Minden napra egy film

Minden napra egy film

Csak színház és más semmi

4. évad

2019. május 01. - BBerni86

Színházas, szerelmes, darabot próbálós.csak_szinhaz_es_mas_semmi.jpg

Új évad kezdődik a Komédiásban, de most éppen felújítják az anyaszínházat, így az új darab próbái és bemutatója egy bérelt épületben lesz. A társulat nélkülözni kénytelen Alindát – aki külföldön forgat – és Barnát is, aki a felesége távollétében a fiára vigyáz. Érkezik viszont a darabba Barna édesanyja, akinek pont egykori szerelmes és férje a partnere. Az asszony anyagi gondjait férjfogással akarja megoldani, de egykori férje rendesen bekavar a terveibe. Visszatér Lili és Máté, akik az eltelt időszakban szakítottak. A férfi nagyon vissza akarja kapni a lányt, de nem egyszerűsíti az életét, hogy egy popsztár, Alex érkezik Lili mellé főszereplőnek, aki szintén nem közömbös a lány iránt. Közben kirobban egy pletykalap botrány, Dénes csalók csapdájába sétál, és még színésznő gyakornokok is vetélkednek.

A negyedik, és egyben záró évadához érkezett a Csak színház. Szerettem ezt a sorozatot, de le kell írnom, valóban kellett már, hogy elengedjék a szereplők kezét. Már nagyon lehetett érezni, hogy egy szappant nézünk, csak színházi környezetben elhelyezve.

Mivel a színház nekem sokat dobott rajta, jól szórakoztam így is, de már nagyon feltűnt nekem is, egyes szereplőkkel és párokkal mennyire nem tudtak mit kezdeni.

Vegyük csak Lilit! Egyértelmű, hogy az első évadnak neki kellett vesztenie a Barnáért folyó harcban, hiszen sokkal jobban passzolt Barna és Alinda, ahogy Lili is Peti mellé. De mivel Vecsei Miklós nem tért vissza a 2. évadra, ugyanazt a sorsot kapta, amit az Egynyári kalandban: csináltak a karakteréből egy parasztot, aki rosszul bánt a lánnyal, aki csaló is, ellenszenves is lett. Érkezett Máté, aki rég szerelmes titkon a lányba, és mindent meg is tesz, hogy ezt Lili is észrevegye és viszonozza. Akkor ők lettek az új álompár, akiknek lehetett drukkolni. De hogy ebben az évadban is legyen szerelmi konfliktus, most Máté kell, hogy lemenjen csalfa szépfiúba. Hiszen jön az új álompasi, Alex. Lili meg csak megy egyik szerelemből a másikba. Egyik férfitól a másikig. Ugyanaz, pepitába. Csak azt sajnálom, hogy a korábbi szerelmei sorsa az lett, hogy rosszfiúvá faragták őket.

Nem örültem, hogy ez a szerelmi háromszög lett a sorozat alapja.

Igaz, a másik vonalon Dénes és a csalók se tetszett sokkal jobban. Annyira egyértelmű volt, hogy mi az igazság, csak Dénes nem látta meg… így se izgulni nem tudtam, se meglepődni.

Majd kifelejtettem, mivel Alinda és Barna csak korlátozottan tűnnek fel, jött Cili. Amit inkább nem is minősítek. A gazdag férjet akar fogni húzások szappanosabbak nem is lehettek volna. De pl. tetszett a tehetségkutatóknak mutatott görbe tükör.

A színházi részek azonban most is működtek. Jó volt nézni, ahogy összeáll a darab, ahogy egy-egy jelenet formát ölt. Még az is tetszett, ahogy kicsit jobban beleláthattunk abba, mit dolgozik egy dramaturg.

A casting megint figyelemre méltó, és abszolút működött a sorozat a két legnagyobb neve háttérbe húzódásával is. Az új színészek könnyen beilleszkedtek, és megvolt az összhang.

Talán bánt egy kicsit, hogy érzek ismétlődéseket a cselekményben, hogy ez nagyon szappan sorozat lett, de ennek ellenére még mindig jól szórakozom rajta. Megszerettem ezt a sorozatot, a szereplőit, és minden panaszom ellenére nem bánom, hogy végignéztem.csak_szinhaz.jpg

 

Csak színház és más semmi - 5/4 nagyon szappanos, vannak fájdalmas fordulatai is, de még jól szórakozom rajta.

https://www.youtube.com/watch?v=JyY-kypBGSU

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr5714780438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása