Minden napra egy film

Minden napra egy film

Határtalan szerelem

2020. március 19. - BBerni86

Szerelembe esős, betegséggel küzdő, komolyodó.

Mark gazdag és előkelő család sarjaként a középiskolában szinte azt csinálhatott, ami csak eszébe jutott. Egy este részegen vezettek és piszkálták az egyik barátjukat a barátnőjével. Az eset balesetet eredményezett, melyben a helyi lelkész lebénult. Mark családja azt találta ki, börtön és meghurcoltatás helyett katonának kell állnia 3_19hatartalan_szerelem.jpga 18 éves Marknak. Dorri sikeres filmcsillag és énekesnő, akinek a mentális betegsége miatt rendszeresek a problémái. Annyira, hogy egy kirohanása után intézetbe is zárják. Éppen annak a lánynak a szobatársa lesz, aki Markékkal együtt balesetet szenvedett, és akit bezáratott az anyja. Amikor a fiú látogatóba jön, Dorri lesz az, akin megakad a szeme. A két fiatal vonzódik egymáshoz. A szerelmüket többen, több okból meg akarják törni, de ők készek küzdeni a másikért.

A film elején már egy feliraton megakadt a szemem: igaz történet alapján. Már csak arra lennék kíváncsi, ki volt az a csillagocska, aki ilyen problémákkal küzdött és ilyen módon lett szerelmes. Vagy, legalább pár sor lehetett volna a film végén arról kiírva, mi történt az eredeti történet szereplőivel. Mert ok, a fiú sorsát el tudom képzelni, de mi lett a színész- és énekesnővel? Visszament dolgozni, vagy együtt maradtak? Ha legalább tudnám, kik voltak, Google segíteni válaszokat találni.

De a film szempontjából ennek nincs is jelentősége. A szerelmi történet, a szereplők egyéb konfliktusaival és a hátterével adott.

A történet nem bonyolult, és lényegesen egyszerűsített is. Arra tették a hangsúlyt, hogy szerelmi téren mi történik. Hogyan halad a kapcsolatuk, kik és miért akarnak közéjük állni. Minden, ami ezen kívül esik, nem lett a történet része. Noha, abban is voltak izgalmas és talán érdekesebb részek. Van egy 2 éves lyuk is benne, amíg Dorri kezeléseken vett részt, Mark pedig a frontvonalra került. Van egy tippem, akkor érdekesebb dolgok történtek velük, mint amit a korábbi dolgaikról megmutattak a filmen.

Az nem jött át ennyiből, hogy Dorri és Mark mitől lett ennyire szerelmes. Mark esetében a rajongás még érthető: a lány híresség volt és szép. Plusz, nem egyszer hallottuk is tőle a filmben, hogy egy katonának fontos, hogy kapjon leveleket. Könnyen túléli, van mibe kapaszkodni, ha bizonyítéka is van arról, hogy valaki hazavárja és szereti. Amikor az orvosok kérik, hogy vágják el a kapcsolatuk szálait, akkor is azzal védekezik, hogy elképzelni nem tudják, milyen érzés az, amikor a katona nem kap levelet.

A lány már nehezebb dió. Azt biztosan tudta értékelni, hogy Mark nem a sztársága miatt kereste a társaságát. De mit látott a fiúban?

Igaz, nem a szerelmi szál miatt néztem meg. Az érdekelt volna, melyiküknek milyen nehézségeket kell leküzdenie, hogyan változnak meg. Az tetszett is, amikor a kiképzés alatt azt láttuk, hogyan bánnak a fiúval, és hogyan kezd el változni minden hatására. Mondjuk, korábban sem volt elvetemült, a mai filmekben a gazdag tinik sokkal többet megengednek maguknak, mint ebben a filmben.

Szereposztás: a mai érdeklődésemmel Jonathan Tucker nevén akadt meg a szemem, aki már több sorozatban is bizonyított, mozikban inkább csak mellékszerepekben tűnik fel. Itt valami brutális a film elején a haja, ennyi hajjal még nem is láttam… Saját idejében Val Kilmer volt benne a név, aki mellékszereplőként is a legnagyobb betűkkel és legnagyobb fotón van feltűntetve a reklámanyagokon. Rachael Leigh Cook hozta azt, amit akkoriban megszokhattunk tőle. Jobban is ment ki a szerelmes, mint az őrült része a szerepének.

Nem egy jelentős film, lyukak is vannak benne, de egy alkalommal nem fáj megnézni. Bár inkább a romantika kedvelőknek ajánlható.

 

Határtalan szerelem - 5/3 valami hiányzott: talán a szereplők közti kémia? A drámának nagyobb súly? Különben ok.

https://www.youtube.com/watch?v=Fbor4SN01Uw

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr2015536132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása