Minden napra egy film

Minden napra egy film

Deadly class

1. évad

2019. április 14. - BBerni86

Középiskolás, gyilkosos, baráti társaságos, harcos.deadly_class.jpg

Marcus élete gyerekként egy pillanat alatt ment tönkre: egy kiengedett elmebeteg öngyilkos lett, ugrott. Egyenesen a fiú szüleire zuhant, és Marcus árva lett. Egy árvaházba került, egy olyan szobatárs mellé, aki előszeretettel bántotta őt. Marcus egy ponton kiakadt, bosszút állt, gyilkolt és utcára került. Ott talált rá egy speciális iskola: a jövő bérgyilkosainak, bűnözőinek képzői. Marcus meghívást kap közéjük, és mivel nincs alternatívája, elfogadja. Hamar át kell látnia, ki milyen csoportba tartozik, ki kivel van szövetségben vagy háborúban. Mexikói drogkartell, jakuza, nácik, minden előfordul itt. Közben teljesítenie kell az órákon, ahol tanul mérgezést, közelharcot, gyilkolást – ahol a vizsgák halálosak. Az életét nehezíti, hogy beleszeret egy lányba, akinek őrült barátja van. Hogy az egykori szobatársa is él még, és sorozatgyilkos babérokra tör, őt is áldozatként megjelölve.

Vártam ezt a sorozatot, kellően elmebetegnek és fekete humorúnak tűnt előzetesen. Egy iskola, mint a Harry Potterben, csak itt gyilkosokat képeznek? Nem kell nekem Roxfort, miért nem lehet ide felvételizni?  Ok, azért jobb lenne örökösként bekerülni, különben eléggé valószínű, hogy fél évet sem sikerül túlélni.

Középiskolai hangulata is van, a diákok ugyanúgy klikkekre oszlanak, ugyanúgy megvannak a menők és a lúzerek, mint bármelyik iskolás sorozatban. Még konfliktus szinten is ugyanazok a problémáik, mint más iskolák tanulóinak. Beleszeretnek abba, akibe tilos lenne. Szenvednek a szülői elvárásoktól. Megszegik az iskolai szabályait, buliznak és szenvednek.

Amire rájönnek a gyilkos részek. A beszabaduló bérgyilkosok, akik mindenkit megölnének, aki az útjukba kerül. A vizsga, ahol csúnya halált halsz a méregtől, ha nem szerzed meg időben az ellenszert. Egymás ellen is bőven terveznek merényleteket.

Mégis, ahogy haladtak a részek előre, kezdtem kiábrándulni az egészből. Nem tudtak eléggé lekötni a behozott szálak. Lin mester és a nővére konfliktusa teljesen hidegen hagyott, a háttérben működő rendről meg nem tudtam meg eleget, hogy érdekeljenek. Érzem, hogy még mindkettőnek lesz folytatása, ami hatással lesz az iskolára is, de a kergetőzés most nem hatott rám különösebben.

Chester ámokfutása már jobb ötlet volt, de azt a vonalat meg a szerelmi háromszögek ölték meg nekem. Marcus ingadozása Maria és Saya között fájt. A rész elején azon mereng, mennyire Saya az igazi, a végén meg szerelmet vall a másik lánynak? Mindezt egy véres leszámolás közepette?

A karakterek kellően kattantak, az még tetszett is.

A színészek között sok az ismeretlen, de ez nem zavart. Vannak eltalált figurák, majd ha olvastam a képregényt, megmondom azt is, az eredetit mennyire tudták megidézni. Azt azonban látom ennyiből is, guilty pleasure hatásra törekedtek. Szépnek kellett lenni.

Grafikájában sok minden tetszett. A jelmezek, a hangulat és leginkább az animált betétek. A szereplők múltját megelevenítő betétek parádésak. Anime stílus, véresek, ötletesek, simán ezek voltak a kedvenc részeim az évadban.

Megyek, olvasom a képregényt. Ha lesz 2. évada, visszatérünk még az osztályra.

 

Deadly class - 5/3 az eleje beszippantott, de aztán elvesztettek. Véres, de a kamaszdrámák nem tetszettek.

https://www.youtube.com/watch?v=iZyc7Q5ESmI

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr314739775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása