Minden napra egy film

Minden napra egy film

Demóna

A sötétség úrnője

2019. november 05. - BBerni86

Lények közti harcos, mesevilágos, esküvős.

5 év telt el, hogy Aurora királynő lett Demóna áldásával, a tündérek felett is. A lány igyekszik ellátni a feladatát, és békét teremteni. Ezt szeretné Fülöp herceg is, aki most a lánykérésre is elszánja magát. A fiatalok szerelmesek, így az csak plusz nyereség a frigyükkel, hogy a két szomszédos királyság egyesülhet és békét teremthetnek 11_5demona.jpgemberek és tündérek között. Fülöp apja az egyetlen, akit lelkesít a gondolat. Demóna nem bízik az emberekben, a herceget sem kedveli, és ha tehetné, eltiltaná tőle a lányt. Ingrith királyné pedig a tündéreket gyűlöli, és a frigyet használná arra, hogy csapdába csalja a teremtményeket. Titkon már folynak a kísérletek, hogy végezhet velük. Viszályt szít Demóna és az emberek között is. A végső csata egyre közeledik, és mindenkinek fel kell fedeznie még, ki is ő igazán.

Pár éve a Disney újraírta a Csipkerózsika meséjét élőszereplősen. Ott már nem Demóna volt a gonosz. Elég jó bevételeik is voltak ahhoz, hogy a film folytatást kapjon. Így most itt az újabb történet, aminek már nem az ismert mese az alapja.

A kezdetek nehézkesek a film elején. Eltelt ugyan 5 év, de alig látni változást a karakterekben vagy az univerzumban. A szálakat elvarrták már, így szenvelgős, ahogy az újabb konfliktusokat behozzák. Ha nagyon kötekedni akarok, tudnék. Egyrészt, miért pont 5 évet vár a herceg a lánykéréssel? Ahogy nekem lejött a történetből, ez egy klasszikus mesei első látásra szerelem volt. Mégis, 5 évig csak barátok voltak? Nem volt elég 5 év, hogy Demóna felmérje magának a srácot?

Onnantól lett jobb a film, hogy megismertük Fülöp családját is. A mesétől már elköszöntünk, helyette a francia történelem köszönt vissza. Még nem is mutatták teljes egészében a királyné tervét, már az jutott eszembe, hogy Medici Katalint játszik, csak ő nem a lánya, hanem a fia esküvőjén akarja csapdába csalni és meggyilkolni a tőle másokat.

Mozgalmas a film, míg néztem, nem jutott eszembe, hogy kevés lenne a cselekmény. Azt inkább akkor éreztem, ha most megpróbálnám összefoglalni. Viszont van több kiemelt szereplő, így annyira nem probléma, hogy egy-egy személlyel nem sok minden történik.

Mennyire gyerekmese? Lényegében az. Még a tündérek meggyilkolása is olyan formában történik, hogy az nem erőszakos. A kivételt Demóna fajtája jelenti, azért velük keményebben lépnek fel, mint a többi varázslénnyel.

Ez a film, ugyan címében Demóna szerepel, de legalább annyira Ingrith története is. Ő az, aki ármánykodik és mozgásban tartja a szálakat, akihez a többi karakter kapcsolódik. Nem véletlenül kellett olyan nevet szerződtetni rá, mint Michelle Pfeiffer. Jól állt neki a karakter, nem volt klasszikusan boszorkányos, csak egy olyan személyiség, aki gyerekkora óta egy rögeszme rabja, és lassan megvalósítja a tervét.

A szereposztás most is erős. Angelina Jolie visszatért, és valósággal meseszereplőt csináltak belőle. Az egész alakja annyira természetellenes, hogy komolyan elgondolkodtam, mennyire CGI és mennyire a színésznő. Elle Fanning megint kedves hercegnőt játszik. A herceget lecserélték, de most legalább erőteljesebb karakter – Dickinson így szerencsésebb elődjénél.

Látványos, pörög is, eredetibb a története – jobban elnéztem, mint pl. Az oroszlánkirályt.

 

Demóna: A sötétség úrnője - 5/4 eladja a látványa és a sztár szereposztása. A történet kissé erőltetett, de mesének elment.

https://www.youtube.com/watch?v=Xlr3tgaWldQ

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr4515289518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása