Minden napra egy film

Minden napra egy film

All American

1. évad

2019. április 13. - BBerni86

Középiskolás, sportos, szerelmes, titkokat felfedős.

Spencer James tele van lehetőséggel: jól tanul, és nagyon tehetséges sportoló is, aki a focival kitörhetne a környezetéből. Mert nem jó helyre született. A város legszegényebb, bűnnel teli részébe. Az anyja nagyon ki akarja innen juttatni, így egy régi barátot kér meg, hogy karolja fel a fiút. Billy Beverly Hills egyik elit középiskolájának az edzője, és kijárja az ösztöndíjat Spencernek. Még a családjába is befogadja, hogy az iskola ne köthessen bele a lakcímébe. Spencer igyekszik a környékének is fia maradni, segíteni a bűn elleni harcban, miközben a csapatával a bajnokságban küzd. Szembe kell néznie annak a nehézségével, hogy az iskola legünnepeltebb lányába szeret bele, akinek barátja is van. Szembe kell néznie a szülei múltjával is, ami az ő kapcsolatait is megmérgezheti.all-american.jpg

Középiskola, diákok közti konfliktusok, sport – football – volt már olyan sorozat, amely ezekkel a jellemzőkkel nagy kedvencem lett. Friday night lights. Máig nem találtam meg az utódját, ha egy-egy filmre rá is bukkanok, ami hasonló és tetszik.

Leírás alapján megvolt az esély, hogy az All American képes lesz a Péntek esti fények után maradt űr betöltésére. De már az első részek után látszott, hogy ezt csak szeretném, meg nem fog valósulni.

Iszonyatosan sok, és erőltetett konfliktust zúdítottak a nyakunkba. Aminek jó része annyira szappanos, hogy már az első részben belefájdult a fejem. Hősünknek melyik lány tetszik meg? Naná, hogy a leggazdagabb és legelérhetetlenebb, akinek ráadásul Spencer csapattársa a barátja. Mi van a szülőkkel? Már az elején tele van utalgatással, hogy több volt köztük barátságnál. Azt is feszegetni kezdik, hogy talán Spencer az edző fia. De azt is ide írhatnám, hogy Leila és Olivia azért kerülnek konfliktusba, mert Olivia drogos állapotban összefeküdt a legjobb barátnője barátjával. Ide írhatnám, hogy Asher már csak megjátssza, hogy gazdag, mert az apja mindent elvesztett, még a feleségét is. Ide írhatnám, hogy Coop kénytelen Spencer családjához bevackolni magát, mert az apja kidobja, amint szembesül lánya homoszexualitásával.

És még bele se lendültem, szerintem az első két részen se értem végig. Ennél csak rosszabb lesz. Komolytalanul, dráma nélkül pakolnak egymásra igazából komoly problémákat, de itt minden súlyukat elvesztik. A Friday Night Lights működött drámának, amiben volt sport is. Ez szappan, amiben van sport is.

Nem tetszett a szereplők többsége. A legnagyobb gond, hogy pont Spencer alakítója a leggyengébb láncszem. Daniel Ezra nagyon hiteltelen, nem hiszem el neki a mondott érzelmeket. A legrosszabb akkor, amikor azt próbálja játszani, hogy aggódik és meg akar menteni másokat. Mint akinek szorulása van…

De elmondható a sorozatról, hogy a fiatal színészeket kinézet alapján választották, nem a színészi tehetség volt a mérvadó, sajnos.

Sportos sorozatnak is gyenge, nincsenek izgalmas meccsek, vagy kemény edzések. Közben emlegetik a focit, de csak alibinek a sok magánéleti és szerelmi dráma mellé.

Csalódás volt. Sokkal többet vártam, amit nem kaptam meg.

 

All American - 5/2 sokat akar markolni, de nem sikerül jól. Halmozza a történeteket, a főszereplő átlagos.

https://www.youtube.com/watch?v=lYgN-_RDec8

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr9414739767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása