Minden napra egy film

Minden napra egy film

Pókember 2.

Idegenben

2019. július 09. - BBerni86

Osztálykirándulásos, új utakat keresős, hősös, világmentős.

Peter Parker és vele Pókember visszatért 5 év után a világba. Mentora nélkül kell már boldogulnia, és szembenéznie azzal, hogy a világ keresi azokat, akikben a Bosszúállók után hihet. Pókemberben az új Vasembert keresik, ami túlzottan nagy teher a fiatal középiskolásnak. Akinek a szerelmen jár az esze: MJ már több barátnál, pokember.jpgés az európai osztálykirándulást szeretné kihasználni, hogy megnyerje magának a lányt. Nick Fury hívását is képes ezért figyelmen kívül hagyni. Ám a fenyegetés pont Velencében csap le, ahol az osztály is jár. Peter kénytelen bevetni magát, és társulni egy párhuzamos dimenzióból érkezett hőssel, Beckkel, akit a sajtó Mysteriónak keresztel el. Együtt küzdenek az elementálokkal, Tony örökségével és Peter végül képes lesz átlátni az illúziókon és hazugságokon is.

A Marvel egy nagy fejezetet lezárt, voltak nagy drámai pillanatai és elköszöntek több fontos karaktertől is. A filmek azonban folytatódnak, és a Pókember 2. fejezete nyitja a sort. Egy kellemes, nyári családi kalandfilm, ami nem véletlenül jön most soron.

Ez az a Marvel projekt, ami a legkönnyedebb a szériában. Tinik a főszereplői, az egésznek van egy nagyon könnyed, már szinte retró kellemes hangulata. Visszahúz minket a gyászból – ugye, mindenki tudja, kiktől búcsúztunk? A film trailere is figyelmeztet, hogy olyan elemek vannak ebben a filmben, amelyek spoileresek a Bosszúállók filmre nézve. Szerintem, aki meg akarta, már megnézhette, hogy ért véget Thanos és hogyan csinálták vissza a csettintést.

A Pókember azért is jó átvezetésre, mert Peter Tony mentoráltja volt. Neki is komoly feladat, hogy megbirkózzon a gyászával, és keresse a helyét a megváltozott világban. Így nem csak a hangulatot oldja fel ez a film, de elköszönés is tud lenni. Az elején még kicsit sajnáljuk, akiket elvesztettünk, de aztán nézünk előre az új hősök felé.

Érkezik Mysterio, aki meg is fogalmazza azt a vákuumot, amit most a Marvel elkezd betömni. A világ hinni akar, így kellenek az új hősök. Beck roppant jól ráérez a filmbeli emberek érzéseire, ami egyezik azzal, amit a nézők is érezhetnek. Elment Vasember, Amerika Kapitány, a legfontosabbak közül, kik jönnek helyette? (Azon még töprengek, Mysterio mennyire tipikus Marvel rosszfiú. Sajnos, látom, miért illik rá a skatulya. Ő is technikai hátterű, Tony mentoráltja volt...)

Az, hogy a hit - folytatás kérdését egy tini filmbe behúzzák, szerintem jó ötlet volt. Nagyon nyári, friss, fiatalos, és nem csak azért, mert a hős legnagyobb problémája, hogy valljon szerelmet a lánynak, aki tetszik neki. A lökött tanárok és osztálytársak, maga a nyaralás tematikája, ahogy eljátszanak Peter életében is az űrrel, amit meg kell tanulnia betölteni.

Szerettem, hogy Peter Parker is fontos, nem csak Pókember. Mert Peter nem csak a jelmez, a képességei miatt az, aki. Látjuk, hogy egy nagyon okos srácról van szó, aki bemehet úgy a SHIELD egyik központjába, hogy simán ő a legokosabb a teremben. Aki úgy tud tervezni Tony egykori műhelyében, hogy a közös barátnak könnybe lábad a szeme, mert eszébe juttatja az elveszett barátját és főnökét.

Holland érzi a karaktert, jól is áll neki. Ez tényleg egy kamasz, jópofa Pókember. Samuel L. Jackson szokása szerint menő. Zendaya, akivel próbálok barátkozni. MJ elmegy, de a színésznő helyenként idegesít. Plusz, valakinek átjött, Peter mikor szeretett bele MJ-be?

Azt mondanom se kell, hogy a látványa remek. Gyllenhaal meg az egyik kedvenc színészem.

 

Pókember – Idegenben - 5/4 családi, humoros, a végére felgyorsuló akciójelenetekkel, de folytatja a korábbi vonalat.

https://www.youtube.com/watch?v=lDxbT-cR1a8

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr3714932540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása