Minden napra egy film

Minden napra egy film

5 film, amit látnod kell

Oscar – Legjobb film (kezdetektől-1960-ig)

2020. február 11. - BBerni86

f5.jpeg5: A Manderley-ház asszonya (1940) – egy fiatal, amerikai társalkodónő a monacói nyaralás alatt megismerkedik egy gazdag angol özvegyemberrel. Szerelembe esnek, és mire hősnőnk észbe kap, már Anglia felé tart, mint mrs. de Winter. Az új szerepét nem csak azért nehéz megszoknia, mert a férje furcsán kezd viselkedni és a házvezetőnő nyíltan ellenséges vele, de megfejtésre vár a rejtély, mi történt Rebeccával, a férje első és lenyűgöző nejével.f4_37.jpg

4: Ben-Hur (1959) – a fiatal zsidó herceg még római barátokat is szerez magának. Amikor egy véletlen baleset miatt azt hiszik, Ben-Hur merényletre készült a római kormányzó ellen, a barát féltékenységből hagyja, hogy tönkretegyék a férfit és családját. Az egykori herceg gályarabbá válik, majd a fogathajtásnak hála újra emelkedni kezd a csillaga. A családjának megmentése, a bosszú f3_39.jpgmellett még a kereszténység születésének is tanúja lehet.

3: 80 nap alatt a Föld körül (1956) – Fogg úr precíz angol úriember, aki követi a világ változásait is. Így ki meri jelenteni, hogy a technikai fejlődésnek hála már 80 nap alatt körbe lehet járni a Földet. Van, aki fogadni is hajlandó erre, és Fogg neki is vág a kalandnak különc inasa segítségével. Az úton van, aki akadályozná; van, aki bűnözőnek nézi, de még olyan is lesz, aki beleszeret a f2_38.jpgpedáns angolba.

2: A földkerekség legnagyobb show-ja (1952) – Brad egy sikeres cirkusz menedzsere. Övék a legnagyobb utazó cirkusz, ami rengeteg intéznivaló napi ügyet és konfliktust jelent. A férfi ezekkel még boldogul, pedig olyan gondjai is akadnak, mint a bohócé, aki azért állt cirkuszosnak, mert gyorsan el kellett tűnnie a rendőrség elől. Ám a szív ügyei kifognak rajta, így bonyolódik bele egy szerelmi háromszögbe vetélkedve egy légtáncossal a szeretett nőért.

1: Gigi (1958) – Párizs a XX. század hajnalán, ahol férjet fogni kifejezetten nehéz f1_36.jpgfeladat. Ellenben a csinos lányoknak van még egy lehetősége: kitartót találni maguknak. A kamasz Gigi nem is sejti, hogy nagyvilági nénikéje pont erre a szerepre készíti fel. A fiatal nővé érő lányra felfigyel a család jó barátja, a gazdag és fiatal agglegény: Gaston. Rég jó barátok, a lány vonzódik is hozzá, így tesz egy ajánlatot. Ám mi történik, ha az ész és üzleti alkuk helyére a szív és a szerelem lép?

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr9815468136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása