Minden napra egy film

Minden napra egy film

SpoilerZóna

Sötét Főnix

2019. július 07. - BBerni86

Tudom, csúnya dolog tőlem mozifilmet is ide venni, de annyira nem szerettem a végét, hogy ide kívánkozik:

1_36.jpgMiután a felerősödött erejű Jean hazamegy, és szembesül vele, hogy nem is árva, roppant zaklatott lesz. Charles eddig blokkolta az emlékeit, így nem tudta, hogy az apja még él. De lemondott a lányáról, akit halottnak tekint - hiszen miatta halott imádott felesége. Az ide érkező X-ek haza akarják vinni a lányt magukkal, de érkeznek a rendőrök is, és Jean nem hagyja magát. A kontrollálni nem tudó erejével löki fel Ravent, aki bele is hal a csapásba. Az X-ek gyászolnak, Jean elmenekül.

Magneto/Eric táborába megy el, ahol Eric egy alternatív menedéket hozott létre a mutánsoknak a civilizációtól 5_35.jpgtávolabb. Nem jutnak el ide a kinti hírek sem. Be is fogadná Jean-t, csak azt akarja tudni, kinek a vére van a lány ruháján, aki arról panaszkodik, hogy nem tud leállni mások bántásával. A kiérkező katonaságot Jean elpusztítaná, Magneto védelmezi őket. De Jean erősebb nála, így csak annyit tud elérni, hogy a lánynak nem engedi földhöz csapni a helikoptert, és messzire löki innen a katonákkal. Mivel veszélybe sodorta a csapatát, elküldi Jean-t.

Hank nem bír beletörődni Raven elvesztésébe, bosszút akar, amit Charles nem képes adni neki. A férfi fejére olvassa, hogy az elnökne való megfelelés és a népszerűség elvette a férfi eszét. Korábban a mutánsokat védte, már mást csinált. Raven előre látta, és már bánja, hogy nem hallgatott a nőre, amikor az el akart innen menni. Ha felismeri ő is az igazat, Raven még mindig élne. Elviszi a repülőt és Erichez megy, aki tőle tudja meg, kivel végzett 3_45.jpgJean. Fogja a mutánsait és a lány után vetik magukat.

Közben Jean-re rátalál egy más lény, embernek álcázva. A népe világa elpusztult, és Jean ereje kell neki, hogy új otthonra leljenek. Manipulálja a lányt, akit minden korábbi szerette ellen fordítana. Az X-ek és Eric csapata is érkeznek. Nagy harc tör ki, aminek a végére Jean már csak átlagos akar lenni. Vuk elkezdi elvenni az erejét. Xavier felismeri, hogy ez az emberiség végét jelentené. Vuk arra használná Jean erejét, hogy kiirtsa az emberiséget, átformálja a Földet, és újrakezdje a saját népe.

A kiérkező katonai erők tesznek ideiglenes rendet. Az X-ekre az erejük kontrolláló pánt kerül, Jean-t nagyon 4_3.pnglekötözik és ártalmatlanítják, és egy vonaton szállítanák el őket. De Vuk és a csapata lecsap. Az X-ek könyörögnek, hogy ők is harcba szállhassanak, a katonáknak nincs esélyük az űrlények ellen.

Nagy csata, de a lények sorra jutnak át az X-eken is. Vuk, Jean lopott erejével megállíthatatlan. Magneto az utolsó védvonal, amíg Charles Jean lelkére igyekszik hatni. Épp időben jár sikerrel.

2_46.jpgVuk leszívná Jean erejét, aki elkezdi túlterhelni vele a lényt. De látja, ezzel mindenkit megöl a környezetében, már így is elkezdtek szétmállani az erőtől. A magasba emeli maguk, egy hatalmas robbanással mindketten megsemmisülnek.

Az iskola már Jean Grey Akadémia néven fut, és Hank az új igazgató. Xavier magában iszogat, amikor Eric leül mellé egy tábla sakkal. Kihívja egy partira, ugyanakkor otthont kínál neki.

Jean hangja narrálja a véget, és látjuk, ahogy egy vörös izzás lebeg az égen. Nem halt meg végleg, csak átalakult valami mássá.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr9114929870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása