Minden napra egy film

Minden napra egy film

5 film, amit látnod kell

Francia filmek vol.2.

2019. május 14. - BBerni86

5_29.jpg5: Éretlenek - középiskolai komédia, már elég erőteljesen retró, de hiába próbálkoztak hasonlóval már, az eredeti még jobb. Adott egy nem éppen jó iskola, ahol a diákoknak le kell érettségizni, vagy az iskolának annyi. Minden eszköz bevetésre kerül, hogy meglegyen a vizsga. A tanító gép, mely elver vagy enged nyalni, emlékezetes ma is.4_29.jpg

4: Taxi - bár a sorozat sokadik részére lezüllött, a kezdetek nagyon ígéretesek voltak. A béna rendőr meg a menő taxis szövetségre lépnek, hogy elkapják a Mercedes banda tagjait. Jó akciók, gyors kocsik, még jobb poénok. Az első két rész máig rendben, de tovább nézni nem érdemes.

3_35.jpg3: A nagy kékség - egy másik Luc Besson film, ez azonban a klasszikus jelzőt inkább érdemli, mint a tömegfilmét. Adott két ember, akik mindketten a mélytengeri merülés szerelmesei. A világbajnoki címért küzdenek, és a víz vonzása egyre részegítőbb. Líraian szép képsorok vannak benne, és egy olyan befejezés, amit máig emésztek.2_33.jpg

2: A Belier család - egy különleges család története. Anya, apa, a fiuk is mind süketek. A lányuk viszont halló, így rá marad minden kapcsolattartás a külvilággal. A világuk rendje felborul, amikor a kamaszlány szerelmes lesz, és belép az énekkarba, hogy a kiszemelt fiú közelébe legyen. Kiderül, a hangja csodaszép. Esélye van egy ösztöndíjra is, de 1_22.jpgakkor mi lesz a családdal? A lány és a szerelme duettje, a család szemszögéből, az könnyfakasztó.

1: Piaf - ha feldobom a kérdést, hogy melyik francia híresség jut eszetekbe, kiket neveznétek meg? Valószínúleg Coco Chanel, Luc Besson, Jean Reno neve mellett többen említenék Edith Piafot is. Egy különleges hang, egy nehéz élet. Szenvedések, szenvedélyek, siker és szerelem. Nem véletlen az Oscar-díj sem, Cotillard nagyot játszott benne. A zenék, a korhangulat, a történet is remek. Annak is izgalmas lesz, aki nem az énekesnő rajongója.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr3414822660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása