Minden napra egy film

Minden napra egy film

Közvetlen célpont

2019. július 15. - BBerni86

Menekülős, korrupciót leleplezős, ellenségből barátos.

Paul napja normálisan indult. A hamarosan szülni fogó feleségével díszítgették a kisfiuk szobáját, majd dolgoznia kell a kórházban. A férfi egyelőre ápoló a sürgősségi osztályon, de a tervek szerint orvos lesz belőle. Van egy új beteg is, egy ájult férfi, akit gyilkossággal gyanúsítanak és elütöttek menekülés közben. A szobájában egy idegen kozvetlen_celpont.jpgPaulra támad, akit haza is küldenek az incidens után. A rémálom azonban folytatódik: a kórházi betörő túszul ejti a feleségét, és csak akkor adja vissza, ha Paul kihozza neki az új beteget a kórházból. Paul kényszerből rááll, de a menekülés közben igyekszik a rendőrségnek is nyomokat hagyni. Későn jön rá, hogy talán ebben a történetben nem a vele menekülő Abe a rosszfiú, és össze kell fogniuk, ha vissza akarja kapni a nejét.

Újabb Netflix film, amiről újfent az jut eszembe, tévén elmegy, de moziba nem érné meg beülni rá. A maga zsánerében korrekt, de a megszokott paneleket variálja és a történet sem tartogat meglepetéseket. Pont azt kapjuk, amit a tartalomleírás alapján várunk.

A film akciófilm, amiben a hajsza, menekülés és visszavágás lesznek a kulcsszavak. Az össze nem illő páros kénytelen együtt menekülni, és közben rájönnek, hogy barátok is tudnak lenni, és nem ellenségek, hanem össze kell dolgozniuk. Ahhoz képest, hogy Paul nejét túszul ejtette Abe öccse, pillanatok alatt túl tudnak jutni ezen. Ennél már csak az durvább, ahogy a túszul ejtett Taryn és az őt fogva tartó Mateo összebékülnek. De ok, rövid a játékidő, és a cselekmény is csak pár órát ölel fel, nem jut mindenre rendes idő.

Nem is a szereplők lelki állapota vagy konfliktusai vannak a film középpontjába, de még csak mellékágon sem érdekes. Minél jobban belegondolok, annál jobban látom, hogy a karakterek elég üresek. Mindenkinek van egy vagy két jellemző vonása, és ennyi. A hajsza, átverés a lényeg, nem az emberek. Paul a jó férj, aki mindenre kész a családjáért. Ez lesz a közös pont Abe-bel, aki nem éppen jófiú, de ő is képes mindenre az öccséért. A film gonosza korrupt, az már titok maradt, miért lett az. Nem fontos – korrupt, árt a főszereplőknek és nem szeretjük. Ezzel kb. fel is vázoltam, milyen mélységei vannak a szereplőknek.

Csak azért nem zavar ez jobban, mert legalább olyan színészek játsszák őket, akik ebből is igyekeznek valamit kihozni. Grillo már rutinos a hasonló figurák eljátszásában, neki a sima megjelenésében benne van ez „a rossz vagyok, de nem annyira” felállás. Mackie lényegében pedig ugyanazt a jó embert hozza, akire a Kapitány is ráhagyhatja a pajzsát.

Az akciók minősége is a tévés szinten van. Mondjuk, nem tudom elképzelni, ebbe a történetbe hogy lehetett volna nagyobb látványvilágot, esetleg CGI elemeket betömni. Ha Halálos iramban szinten elszállnak, esetleg, lenne tippem. De annál reálisabb a film, amit különben nem is bánok. Elszállni akkor érdemes a logikával és realitásokkal, ha van pénz valami nagyon látványosat kihozni a vászonra.

Logikailag akad benne bukfenc, de ezekkel nem kell foglalkozni. Egyszeri szórakoztató, akciós film, amiben akad pár jó beszólás, némi lövöldözés és olyan színészek, akik nem sztárok, de eléggé ismert az arcuk, hogy a Netflix húzzon rájuk egy filmet.

Egy este megteszi, de nem az a kategória, amit lesz kedvem újra megnézni.

 

Közvetlen célpont - 5/3,5 pörgős, van benne kis fordulat is, ismertebb színészek. Tévés akciónak korrekt.

https://www.youtube.com/watch?v=hIMJ0_S-x40

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr714946226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2020.07.07. 12:28:36

klisé, klisé hátán, kisstílű bűnözők nagyot fognak, erre üldözni kezdik őket a korrupt zsaruk, és a véletlen az útjukba sodor két átlagpolgárt.
Az elején utálják egymást, a végére barátok lesznek.
Igen, sajnos pont olyan unalmas nézve is, ahogy olvasva.
A film arra jó példa, hogy a netflix is képest szart is gyártani, nem csak jó cuccokat.
Sólyom gyenge, kb nulla karizma, de sose is volt neki. Frank Grillo király, de szarból ő se tud várat építeni...
süti beállítások módosítása