetnek.

Egy hajó érkezik, két rossz arcú idegennek a fedélzeten. A társuk keresik. Azt mondják nekik, a holttestet már beküldték a szárazföldre a holmijaival együtt. Nem hisznek nekik, csak megjátsszák, hogy elmennek, és lecsapnak a szigeten levőkre. Kínozzák őket: hol az arany? Végül a három toronyőr marad életben. A holttesteket tüntetnek el, amikor a sötétben még egy alak érkezik. James lelövi, majd döbbenten látja, hogy csak egy kisfiú volt, olyanforma, mint a saját fia.

3_22.jpgJames megroppan, nem képes a toronyba se felmenni többé, odalent húzza meg magát. Egyre erősebb a paranoia, ami elragadja. Azt hiszi, Donald okozza majd a vesztük. Megjátssza, hogy minden rendben, indulhatnak haza a pihenőre. De amint kettesben maradnak, végez a fiúval.

A holttestet a tengernek adják, elindulnak haza kettesben. James kéri Thomast, ölje meg. Így nem mehet haza a gyerekeihez. Thomas megteszi, lenyomja a víz alá. Majd hagyja, hogy az áramlat vigye őt is, ahova csak akarja.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr10014710511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása