Minden napra egy film

Minden napra egy film

A Cinderella Story: If the Shoe fits

2019. december 18. - BBerni86

Álmokért küzdős, színdarabos, zenés, szerelmes.

Tessa táncról és éneklésről álmodik, de a valósága egészen más. Árva, akit mostohaanyja nevel – bár a „dolgoztat” pontosabb kifejezés lenne. Míg az asszony mindkét lányát befizeti a Hamupipőke musical szereplői közé, Tessa gondoskodik minden kívánságukról: pincér és fodrász, kutyadada, mikor mire van szükségük. Tessa összebarátkozik a helyi szerelőkkel és a sminkes Georgie-val, aki biztatja a lányt, próbálja meg ő is a 12_18a_cinderella_story.jpgmeghallgatást. A herceget játszó feltörekvő popsztár, Reed tetszik is a lánynak. Elfogadja Georgie ötletét, aki sminkkel és parókával átalakítja. Az így megszülető Bella tarol a válogatón, ő lesz Hamupipőke. Közben Tessa is Reed közelébe kerül, ő szereli a fiú motorját és kerülnek egyre közelebb egymáshoz. Vajon Tessa is elég a fiúnak, ha a mostoha rájön, ki Bella igazából?

Ha jól számolom, ez a 4. film a Hamupipőke történetek közül. Ráadásul ez duplán is Hamupipőke történet: Tessa megéli azt, amit a színpadon Hamupipőke szerepében is eljátszik. Ennek megfelelően nagyon mesés is a történet.

Még hihetetlenebb, mint az eredeti mese. Itt elég egy paróka és egy kontaktlencse, hogy ne ismerjék meg Tessát? Elég gáz ez a családjára nézve, de Reed se kap piros pontot, aki a szerep miatt Bellával kerül csók közelségbe, míg a magánéletben Tessa a szerelésnél szintén egy lélegzetnyire van tőle. Arról nem is beszélve, mennyire egyforma a hangjuk, azt nem is próbálja meg álcázni a lány. Annyira… átlátszó az egész.

A meséből vett szerelmi szálért sem voltam oda, bár azért azt tudtam díjazni, hogy itt nem a csinos, tehetséges Bella, akibe beleszeret a fiú, hanem Tessa, akivel jókat beszélget szerelés közben. Azért egy fokkal jobb, mint egy tánc alatt szerelembe esni, de így is túl nagy a végzet hatalma. Beszélgetnek háromszor, és már ez az életre szóló szerelem? Ó, jaj.

Bár ezek fájtak, attól még könnyen néztem a filmet. Az ilyen tinis, táncos kategóriában a korrekt kinézetűek közé tartozik. Nincs olyan koreográfiája, mint egy jobb Step up résznek, de nézhető táncok vannak benne. Az a fajta, amit akár kis gyakorlással a képernyő előtt is le lehet utánozni. A zenék fülbemászóak, könnyed popdalok. Sofia Carson korrekten énekel, itt meg rá is vannak írva a dalok.

A humora helyenként gyerekes, és a mostoha a lányaival abszolút kretén, de a jó hangulat megvan. Olyan napsugaras, vidám film ez, amin mosolyogtam akkor is, amikor az intelligenciám pontokat esett a látott butaságoktól…

 Név egy van benne, de ő is csak a Disney csatorna nézőinek. A már emlegetett Sofia Carson, aki az Utódok egyik főszereplőjeként lehet ismerős. Különben olyan színészekkel van tele, akik nem ragyogtak még fel. Ami azért meglepő, hogy nem volt olyan erős a filmen az eye candy faktor. Ok, Tessa és Reed karaktere a maguk módján helyes, ha nem is olyan vakítóan szépek, mint a hasonló filmek szereplői. De a többiek… egy musical és táncválogatón nincs egyetlen lány sem, akinek táncos alkata lenne? Csak Tessa. Persze.

Kicsit úgy vagyok ezzel a filmmel, hogy sok mindenbe bele tudok kötni benne. De mentséget is tudok rá találni. Kicsit hangulatfüggő, ki mennyire akar rajta szórakozni, vagy éppen darabokra szedni. Alkalmas mindkettőre. Nekem most lement a torkomon fájdalom nélkül.

 

A Cinderella Story: If the Shoe fits - 5/3 szórakoztató, de egyben nagyon klisés és sok helyen buta is. Kissé üres, hol a lényeg?

https://www.youtube.com/watch?v=ZIhVLuaAUgU

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr815356664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása