Minden napra egy film

Minden napra egy film

Amerikai Hamupipőke

2020. január 11. - BBerni86

Karácsonyi, szerelmet keresős, testvér küzdelmes.

Angie és Candance unokatestvérek, akik testvérekként nőttek fel, miután a megárvult Angie-t Candance apja fogadta be. Felnőve a két lány különbözőbb nem is lehetne: Angie vezeti a nagybátyja rendezvényszervező vállalkozását, egyre nagyobb sikereket elérve – Candance elvileg a társa, aki az apjának előadja a nagy üzletasszonyt, valójában minden munka Angie jussa. Angie kedves és szerény, Candance egyetlen célkitűzése, 1_11amerikai_hamupipoke.jpghogy a külsejével gazdag férjet fogjon magának, aki mellett többé a kisujját sem kell mozdítania. Amikor a gazdag örökös, Nicholas karácsonyi partiját ők rendezhetik, egy meghívót Candance is szerez. Egy rosszul sikerült arcpakolás miatt azonban Angie lesz, aki titokban elmegy az álarcos bálra. Ott egy szimpatikus fiatalemberrel összehozza őt a zoknis játék, ám mielőtt felfedhetnék a személyazonosságuk, a lánynak el kell mennie. Nicholas azt a lányt akarja elvenni, aki a bálon elragadta a szívét – Candance meg kihasználja a lehetőséget, hogy azt hazudja, ő volt a titokzatos lány. Vajon Nicholas időben felismeri, hogy rossz unokatestvért jegyzett el?

Még nem tudtam rájönni, mi alapján tetszik az egyik nyálas romantikus sztori, míg másokat elviselni is alig bírok. Gyakran a cselekményben sincs nagy különbség, mégis: az egyiket szeretem, a másikat kínzásra alkalmasnak eszköznek találom.

Az Amerikai Hamupipőke tulajdonképpen egy felnőtt mese, aminek a Hamupipőke az alapja. Nagyon kevés olyan szál akad benne, ami új lenne az eredetihez képest. Pl. Nicholas csak akkor kapja meg a vagyonát, ha megnősül – Angie ezért is nem lehet biztos benne, hogy a férfi is szerelmes lett a bálon, nem csak az örökségre hajt. A sztori banálisan romantikus és édes. Helyenként próbál komédia felé hajlani, de csak mosolygós a végeredmény, ez nem egy vicces vígjáték. Fordulatot sem érdemes várni: ki látott már olyat, hogy Hamupipőke nem szerzi meg a herceget? Ok, olyan már volt, hogy lelépett, mert nem jött be az álomélet a herceg oldalán (Vadregény), de még ott is volt egy herceg begyűjtés a szakítás előtt.

Mégis, szívesen néztem ezt a filmet. A banális története ellenére. Miközben bosszankodtam azon, hogy a hajukat leszámítva nem is nagyon hasonlít a két lány, ki keverné össze őket, más ötleteket bírtam benne. A zokni, benne az 5 személyes tárggyal kifejezetten aranyos volt. Pláne, hogy Nicholas és Angie is olyan dolgokat tettek bele, amelyek jól kifejezték kik ők, és mit várnak az élettől. Ilyesmit munkahelyen is csinálhatnánk, most nagyon tetszik nekem ez az ötlet. Vagyunk is hozzá elegen…

Vissza a filmre! Bár elnéztem, még mosolyogtam is rajta, így is zavart a szerelmi szál banalitása. Egy kis időt töltenek együtt a bálon – igaz, itt nem csak táncolnak, beszélgetnek is, ezzel több a mesénél – és ez máris az a szerelem, amiből házasság és egy életre elkötelezés lesz? Maga ez – egy este, egy félórányi beszélgetés, egy tánc – ennyiből ne legyenek egymásnak a nagy Ő! Itt legalább azt díjaztam, hogy amíg Angie szervezi az esküvőt, Nicholas sokat van körötte és beszélgetnek, elkezdik megismerni egymást, Nicholas így kezd el másként nézni a lányra, és félig szerelmet is vallani neki, mielőtt biztos lesz abban, hogy a bálon Angie volt a partnere, nem Candance. De még ezzel együtt is nagyon meseszinten maradtunk, ez nem egy komolyan vehető film.

Tévés a történet, a külcsín is. Talán két helyszínen játszódik az egész – nem, a ruhabolttal három. Kevés színész mozog kis térben, ami nem is olyan látványtanya, mint a Bíborhegy. A színészek is tévések. Nicholas a Hallmark produkciók visszatérő szépfiúja, Peter Porte. Angie, vagyis Emma Rigby Once upon a time melléksorozatozott, de az óta nem hallottam róla. Lesley-Anne Down meg egyszer jegyzett volt, most már csak ilyen filmeket dob fel.

A receptet meg nem lelem. Gagyi, tévés, bántóan romantikus – ez mégis tudott tetszeni. Cuki.

 

Amerikai Hamupipőke - 5/3,5 nagy mese az egész, néhol bántóan édes is, de tévés romantikának aranyos és nézhető.

https://www.youtube.com/watch?v=-_DdKxQ9O50

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr2815401600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása