Minden napra egy film

Minden napra egy film

A mi kis falunk

4. évad

2020. április 12. - BBerni86

Vidéki, kisemberes, ügyeskedő.

Pajkaszegen a szokott rendben folynak a dolgok. Károly polgármesterként továbbra is előbb nézi a saját, majd utána a falu érdekeit. A lakók kívánságait is a saját céljára használja fel. Lomtalanítást akarnak? Egy koccanás miatt pénz kell a kocsija megjavítására, és eszébe jut, a lomokból berendezhetnek egy faluházat – amire lehet támogatást kérni, amiből lehet szereltetni. Közmunkásai továbbra is több időt töltenek a kocsmában Tecát 4_12a_mi_kis_falunk.jpgboldogítva, mint a feladataikkal. Azért ők is bevetik magukat, amikor azt hiszik, az egyik lakos megnyerte a lottó főnyereményét. Ám nem remekelnek, amikor kormányrendeletre gazt kellene írtani. A hátköznapokat feldobja egy filmforgatás, vagy Zsolt szerelmi életének nyomon követése, aki 3 nő között zsonglőrködne. Szerelemben továbbra is nagy a káosz: Gyuri továbbra sem akar nősülni, Laci viszont igen. László is visszatér, ezzel féltékennyé téve Jánost, akinek Katit lenyűgözni vágyó tervein a fia jókat derül.

A mi kis falunk tökéletes példája annak, hogy bevált recepten nem mernek változtatni a készítők. Jelen esetben nincs is szükségük ilyesmire, hiszen ugyanazt a szintet tartva egy roppant népszerű műsorról beszélünk. Lassan már azért kell nézni, hogy hozzá tudjunk szólni, ha a környezetünkben erről beszélnek.

De milyen ez a szint?

Szokás szerint alacsony. Ennek a sorozatnak továbbra is az a humor forrása, hogy a vidéki emberek ostobák. Volt egy rész, amikor direktbe ezen viccelődtek. Gyuri leborotvált bajusza pótlására pótlást igyekszik venni, és az eladó azon derül, hogy mekkora parasztot alakít. Ezzel az egész karaktert is minősítette, de a sorozatra is igaz ez. Csodálom is, hogy a készítők képesek volt így magukon is vigyorogni egyet. Vagy ez inkább a nézőnek szúrás? Buta parasztot akartok, akkor tessék?

A karakterek most sem fejlődtek semmit. Még sorsfordító, nagy eseményeket is úgy vészelnek át, hogy ugyanazok maradnak. Vegyük csak Lacit! Igaz, hogy Ildikó csak a barátja féltékennyé tételére használta, de Laci komolyan vette a lányt. Megnősült, majd még a nászéjszakája előtt elvesztette a nőt. Változott valamit? Ugyanaz a szerencsétlenség maradt, aki addig is volt. Annyi történt, hogy új kölnit fújt magára, amitől aztán mindenkinek a borzok és illatanyagaik jutottak eszébe.

Romantikus témából minden részben akadt valami, legfeljebb más volt, akinek a szerelmi életében volt valami fordulat. Még a korosztály sem jelent semmit. Zsolt válik, és egy helyi lány lecsap rá? Vagy visszatér a felesége? A László – Kati – János szerelmi háromszög mellett Laci is próbálkozik, ahogy Gyuri oltár elé rángatása is műsoron van még.

A készítők értenek ahhoz, hogy amíg egyet előre lépnek, kettőt visszalépnek. Így ebben a sorozatbeli faluban senki és semmi nem változik meg.

Jó az nekünk, hogy ennyire változatlan és eltúlzott a sorozat? Soha nem azt éreztem benne, most sem, hogy magunkon nevetünk vele. Mert igen, típusokat parodizál, mint a falu kikapós szépsége, a pletykás vénasszonyok, az ügyeskedő polgármester – de mindenki ilyen itt. Mintha ezzel az lenne kimondva, hogy mindenki kretén. Valahogy nem tudok ezzel egyetérteni és együttérezni.

A siker magával hozza, hogy mellékszerepekre is ismert színészeket tudnak leszerződtetni. A szereposztás az, amibe nehéz itt belekötni. Ebben a sorozatban jó színészek játszanak, csak éppen olyan karaktereket, hogy… nem megyek bele még egyszer. Olyanokat.

Pajkaszegen tehát nem változott semmi, és a sorozat még mindig nagyon népszerű. Már várom, mikor pukkan ki a sikerük, de még nem most.

 

A mi kis falunk - 5/2 ugyanazok a poénok ismétlődnek idén újra. Butaság, ami vicces? De jó színészekkel.

https://www.youtube.com/watch?v=jFIZARG4G6A

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr2115607160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hooshee · http://hooshee.blog.hu 2020.04.13. 23:32:31

Ha már mindenáron írni kell róla, és fanyalogni, legalább nem lenne baj pontosan tudni hogy hol is játszódik a cselekmény... Nem, nem Pajkaréten, meg akkor sem, ha kétszer írja le a posztoló...
süti beállítások módosítása