Minden napra egy film

Minden napra egy film

SpoilerZóna

Ne. Szállj. Ki!

2020. március 15. - BBerni86

Karl korábbi járattal repül haza: meg akarja lepni a feleségét a házassági évfordulójukon. A csomagját azonban elkeverték a reptéren, így az ajándékát sem tudná átadni. Egy barátot kelt fel, aki ékszerészetet vezet, és vesz pótlólag valami szépet a feleségének.

A gyerekei örülnek a korábban hazaérkező férfinak, a felesége azonban elég hűvösen viselkedik. Amikor Karl reggel elindul, hogy a gyerekeket is elviszi munkába menet, akkor is csak szidást kap tőle, hogy ezzel a váratlan hazatéréssel felborította a napját. Bár mutatják, hogy a lakásban talált virág, köszöntő kártya és ajándék meglepi, 4_64.jpgés rosszul érzi magát attól, hogy nem csak elfelejtette az évfordulót, de ennyire nyers is volt a férfival.

Mielőtt a gyerekek kiszállhatnának az iskolánál, ismeretlen mobil cseng ki az autóban. Egy eltorzított hang közli a férfival, az ülések alatt bomba van, senki nem szállhat ki. A gyerekek sem. Pénzt akar: Carl minden megtakarítását és a cégből is egy nagyobb összeget. Carl mobilon igyekszik intézni az utalásokat, miközben a gyerekek nem értik, mi történt.

A forgalomban összetalálkozik kollégájával és egyben barátjával. Ő és a felesége is megkapta a fenyegetést. 2_79.jpgAbban bíznak, hogy csak átverés, de egyikük sem mer kockáztatni. Ahogy Carl hajt el, a telefonban hallja, hogy a barátja neje minden tiltás ellenére kiszáll. Az autó felrobban: az egyik szilánk ráadásul Karl fiának lábát sérti fel. A nővére igyekszik elkötni, de a kis Marius gyorsan sápad és vérzik ki. A telefonáló annyit enged, ha a saját összes pénzét a neje kiszállítja neki, a fiút engedi kórházba vinni.

Karl azonban hiába próbálja elérni az asszonyt. A telefonáló kárörvendően mondja, a lányát kérdezze. A kamasz nagy nehezen bevallja, az anyjának viszonya van az egyik osztálytársa elvált apjával. Ő adja meg a férfi számát. Karl beszél vele, majd a nejével is. Az asszony semmit nem ért, de engedelmeskedik.

1_73.jpgMár mehetnének a kórházba, amikor a rendőrség körbezárja őket. Azt hiszik, Karl a merénylő, és zsarolja a nejét a pénzért a gyerekekkel. A robbantási osztály tisztje ezt-azt megért Karl jeleiből, de a többi rendőr nem hallgat rá. Ki akarják lőni a férfit. Közben a merénylő a bátyjának adja ki magát, és személyesen is beszél vele. Karl helyben intézi neki az utalásokat, bár a főnöke érzéketlenül kirúgja menet közben, így a gyerekeket hajlandó elengedni a zsaroló, de a férfinak maradni kell a bombával.

A lánya azonban nem hagyja el az apját. Látja a mesterlövészeket, és attól tart, kilőnék. Mivel a nyomozónő nem 3_78.jpgért szót a többi rendőrrel, és a zsaroló élesíti a bombát, muszáj menniük. Közben Karl rájön, honnan ismeri a férfit. Egy lakást lakoltattak ki. A vállalkozó erőszakos volt, a lakók közül az asszony egy zuhanásban életét vesztette. A férje áll így bosszút.

A parton Karl lenyomja a lánya ülését, aki így ki tud szállni. A merénylő ül be a helyére. Ez öngyilkos küldetés a részéről – erre már a rendőrség is felismerte a helyzetet, és a férfi nővérével próbálnak hatni rá. Legalább a fiára gondoljon, ne hagyja árván! De nem hat semmi.

Karl a folyóba vezeti a kocsit. A merénylőt az ülésbe szíjazza, a saját helyét kipöcköli. Sikerül kiúsznia még a robbanás előtt a kocsiból.

A végén látjuk, ahogy egy épületből jön ki, a gyerekei szaladnak elé, akiket a felesége követ. A végén ő is megöleli a férfit. (Tippre egy börtönből jött ki. Csak nem ülnie kellett a cég machinációi miatt? A látottakból nem derül ki.)

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr2115514120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása