Minden napra egy film

Minden napra egy film

Violet hangja

2020. január 13. - BBerni86

Tehetségkutató versenyes, kamaszos, zenés.

Violet lengyel bevándorlók gyermeke, akinek nem egyszerű az élete, mióta az apja elhagyta a családot. Iskolába jár, hétvégenként az anyjával dolgozik. Imádja a zenét, szeretne énekelni is, de az anyja csak a templomi kórusban engedi neki. Amikor a szigeten is válogatót tartanak a Teen Spirit tehetségkutatóra, Violet is jelentkezik a koráról hazudva. Mivel bejut a válogatóra, már a saját korával, szülőt is vinnie kell magával. Egy jóindulatú, 1_13violet_hangja.jpgkörnyékbeli alkoholistát kér meg, hogy játssza el a nagybátyját. Violet tehetséges, műsorba kerülhet, és Vlad benne lát meg egy második esélyt magának is. Operaénekes volt, tehetség, aki hagyta kárba veszni az életét és a lányától is elidegenedett. Együtt győzik meg a lány anyját a műsorról. Vlad készíti fel a kamaszt a versenyre, akinek a londoni felhajtásban hamar fejébe száll a siker és a pénz, amivel csábítanák.

A történet egy univerzális toposzra épül: a kis senki jön és győz. Ő az esélytelen, a szegény, de sikerül a tehetségével mindenki fölé kerekednie. Ez egy olyan mese, amit gyerekkorunk óta eladnak nekünk, csak változik a környezet. A legkisebb királyfi elindul szerencsét próbálni, és neki összejön, ami a bátyjainak nem. Ahol a hercegek sora elbukik, az élelmes pórfi sikerrel jár. A szegény lányba szeret bele a milliárdos, a bevándorló szegény lány meg kiénekli a sajtot a tehetségkutató nézői csőréből.

A történetre nagyon nem is érdemes szót vesztegetni, mert a megszokott elemeken kívül mást nem adtak hozzá. Az esélytelen lesz a titkos befutó. A szokotthoz képest inkább összecsapottnak éreztem a filmet. Több drámát is elkezdenek körvonalazni, amiből aztán semmi sem lesz és még nyitott kérdéseket is hagynak. Az még ok, hogy a sikeressé váló Violet életébe nem tér vissza az apja. De az érdekelne, Vlad hogyan vesztegette el az operaénekesi karrierjét. Egy félmondat sincs róla, így csak tippelni tudnék. Csak nem az alkohol miatt? Az magyarázná, a lánya miért szakított meg vele minden kapcsolatot. De nem derül ki, csak tippelni lehet.

Violet élete tulajdonképpen 3 nap alatt változik meg, és ebbe a három napba igyekeztek belenyomni minden kísértést. Így az egész súlytalan lett, és azt sem látjuk, a lány végén miért marad a helyes úton. Simán meghozza a döntést a karrierjéről és annyi. Amit mindenki mosolyogva tudomásul vesz.

Ennél csak az rosszabb, amit szerelmi téren művelnek a filmben. Utalgatnak, vannak kezdemények, és azokból se lesz semmi. Violet félig-meddig összejön a tavalyi nyertessel, vagy mégsem? A bandája egyik zenésze nem éppen barátként tekint rá – lesz ebből valami? Nem lehet tudni, mert elkezdik a történetet, aztán félbehagyják.

Maga a film is ilyen érzetet keltett. Violet elénekli a dalát, és lejön a színpadról – a filmnek meg vége. A stáblista alatti képekből látszik még pár dolog, de ez nagyon furcsa megoldás volt így. Aki ki szokta hagyni a stáblistát, ő nem látja a film végét?

Zenés film, így a zene is fontos szereplő. Nincs benne fülbemászó dallam. Elle Fanning énekel benne, de nincs olyan hangja, ami miatt felkapnám a fejem. Ha a legkedvesebb felem veszem elő, akkor is maximum érdekesnek mondanám. Ráadásul a legjobb dalát nem is a döntőben adja elő.

Az egész film klipp benyomását kelti. Érdekesen van vágva. Egy klipp erejéig ok is lenne, de a film második felére már sok volt ebből a stílusból.

Elle Fannin a húzónév, tulajdonképpen az egyetlen sztár a filmen. Rebecca Hall annyit van csak jelen, hogy járjon érte fizetési csekk. Valahogy a színészek is olyan elveszettek a filmen.

Nem sikerfilm, nem véletlenül. Félkésznek érzem.

 

Violet hangja - 5/3 a mese alap működik, de a történet kidolgozatlan. A zene is furcsa, klipp hatású a film is.

https://www.youtube.com/watch?v=EFRggZI2Emo

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr2715405440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ytfan28 2020.01.18. 10:12:10

Üdv!
Van lehetőség az oldalon hirdetni? Nem találok sehol kapcsolat menüpontot ezért írtam, ide, bocsi! tudnál adni egy email címet?
süti beállítások módosítása