Minden napra egy film

Minden napra egy film

5 film, amit látnod kell

Sport vol.3.

2019. június 18. - BBerni86

5_32.jpg5: Kidobós - Sok flúg disznót győz - egy újabb rémes magyar cím, de a film legalább vicces lett. A sport: kidobós. Adott a bajnokság, ahol összecsaphat két régi rivális. Az egyik egy szedett-vedett csapattal, a másik az évek óta veretlen profikkal. A legjobb az edző egyedi módszereinek sora - csavarkulcs, kemény. Mai szemmel tele van sikeres komikusokkal, akik itt még önfeledten csinálnak bolondot 4_34.jpgmagukból.

4: Kincsem - a sport: lóverseny. A lecsúszott, szinte teljesen tönkrement, de a lovakhoz nagyon értő gróf kiszúr egy lovat, és olyan siker indul útjára, ami még a Monarchiának is feladta a leckét. Ki tudja legyőzni Kincsem, a verhetetlen magyar versenylovat? Egyedül talán csak a szerelem esélyes, hiszen grófunk sikeresen 3_41.jpgbeleszeret az egyetlen nőbe, akitől távol kellene tartania magát...

3: Jégi dicsőségünk - a sport: jégkorcsolya. Paródia, ráadásul Ferrell az egyik főszereplő, ami nekem elég lenne máskor, hogy menekülőre fogjam. De ez kivételesen tényleg vicces lett, és aki élőben is végignézte a művészi, szinte nőies férfi korisok harcát az erősebb, férfiasabb ugrókkal, még plusz élménye is lesz. A történet: a két ellenfélnek, akik tűz és jég, párosba kell indulni, miután a viszályuk miatt az egyéni versenytől eltiltják őket.2_42.jpg

2: Talajfogás - sport: atlétika. Ritkán csinálnak erről a területről filmet, ez pedig egészen korrekt is lett. Látjuk a versenyre készülés gyilkos tempóját, a sok áldozatot, amit a sportért kell hozni. Egy sztár lehetőséget, akinek a személyiségét is csiszolni kell a győzelemért. De amire minden kimegy, komolyabb kritika a sportnak: a sportolók úgy döntenek, valóban érdemek szerint lesznek 1_32.jpgérmesek most a sportolók. Csajfilm is.

1: Friday Night Lights - a zsáner legjobb sorozata. 5 évad, és mindegyik tele volt drámával, sporttal, nagyon szerethető és emberi szereplőkkel. A sport: amerikai football. A történet szerint új edző érkezik, akinek könnyűnek kellene lennie nyertes csapatot összehozni, övé a korosztály legjobb irányítója. De Jason az első meccsen olyan csúnyán esik, hogy lebénul. Az edzőnek ki kell találni valamit a csapat összerántására, miközben a kamaszoknak az élettel kell dűlőre jutni. Komolyan tudott olyan témákról szólni, mint a felelősség, pályaválasztás, első szerelem és nem kívánt terhesség, elnyomás, anyagi előnyök. Izgalmas meccsek, emberi drámák, remek színészek prezentálásában. Azóta sem sikerült hasonlót a tévében találni.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr4714896920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása