Minden napra egy film

Minden napra egy film

A magas lány

2019. október 09. - BBerni86

Kamaszos, cserediákos, szerelmes, önelfogadós.

Jodi egész életében szenvedett a magasságától. Még csak 16 éves, de már 185 centi magas. Az iskolában állandóan viccelődnek vele, ráadásul otthon egy túlféltő apa, egy jelenlegi szépségkirálynő nővér és egykori szépségkirálynő anya akarja jobb nővé tenni. Szerencsére van két nagyon jó barátja: a nagyszájú Liz, aki őt is 10_9a_magas_lany.jpgmindig megvédi, és Jack, aki randira is mindig hívja, de a lány nem veszi komolyan a nála alacsonyabb fiút. Egy napon svéd cserediák érkezik az iskolába: Stig. Jóképű, szőke és magas srác, akire rástartol az iskola méhkirálynője, Kimmy is. Jodinak is nagyon tetszik, pláne, hogy Stig magasabb nála, és érte kész lenne változtatni a megjelenésén is. A végére azonban rá kell jönnie, hogy elsősorban magának kell megfelelnie, és ki szereti őt igazán.

Újabb Netflix tini film, de ez most tetszett. Összességében több, ami tetszett, mint ami nem – ha így belegondolok. A Megosztás amennyire nem jött be, annyira megkedveltem a magas lányról szóló történetet.

Az alapja nagyon klisé, többszörösen is. A lány, akit senki nem vesz emberszámba, a végére szerez önbizalmat és hirtelen ragyogni kezd. A szerelem az új fiúba. A legjobb barát, aki lehetne több is, mint barát. Mindegyik az iskolás tini filmek egyik jellegzetes eleme, de itt sikerült ezekből egy jó történetet összerakni.

Már eleve abban volt ötlet, hogy itt Jodi attól szenved, hogy magas. Mert ez olyasmi, amit nem lehet megváltoztatni vagy eltűntetni. A csúnya lányból bálkirálynő lesz filmekben más szokott a gond lenni: a kocka kap csajos, csinos ruhákat és kiderül, az ormótlan ruhák alatt szép test rejtőzött. Új frizura és smink, kész az új lány. A kövér lefogyhatott. A magasság viszont állandó. Kicsit fura is, hogy azért szenvedjen a hősnő, mert magas. Nem tűnik olyasminek, amiért szenvedni kellene. De könnyen beszélek, én alacsony vagyok, és ölnék még 5-10 centiért, nehezebben érzem át, akinek az a baja, hogy nem kellene az a pár centi.

A film így viszont rá tudott menni arra, hogy tényleg az önbizalmon múlik a dolog. Igazából Jodi nem változik meg a filmen, csak magát tanulja meg szeretni. Ez sokkal jobb üzenet így, mint amikor a már szép kezdi el szeretni magát. Úgy nem nehéz, itt nagyobb a kihívás.

Jók a mellékszereplők a filmen. Eleve Jodi szerethető hősnő lett, akinek könnyű drukkolni. A barátai jó fejek, és mindegyik kap valami jellegzetességet, amiről meg lehet jegyezni. A családja inkább a humort szolgáltatja. A szülei katasztrófák, de a nővérével való kapcsolata jól sikerült a filmen. Az iskola rosszai egyszerűbbek, simán gonoszak.

A fiúk. Itt is megkapjuk az üzenetet, hogy a külső nem minden. Stig jól néz ki, és pillanatok alatt népszerű lesz. Mivel otthon a külseje csak átlagos, nagyon a fejébe is száll a népszerűség. A végére megérti ő is a leckét, de így jól láthatjuk, hogy a hatalom (tini környezetben a népszerűség) megront. Jack az elejétől szimpatikusabb volt nekem, most agyalok is, miért. Ő a kedvesebb, a hevesebb, a viccesebb. Igazibb. Nálam az is biztos játszik tudat alatt, hogy a szintén Netflix American Scandal nagy kedvencem volt, és abban Gluck volt az egyik főszereplő.

Helyes tini film, ami zsánerekből, de ügyesen építkezik. Nézős!

 

A magas lány - 5/4 nem harsány, nem nyálas. De romantikus és vicces is. Korrekt sztori korrekt színészekkel.

https://www.youtube.com/watch?v=NfpXeLVzJIw

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr8015191112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása