Minden napra egy film

Minden napra egy film

Kincseim

2019. július 05. - BBerni86

Apa – lányos, rabolt tárgyat visszaszerzős, bosszúállós.

Patrick menő csaló, aki társával egy eredeti Stradivari elrablását hozza össze. Azzal azonban nem számolt, hogy Romain az egész zsákmányt magának akarja. A hegedűt lenyúlja, a kiütött férfit egy süllyedő autóban hagyja megfulladni. Nem sokkal később Patrick két lánya, Caroline és Carole meghívást kapnak az apjuk temetésére és a kincseim.jpgvégrendelet felolvasására. Patrick mindkettejüket elhagyta, a féltestvérek eddig egymásról sem tudtak. Az örökség nyomában elmennek az apjuk házába, ahol Patrick vár rájuk. Velük akarja visszaszerezni a zsákmányt áruló társától. Még az is jól jön, hogy a két lány teljesen eltérő karakter. A szép Caroline az apjához hasonló simlis, míg az okos Carole informatikai zseni. A három ember lassan összecsiszolódik, és belevágnak a nagy tervbe.

Három olyan dolog is van, ami miatt érdeklődve vártam, mi sül ki ebből a filmből. Konkrétan Jean Reno, akinek egykor nagyon jó érzéke volt a sikerkomédiák megtalálásához. A heist movie jelleg, nekem bejönnek a nagy csalások, rablások történetei. Harmadrészt, a családi komédia. Ugyan kissé tipikusnak tűnt az eltérő jellemű lányokkal, de egy esélyt megszavaztam neki.

Összefoglalva: minden téren kevesebb a film, mint amit szerettem volna látni. De nézzük részletesebben is!

1: Jean Reno. A kor felette is eljárt, és ezt nem lehet letagadni. Számomra már ő is az akció papák korába lépett, akiknek nem áll jól az erőlködés, hogy fiatalabbnak tűnjenek. (Liam Neeson a kivétel, de nem minden filmje esetében.) Itt is, első körben az zavart, hogy már megint egy olyan film, amiben az idős színésznek már unokákkal kellene jelenetet forgatni, nem megtalált gyerekekkel. Igaz, ezek a lányok legalább felnőttek, Tom Hanks az állandó kisiskolás gyerekekkel, sokkal kiábrándítóbb – mert tudod, hogy a fia, Colin is már középkorú embereket játszik… De Reno. Valahogy érezni, hogy el van fáradva.

2: heist movie. Túlzottan egyszerű a trükk is, a rablás is, vele a film cselekménye is. A fordulatok nagy többsége pont az lesz, amit az ember előzetesen elvár. Naná, hogy a dögös testvér helyett, akinek csábítania kellene, és ezzel nem is lenne gondja, a szerény kelti fel Romain érdeklődését. Még csak olyan érzetem se volt, hogy helyreállt a világ rendje. Most komolyan annak kell örülni, hogy a lopott hegedű vevőre lelt? (Bár, legalább jó helyre került.)

3: családi komédia. Nem lettem meggyőzve, hogy ennek a családnak ebben a formában jogos a happy end. Azt a cselekmény alátámasztotta, hogy a nővérek barátnők is lesznek. De az, hogy Patrick jobb apa lesz, nekem nem volt egyértelmű. Ennél már csak az rosszabb, amikor a film végi kitekintőben látjuk, mivé alakul Patrick és lányai csapata, kiegészülve. Az egyik szerelmi szálat legalább megalapozták, a másik nekem lóg a semmibe.

A komédia se igazán komédia. Mosolyogni lehet rajta, de nincsen olyan poén, amin nevetni tudtam volna. Kellemes, egyszer nézős, de inkább háttérfilmként működik, annyira nem köt le, hogy csak a filmet nézzem, és jól érezzem ettől magam.

Tanulság se akad benne, de nem is kerestem nagyon. Ez komédia, nem több.

Egyszer meg lehetett nézni, de nem moziba, csak tévébe való film.

 

Kincseim - 5/3 egyszer nézős, nem nevetős, de mosolygós. Tévés komédiának simán beillene.

https://www.youtube.com/watch?v=GTsi0noPGWU

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr4514926784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása