Minden napra egy film

Minden napra egy film

Spinning Out

1. évad

2020. január 04. - BBerni86

Versenyes, betegséggel küzdős, szerelmes.1_4spinning_out.jpg

Kat Baker egyetlen dologhoz ért nagyon és megszállottan szereti is: a korcsolyázás. Reménység volt, egy igazi bajnok, míg egy esésnél betört a koponyája. Kat nagyon igyekszik visszatérni, de az esés óta fél ugrani, így pedig nem kap megfelelő minősítést. Mielőtt feladná, kap egy utolsó esélyt. A gazdag és tehetséges, de komolytalan és hatalmas nőfaló Justin Davis párt keres. Az olimpiai bajnok edzője pedig megígéri, hogy visszahozza a lány ugrásait és jövőre már az országosra is kijutnak. A kezdeti nehézségek után Justin és Kat kezdenek összecsiszolódni, megnyílni egymásnak, és nem csak a pályán kerülnek egyre közelebb egymáshoz. Ám a bajnoki címig meg kell küzdeniük betegséggel, családi gondokkal és felismerni, kik az igazi barátaik, akikre mindig számíthatnak. Nekik maguknak is rá kell döbbenniük, egymásért mire képesek és mennyit változnának.

Voltak előzetes elvárásaim – a gyengéim közé tartoznak a korcsolyázós filmek, bár koránt sincs annyi, mint amennyit szívesen néznék. A Spinning Out megugrotta őket, és könnyen lehet, hogy ezt a sorozatot időnként újra is fogom nézni.

Alapvetően három összetevőből építették fel: sportfilm. A főszereplők korcsolyázók, akik bajnokok akarnak lenni. Kat egyéni versenyzőből lesz páros korcsolyás, megismerjük a legnagyobb riválisukat is. Kat húga és legjobb barátnője egyéni korcsolyázók, szintén bajnoki vágyakkal. A legjobb haver, aki nagyon nem baráti szemeket meresztget a lányra, pedig síelő és a sorozat végére már ő is azért küzd, hogy olimpiai kvótát szerezzen. Bár le vannak egyszerűsítve a programok, de elég látványosak a beletett koris jelenetek. Külön imádtam az olyan kulisszák mögötti világot, amit egy VB-n nem láthatunk: zeneválasztás, a ruha megtalálása, a próbák. A sorozatzáró verseny pedig simán hozta a versenyek izgalmát is. Ok, van benne mesefaktor is. Olyat elképzelhetetlennek tartok a valóságban, amit Kat és Justin itt megcsinálnak: teljesen átvariálják a programot egy nappal a verseny előtt.

Kettes: dráma betegséggel. Kat és az anyja bipoláris zavarban szenvednek. Az anya már kezdetektől labilis, és nem kevés konfliktust okoz a viselkedésével és a mániás epizódjaival. Kat pedig a teljesítménykényszer miatt csúszik bele egybe egyre jobban, és fordul ki magából. Erre a szálra is nagyon odafigyeltek, és megmutatják, milyen ezzel élni, illetve mit szenvednek a családtagok mellettük.

Hármas: a románc. Szerelmi szál bőven akad a sorozatban. Mindenkinek van legalább egy. Talán kissé szappanos is a végeredmény, de abszolút nem bántam, mert szórakoztató is a végeredmény. Az különösen tetszett, amit ennek kapcsán Justin fejlődésében megmutatnak. Az anyja halála óta nincs stabil kapcsolata, fél bárkit is beengedni a szívébe, és ezért alakít ki magának ilyen playboy életet. Kat azonban más – Justin vele tényleg törődni kezd, és ebbe a kapcsolatba beleteszi magát. áldozatokat hoz. A végére Justin abszolút álompasi alapanyag, nagyon drukkoltam is, hogy meglegyen nekik a happy end. Persze, nem maradhattak ki az olyan mellékszálak, mint a féltékeny barátnő, aki rég folyatja a nyálát Justin után. A legjobb barát, aki szívesebben lenne a szerelem a barát helyett.

Bár mocorog a vállamon a kisördög, hogy milyen lett volna a sorozat, ha Emma Roberts nem adja vissza Kat szerepét, de bejött így is a casting. Scodelario korrekten hozta Kat arcait. Evan Roderick helyes pasi, és azt is elhittem neki, ahogy playboy életmódból felelős baráttá érik. A nagy meglepetés Johnny Weir, akit a korcsolya sport követőinek nem kell bemutatnom. Nem magát játssza, de gondolom, neki nem kellett dublőr a koris jelenetekhez. Azon mindig jókat mosolyogtam, ha valami rárímelt/pont ellentéte volt a sportolói karrierjének.

Néhol szappanosabb, mint kellene, de különben remekül szórakoztam. Legyen 2. évad is!

 

Spinning Out - 5/4,5 a korcsolyázók világa abszolút lekötött, a magánéleti szálak szórakoztató szappanosak.

https://www.youtube.com/watch?v=AmdnhR1Ie7g

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr2115392878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása