Minden napra egy film

Minden napra egy film

Peppermint

A bosszú angyala

2019. április 27. - BBerni86

Igazságosztós, akciós, korrupcióval teli várost megtisztítós.

Riley North boldog nő volt. Ugyan a férjével voltak anyagi gondjaik, de ami igazán számított, abban erősek voltak. Szerették egymást, a kislányuk, akinek éppen a születésnapját ünnepelték. Ám hirtelen gengszterek tűntek fel, fegyvert rántottak, és lőni kezdtek. Riley a kórházban ébredt özvegyen és egy halott lány anyjaként. Kiderült, a férjét egy rabláshoz hívták sofőrnek, de nemet mondott. Így is, a rivális banda végzett vele. Riley tanúskodik, látta a tetteseket is, de a merénylet mögött álló drogkirály és korrupt rendőrei mindenkit lefizetnek. Még Riley lesz az, akit kezelésre utalnak, míg a gyilkosok szabadon távozhatnak. A nő megszökik, felszívódik, és 5 év múlva visszatér. De már más ember – harcossá és gyilkossá képezte magát, aki el akar számolni mindenkivel, aki felelős a családjával történtekért.peppermint.jpg

Előzetesen már olvastam, hogy gyenge lett ez a film. Ismerős is mesélte, neki mennyire nem tetszett. Vagyis, elég kis reményekkel álltam neki. A szomorú az, még annál is rosszabb ez az akciófilm, amit előzetesen elképzeltem.

Az alaphelyzetet viszonylag korrektül felvázolja, bemutatja a szereplőket, aztán a készítők hoznak egy rossz döntést. Az egyik percben Riley még egy megtört asszony, akinek az volt a legvadabb akciója, ha késve indult a lányával az iskolába. A következőben meg egy harcias amazon, aki profi gengsztereket is agyon tud verni, vagy agyonlőni, éppen mi áll a kezére. Kimaradt a teljes út, hogyan lett egyikből a másik.

Arra koncentrálnak, ahogy Riley végez mindenkivel, akit kicsit is felelősnek tart, vagy aki a rendszer megrontója. Pl. a bíró, akit lefizettek még az ügyében, hogy mentse fel a gyilkosokat. Miközben levadászik mindenkit, elkapja azokat a korrupt rendőröket is, akiket a szerv évek óta hiába keres, még arra is van ideje, hogy a nyomornegyedbe rendet tegyen.

Vagyis, ha csak üres akciót akar látni az ember, arra tökéletesen megfelel. Csak éppen, ami tényleg érdekes lehetett volna, és tartalmat adhatott volna, Riley átalakulása – az nincs. Nekem nagyon hiányzott, mert túl hirtelen a háziasszony – önbíráskodó váltás.

Igazából krimi szál sincs benne, Riley ösztönösen rálel azokra, akikkel végeznie kell. Akármit próbálok benne találni, mindig arra lyukadok ki, hogy ez csak egy akciófilm, minden plusz nélkül, ami ennél többé tehette volna.

A karakterek vérszegények. Riley kimerül annyiban, hogy bosszút akar állni. A korruptak miért adták el maguk? Pénzért. Minek több magyarázat? Még a gonosz is rettentően egysíkú figura, akiről semmit nem tudtunk meg. Simán gonosz és kész.

A poszter is mutatja, Jennifer Garner, akinek el kellett volna vinnie a hátán a filmet. A színésznőnek bőven van akciós múltja, az Aliasban évadokon keresztül irtotta a gyilkosokat, kémeket, gonosz elemeket. Nem is az a baj, hogy ő nem hiteles. Egyszerűen a történet, a karakter nem az. Meg, valljuk azért be, nem véletlen, hogy Garner az utóbbi években inkább családanyákat, és nem akció anyukat játszott.

Nincs mondandó, nincs feszültség – akkor legalább a látványa jó? Ma már annyival többet hoznak a menő akciófilmek, hogy azt kell mondanom, nem. Még a látványvilága se ok.

Nagyon agyatlan tévézéshez elmegy, máshoz nem.

 

Peppermint – 5/2 gyenge történet, akció van csak tartalom helyett, és az sem lett emlékezetes. Csalódás.

https://www.youtube.com/watch?v=KLK4K1NLADQ

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr7114788220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása