Minden napra egy film

Minden napra egy film

Kutya egy nyár

2020. március 06. - BBerni86

Szerelmes, kis kedvences, családos.

Elizabeth arra megy haza, hogy a barátja csalja. A nő összetörik, és az sem segít sokat, hogy a műsorába kap egy új társat, aki az agyára megy – vagy lehet, ő a megoldás minden bajára? Kiderül a közös kutyasétáltatás közben. 3_6kutya_egy_nyar.jpgGrace és a férje végre örökbe fogadhatnak. A nagyon várt kislány szótlan és kedvetlen, míg egy talált kutyát magukhoz nem vesznek. Lassan igazi családdá válnak. Tara véletlenül kerül be egy kutyákat mentő intézetbe, amelyet az egyik törzsvendége, a bolondos Garrett vezet. Ugyan a lány rég az állatorvos dr. Mike után epekedik, de Garrett nem adja fel olyan könnyen. A könnyelmű Dax kénytelen felelősségteljesebbé válni, amikor szülő nővére rábízza a kutyáját. Walter pedig a gyászból kezd felépülni, hála a környékbeli fiúnak, aki segít neki az elveszett kutyáját keresni.

Az ember legjobb barátja a kutya. Mivel magam is eme négylábúakat pártolom a macskák ellenében – de most komolyan! Ha feldobnám a talpam, a macska simán eledelnek nézne. A kutya nem. – mindig rávehető vagyok egy kutyás filmre. Még akkor is, ha olyan színész is játszik benne, aki nem éppen a szívem csücske.

Eme film is bír ilyen szereplővel, de ne szaladjunk ennyire előre. Nézzünk inkább a történetet! Kutya egy nyár – de nem egy történet. Egy időben, egymással párhuzamosan játszódnak, mindegyikben van egy helyes kutyus is, de különféle emberek különféle nyarát nézhetjük végig. Egy ponton összeérnek a szálak, de addig is építgetik az eseményeket.

A legtöbb történet tetszett, és szerencsére elég sokfélék is. Nem mindegyik a szerelemről szól, az anyaság, a felnőtté válás, az élet szeretetének újbóli felfedezése is bennük van, miközben igaz, akad kisebb-nagyobb szerelmi szál is. (Jellemző, hogy a leginkább romantikus tetszett a legkevésbé, vagyis a műsorvezető és partnernője románca.)

Az egész filmet jellemzi, hogy nagyon állat- és emberbarát. Jó emberekről, akik sokfélék és messze nem hibátlanok, de nem is kell annak lenniük. Elizabeth kész idegroncs, aki nagyon könnyen elsírja magát és nagyon merev tud lenni. Dax annyira felelőtlen, hogy képes egy tálból enni a kutyával, akit egy hangszeres ládában csempész ki-be a lakásba. Garrett eleinte szimpla idiótának tűnik, aki egy értelmes mondatot sem tud összerakni. De a szíve mindenkinek jó. Ezek csak kis hibák, amelyek eltörpülnek amellett, hogy szimpatikusak, mókások, szerethetőek. Igen, még Elizabeth is, akit pedig az a Nina Dobrev játszik, akit még a Vámpírnaplók idejéből rühellek.

A szereposztás különben erős. Igaz, a legtöbben sorozatos sztárok, de tele van velük a film. Olyan nevek vannak az egyes történetek főszerepeiben, mint Vanessa Hudgens, Finn Wolfhard, Eva Longoria. Mivel annyira szerethető embereket játszanak, most mindenkiről az is jut eszembe, mennyire szerethetőek voltak.

A film humora is abszolút ilyen, szerethető és kedves. Minden történetben keveredik valami megható valami viccessel. Ahogy Walter gyászolja a nejét, miközben ugratják egymást a pizzafutár fiúval, akit majd korrepetál is a nyugdíjas tanár. Amikor Tara végre randira megy a csodás dr. Mike-kal, aztán ráébred, mégsem ez a pasi kell neki. (Ahogy nejlonzoknit adott neki, hogy abban üljön a kocsijába… kész.) Dax önmagában készen van, egy örök gyerek, akire még haragudni sem lehet ezért. De sorolhatnám tovább, minden történet kapott egy ilyen oldalt is. Ez egy mosolygós film.

Külcsínben is a színek és a jó hangulat jellemzi. Nem látványmozi, de a családi filmek kedvessége, színei abszolút benne vannak.

A héten egy újabb kellemes csalódás. Nagyon aranyos és karakteres kutyák, meg a gazdáik mókás és megható kalandjait jó volt nézni, Dobrev ide vagy oda.

 

Kutya egy nyár - 5/4 kissé szirupos, de sok szerethető kutya, korrekt szereposztás, kedves történetek alkotják.

https://www.youtube.com/watch?v=3bPTj2TFXo8

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr2115504180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása