Minden napra egy film

Minden napra egy film

Elrabolt világ

2019. július 06. - BBerni86

Elnyomás alatt élős, lázadás szikráját életben tartós.

A világ megváltozott, amikor az űrlények megjelentek és legyőzhetetlennek bizonyultak. Minden állam aláírta a békeszerződést, csak ne haljanak ki. Ezzel átengedték a teljes hatalmat a más lényeknek, akik a nagyvárosokban elrabolt_vilag.jpgelkülönített részeket hoztak létre, ahol embereket dolgoztattak, de senki nem láthatott be. Csak elméletek születtek, hogy a földalatti járatok, ahol az emberek rabszolgaként robotolnak, arra szolgálnak, hogy minden ásványkincset elragadjanak az emberiségtől. Gabriel csak életben próbál maradni, és néha futár a lázadók szolgálatában. A bátyja egyfajta hős, a neve kötelezi a lázadás mellé. Ám most valami nagy indult el: egy minden eddiginél nagyobb terv lendül mozgásba, hogy bejussanak a lezárt részekbe. Gabriel is belekeveredik a testvére védelmében, míg a rendőr Mulligan szorongatja, és egyedüliként hiszi, hogy valami nagy készülődik.

Amióta az ember tekintete felfedezte a csillagokat, és rájöttünk, mennyire tág a világűr, keressük, van-e más értelmes élet is a világban. A szórakoztató műfajok pedig eljátszanak azzal, milyenek lehetnek az idegenek, és milyen lesz, ha megtörténik a harmadik típusú találkozás.

Ilyen film az Elrabolt világ is, aminek már a címe sokat elárul, milyen ez a találkozás. Ha nagyon rövid akarok lenni, nem az emberek nyertek. Az űrlények egy sajátos birodalmat hoztak létre, ahol minden fontos dologban ők döntenek. Totális elnyomás, amit megvalósítottak. A gyilkolás, népirtás, rabszolgaság is simán belefér.

A durva az, hogy mi a következményeket látjuk. Az emberek hogyan reagáltak minderre. 10 év elég volt, hogy beletörődjenek a sorsukba. Csak életben akarnak maradni, és ha ez az ára, megfizetik. Egy nagyon szűk réteg van, akik lázadnak, de ők is tudják, így nem nyerhetnek. Maguk mellé kell állítaniuk az embereket, megmutatni, hogy nem hiábavaló a küzdelmük. Van egy olyan réteg is, akik már szinte fejárulónak tűnnek. Akik vadásznak azokra, akik ki akarnak állni a rendszer ellen. Az űrlények talpnyalói, jobb szó híján.

Maga ez a világ, a benne levő csoportok, érdekesek. Volt korábban egy sorozat, a Falling skies, az sok minden miatt eszembe jutott most. Csak ez egy 2 órás film, nem tud annyiféle csoportot bemutatni, és annyi interakciót, mint tehette egy több évados sorozat.

Ami miatt szomorú tudok lenni, hogy volt lehetőség a filmben. De nem tudott élni vele. A krimi, átverős szál sejthető volt. Az akciójelenetek gyengék. Az sem javított a kedvemen, hogy teljesen nyitott a film vége. Annyira, hogy eszembe is jutott, innen indulhatna simán egy sorozat. A világot, a főbb karaktereket és konfliktusokat vázolták, a végén van egy nyitott akció, pont olyan, ahonnan bekapcsolódhatna egy más platform.

A CGI kevés benne, engem zavart is, amikor random mai környezetben forognak az események. Legalábbis minimálisan el akarhatták volna hitetni, hogy változott és nem jó irányba a világ. Látni, nem látni. Kevés űrlényes vagy űrhajós jelenet van, azok jobban elviselhetőek, de különben látványban vérszegény a film.

A szereposztás is érdekes. Akadnak ismerős arcok érdekes helyzetben – Farmiga, komolyan?

Az ötlet miatt egyszer érdekes lehet, de a látvány és a befejezetlensége miatt bosszantó.

 

Elrabolt világ - 5/2 az ötlete korrekt, a kivitelezés már sokkal szegényesebb. Kicsit olyan, mint egy felvezető.

https://www.youtube.com/watch?v=lkoJoh77XyM

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr3414927666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása