Minden napra egy film

Minden napra egy film

Hatan az alvilágból

2019. december 20. - BBerni86

Akciós, gonosztevőket kiiktatós, titkos műveletes.12_20hatan_az_alvilagbol.jpg

Hatan vannak, a világ szemében mindegyikük halott. Mindegyiküknek van egy képessége, mellyel a közös célt szolgálja. Egyes milliárdos, aki elhatározta, hogy nem csak úgy tesz, mintha segítene a vagyonával a világon, valóban tenni fog valamit. Kettes CIA ügynök volt, aki belefáradt az álszent játszmákba. Hármas egy bérgyilkos, aki jóvátenné a bűneit. Négyes egykori tolvaj, aki bármilyen falon és tetőn átszalad. Ötös orvos volt, a Hatos páratlan sofőr. Egy közel-keleti diktátor az első a sorban, akit el akarnak tüntetni. Első lépésként az öccsét kell kiszabadítani, aki a helyére léphetne, és valódi demokráciát építhetne ki – utána már csak a puccs megszervezése van hátra. Ám nem csak a diktátor seregeit kell leküzdeniük, igazi csapattá is kell kovácsolódniuk a Hatos helyére lépő Hetessel, az egykori katonával, aki azt vallja, hogy senkit nem hagyunk hátra: a csapat egysége felülírja a küldetést.

Azért ezen a filmen is érezni, hogy nem moziba készült, hanem a Netflix hozta össze. Részleteiben stimmelnek vele a dolgok, de mégsem lesz belőle olyan film, ami moziban is kasszasiker tudna lenni.

A történet egy tipikus akciófilm klisé: adott pár ember, akik különleges képességekkel rendelkeznek, és titkos csapatként dolgoznak a világ jobbá tételén. Kicsit Szuper csapat feeling, kicsit Mission: Impossible. Nem is vártam okos történetet, az akciófilmben különben sem gyakori. De azért ennél egy fokkal jobban megerőltethették volna magukat…

Annyi lyukat érzek a történetben, hogy az már zavaró. Egyes múltja kifejezetten zavaros – a sorok közül tudunk meg róla pár dolgot, de pont a legfontosabb részletek hiányoznak a karakteréből. Mégis, miért döntött úgy, hogy Batmant fog játszani, csak egyből csapattal? Árva volt, fontos neki a család, mégis képes a fiát elhagyni, és csak titokban leskelődni utána? Tuti kárpótolja majd a gyereket, hogy az örege halála után vagyont örököl, de soha nem ismerte a férfit… persze.

De szinte mindenki előtörténetében van egy pont, ami nem stimmel. Az is mese habbal, legalábbis nagyon remélem, hogy ilyen könnyű egy államcsínt összehozni.

De akció, ne akarjak alapos karaktereket és logikus cselekményt. Az akció látványos legyen.

A filmen abszolút látni, hogy Michael Bay munkája. Annyira tipikusan az ő akciójelenetei pörögnek, hogy egy-egy ponton már csak egy felbukkanó Transformers hiányzott a képből. Itt a sok a kulcsszó. A lassítások, a lövöldözések, a futás a falon… minden több lett, mint, ami még jól esett volna az agyamnak és a szememnek.

A szerelmi szálakat meg hagyjuk is. Egyik butább, mint a mások.

A casting lesz az, ami miatt gond nélkül végigültem. Ryan Reynolds lazán hozza Deadpool karakterét, csak itt pénze van mutáns képességek helyett. Mellette olyan társak ülnek, mint Melanie Laurent vagy Dave Franco. Senkinek nem ez lesz a legjobb alakítása, de ahogy említettem: akciófilm. Nem is várja senki.

Alapvetően az a gond, hogy bármi jót találok a filmen, egyből mellé tudom tenni, azon a téren mi nem volt ok. Pl. a zene. A Carmina Burana ezzel a hangszereléssel, remek. De Spice Girls?

Egyszer meg lehetett nézni, de újranézésre már nem alkalmas.

 

Hatan az alvilágból - 5/3,5 elég látványos, végig eseménydús film, csak kissé üres. Tipikus akció, a casting menti.

https://www.youtube.com/watch?v=c6o2FjwUI7I

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr7715359240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2021.11.18. 08:03:08

james bond, illetve még inkább ethan hunt paródiája, de amolyan intelligens verzió, nem ilyen horrorra akadva szinten. Hiába a sablon történet, sikerült érdekessé tenni a csapatösszevonást is, meg az akciókat is.#filmcsirip
Reynolds erre született egyszerűen. Úgy akciózni, hogy van benne humor, de nem alpári, úgy mutatni a lehetetlen dolgokat, hogy nem lesz ciki, mint a fast furius filmek, vagy cruise mission-jai.
süti beállítások módosítása