Minden napra egy film

Minden napra egy film

The Dragon Prince

3. évad

2019. december 24. - BBerni86

Mágikus, összetartós, háborús, ármányos.12_24thedragonprince.jpg

A csapat kettévált: Rayla és Callum Xadia felé tartanak, hogy elvigyék a sárkánykirálynőnek a fiát. Ezran visszatér Katolis fővárosába, hogy átvegye a trónt, mint király. Egyik csapat útja sem könnyű: Callum lelkesen tanulja az elemi mágiát, miközben ember születése miatt Xadia lakóinak többsége ellenségesen viszonyul hozzá. Szerencsére Rayla mindig mellette van, és a két barát lassan többé válik barátnál. Együtt néznek szembe a sárkánykirálynő barlangjában rájuk váró terhekkel is, miközben Zym többek célpontja is, akiktől nekik kell óvni a sárkányherceget. Ezran a béke híve, noha a szomszédos királyságok és a börtönbe vetett Viren főmágus is háborút akarnak. A népért hoz döntéseket, és a jósága olyan változást indít el Soren lelkében is, mely megváltoztathatja egy reménytelen háború kimenetelét.

Ha van most mesesorozat, amit nagyon érdemes nézni, ez a mesesorozat az. Évadról évadra egyre jobb lesz, miközben gyorsan is nézhető: alig 8-9 fél órás részből áll egy évad. Tulajdonképpen az is az egyetlen bajom ezzel az évaddal is, hogy egy délután végignéztem, és most megint várhatok egy évet a folytatásra…

A történet egyre szebben válik epikussá. Ami pár gyerek kalandjának indult, itt már eposzi háborúba torkollik. Népek és világnézetek csapnak össze, és nem csak kis, mosolygós kalandokat kell túlélnie a szereplőknek. Mindeközben a háttérben valami sokkal nagyobb vihar is készülődik: biztosra veszem, hogy a Viren körül megjelent tündér nagyon gonosz lény, nagyon gonosz tervekkel, és nagyon durva helyzeteket fog teremteni a következendőkben. Már eleve az, hogy a sorozat ármányfelelősét milyen könnyen manipulálja… rossz előjelek.

Ebben az évadban sikerült nagyon sok atmoszférát megteremteni. Benne van az a játékos, gyerekes báj, ami még könnyed és szép – Xadia felfedezése abszolút kedves és mosolygós. Viren és a sötét tündér mesterkedései közelítenek a horror felé. Callum és Rayla szerelmi szála egyszerre romantikus is, gyerekesen bájos is. Zym és Ezran apáinak története, ahogy mindketten elkezdenek nagy uralkodóvá érni, epikus. Ott van még Soren is, aki az évad legnagyobb fejlődését produkálja. Hogy lehet egy negatív szereplőből hős? Itt a példa.

Sokféle a cselekmény. Mágikus kalandok, politikai ármányok, családi drámák és fejlődéstörténetek, szerelmi szál. Rengeteg minden, pedig már írtam: ez az évad is rövid, kevés részt töltöttek fel nagyon sok tartalommal.

A szereplők remekül eltaláltak. Vannak ugyan mesésen fekete-fehér karakterek, de sokan fejlődnek és változnak is. Jellegzetes alakok, emlékezetes jellemek és sorsok bontakoznak itt ki. Talán nincs is olyan figura benne, akibe bele tudnék vagy akarnék kötni.

Igényes az évad kinézete is. Szépek a tájak, érdekesek a mitikus lények és az emberi szereplők is jól megrajzoltak. Kifejezetten tetszett, ahogy egyedivé teszik az egyes fajokat: legyenek azok tündérek vagy sárkányok.

Mélysége is van ennek a sorozatnak. Tele van toleranciával, elfogadással, megbocsátással, bátorsággal és jósággal. Egyszerűen jó nézni, értékekkel teli, miközben kalandos és humoros is. Korosztálytól függetlenül el tudja varázsolni a nézőit, engem biztosan sikerült.

 

The Dragon Prince - 5/5 ilyennek kell lennie egy mesének. Szép a kivitele, mesés és tanulságos a története.

https://www.youtube.com/watch?v=3OGV93cEyfM

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr4215364808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása