Minden napra egy film

Minden napra egy film

Merry Happy Whatever

1. évad

2019. december 25. - BBerni86

Karácsonyos, családos, titkos konfliktusos.

Emmy és Matt már egy ideje járnak, és Matt szeretné szorosabbra is fűzni a kettejük közti szálakat. A lánykérésre a karácsony ideálisnak tűnik: Emmy hazaviszi őt bemutatni a családjának, így az apa áldását is kérheti a frigyre. A komoly, keménykezű Don azonban más jövőt szán legkisebb lányának: Los Angeles helyett helyben szerezne neki állást, és a küszködő zenész Matt helyett is sikeresebb férfit szeretne a lánya mellett látni. Így Matt kérésére nemet mond, ne kérje meg a lánya kezét! Matt azonban nem adja fel könnyen, és elhatározza, az ünnepek alatt megnyeri magának a férfit. Közben Emmy testvéreihez és azok családjához is sikerül közelebb kerülnie: pl. ő lesz Kayla bizalmasa, aki a férfinak vallja be elsőként, hogy igazából a nőkhöz vonzódik. A család közelsége azonban a konfliktusokat is felerősíti, így kérdéses, lánykéréssel vagy szakítással végződnek az ünnepek.12_25merry_happy_whatever.png

A Netflix kínálata bővelkedik karácsonyi néznivalókban, így kifejezetten karácsonyi sorozatot is sikerült találnom rajta. Az már más kérdés, hogy sokkal jobb sorozataik is vannak, mint a Merry Happy Whatever.

A téma illik az ünnepekhez: egy család mindennapjaiba nyerhetünk bepillantást, ahol az apától mindenki tart valamilyen szinten. Az összes gyerekének van egy olyan fájó pontja, amit rejt az apa elől, ezzel már megteremtve az alapkonfliktusokat. Emmy el akart menekülni innen, Los Angelesbe épített új életet magának, ott lett szerelmes is. Konfliktus: Don azt akarja, hogy a lánya közelebb éljen hozzá, így a kaliforniai vőlegény gondolata nagyon nem tetszik neki, függetlenül attól, milyen ember Matt.

Patsy, a legidősebb lány igyekszik elhunyt anyjuk helyét átvenni, miközben már saját gyereket is szeretnének a férjével. Konfliktus: a sikertelen teherbe esési kísérletek és hogy az apja észre sem veszi, mennyi mindent csinál.

Kayla: a férje pont karácsonykor jelentette be, hogy válni akar. A lány kénytelen hazaköltözni az apjához. Konfliktus: Kayla leszbikus, de ezt nem meri otthon bevallani.

Sean: elvesztette az állását, amit nem csak az apja, de a felesége elől is titkol.

Mindegyik családot Matt szemszögéből ismerjük meg, aki mindenkinek igyekszik segíteni. Közben csetlik-botlik, és nem az a macsó férfiideál, ami Don fogára való lenne. De ő a sorozat szíve: együttérző, humoros, összetartja a többieket. Persze, nem hibátlan ő sem. Ha annyira álompasi lenne, mibe kötne bele Don?

A sorozat az ünnepek alatti konfliktusokat teszi középpontba. Érezni, mivel és hogyan akarnak viccelni, de nekem az egész sorozat erőltetettnek hatott. Mintha lett volna egy lista a kötelező poénokról, amiket minden erővel bele kellett volna erőszakolni a részekbe, ha működtek, ha nem. Sok szereplőnek van karikatúra vonása is, amitől furcsa lesz – Patsy akkora ideggörcs-csomó, hogy csoda, nem hullott még minden haja ki. Arról már ne is beszéljünk, Don és Nancy nővér szála mennyire… mesterséges.

De kinézetre korrekt a film, és a karácsonyi hangulata miatt ünnepekkor egyszer végig lehet nézni, nem hosszú. Ha más nem is, az biztosan beleégett belőle az agyamba, hogy Dennis Quaid hogyan játszik esetlen udvarlót.

 

Merry Happy Whatever - 5/3,5 az alapötlet aranyos, vannak jópofa mellékszereplők, de erőltetett és ritkán vicces.

https://www.youtube.com/watch?v=pgEehnImErc

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr4715365012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása