Minden napra egy film

Minden napra egy film

Altered Carbon

2. évad

2020. március 29. - BBerni86

Elveszett szerelmet kereső, múlt hibáit megfizető, jövőbeli.

Takeshi már szabad ember, de aki ismeri, tudja, mi az a kulcsszó, amivel rá lehet venni bármilyen feladatra. A Harlan egyik alapítója keresi meg azzal, hogy veszélyben az élete, és ha Takeshi megvédi, cserébe elárulja neki, hol van Quellcrist Falconer, akiért a férfi még most is bármire kész. Ám mire Takeshi tudata letöltődik a bolygón3_29altered_carbon.jpg egy speciálisan neki készített burokba, már valaki végzett a csoporttal. Takeshi marad, mert tudnia kell a válaszokat. Így belecsöppen egy bolygóközi játszmába, melyben a bolygó kormányzója a katonai erőkkel packázik. A katonaságot képviselő Carrerra ezredes régi ismerős, ám az új burka és neve miatt időbe kerül, mire Takeshi felméri, hogy mennyire személyes ez az ügy. Ráadásul Poe tudata kezd széttöredezni, ahogy Quell sem a régi, és a fejvadász Trepp társasága sem éppen biztosnak nevezhető.

Regényről soha, senkit nem beszélnék le. De a Valós halál kötetek mellett érdemes a Netflix sorozatra is benevezni. Sokkal fogyaszthatóbbnak találtam, mint a regényeket.

Ez az évad pedig ötvözete a karakterek múltjának és a jelenének. Azok a figurák rendezik a konfliktusaikat, akik a széria kiemelt karakterei. Takeshi most kapja meg a válaszokat a múltra, és oldódik fel az a belső fájdalma, ami Quell elvesztése óta vele van. A szerelme, a rögeszméje megkapja a befejezést, amit egészen eddig hajszolt.

Simán lehet nézni úgy a sorozatot, hogy a szereplők milyen belső dilemmákat cipelnek és milyen konfliktusaik vannak egymással. Quell, aki még a régi énjét is keresi, és szembe kell néznie azzal, egy hozzá hasonló vezető mennyire engedhet meg magának egy olyan szerelmet, ami Takeshi mellé köti. Tak, akinek a múlt miatt bűntudata van, és képtelen magára hagyni olyan személyeket, akiknek segítségre van szüksége. Nála már régen nem a politikai és vallási játszmák az érdekesek, hanem az egyéni sorsok. Carrerra, aki nem képes megérteni, az utódjának nevelt katona miért árulta el, ráadásul a sereg a hősöket nem díjazza, így elvették tőle a nevét és megint kezdhette a nulláról. Amihez hozzájönnek olyan kérdések, mint a Harlan alapítóinak háborús és eltitkolt bűnei, Trepp öccse iránti lojalitása, Poe kapaszkodása az emlékeibe és a személyébe, MI létére.

Igen, lehet azért nézni ezt a sorozatot, mert olyan szereplői vannak, akiknek emberi, örök dilemmái vannak.

De nézhetjük azért is, mert jó sci-fi, hatalmas játszmákkal, érdekes világokkal és látványos akciójelenetekkel. Mivel egy bolygóra szűkül a helyszín, kicsit átláthatóbb most ez az évad. Akinek megvannak az olyan alapfogalmak, mint a valós halál, burkolás, könnyeden bekapcsolódik és nézheti a kibomló hatalmi harcokat. Danica Harlan is megéri a pénzét, és vannak nagy ötletei, kegyetlen lépései. Carrerra jó játszótárs, szintén tudja keverni úgy a lapokat, hogy borítsa a játszma addigi menetét. Mindennek része a vallási lázadás, a nagyobb cél, ami a bolygó sorsát meghatározza. A személyes konfliktusok jobban lekötöttek, de ez a nagyobb volumenű csatározás is ki van dolgozva.

Látványosra is sikerült a sorozat, amin már nincs miért meglepődni. A Netflix erre odafigyel, ráadásul ez az egyik olyan sorozatuk, amelyekkel tervek vannak. Nem véletlenül olyan az évad vége, amilyen. Lehessen folytatni…

A szereposztásban meghagyták a korábbi szereplőket, de Takeshi új burka egy még ismertebb színész lett. A Marvel univerzumból érkezett Anthony Mackie. (De Trepp is Marvel színészből lett, csak éppen Simone Missick a Defenders sorozat rendőrnője volt.)

Ráadásul ebben az évadban is találtam egy olyan dalt, amitől dallamtapadásom lett.

Van még potenciál ebben a sorozatban, érdeklődve várom is a fejleményeket.

 

Altered Carbon - 5/4 akciódús, akad benne csavar. Szórakoztató, és érthető is – a populárissá tétel jól áll neki.

https://www.youtube.com/watch?v=_MzbLQBeR9Y

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr4915568760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

masada 2020.03.30. 13:05:38

A második évad kurvára szar...hiányzik minden ami megvolt az igazi Takeshi
Kovacsban

MsIreneAdler 2020.03.30. 22:39:30

@masada: egyetértek. Minden porcikám tiltakozott az új Takeshi ellen :( Ez nem a Dr. Who, hogy csak úgy kicserélhetik a főszereplőt egyik évadról a másikra...

J. McClane 2020.03.31. 04:49:55

A masodik evad borzaszto volt

Osiris_X 2020.03.31. 14:05:01

Ez az új Takeshi gyakorlatilag semmilyen érzelmet nem tud kifejezni az arcával. Ez az évad egy komplet katyvasz volt összevissza utalgatásokkal, emlékekkel. Az MI szálat is jól tönkretették szerintem
süti beállítások módosítása