Minden napra egy film

Minden napra egy film

Fagyos csata

Marvel szuperhős kalandok

2020. április 13. - BBerni86

Mikulást megmentő, szuperhősös, csapatmunkás.

A Bosszúállók a jégóriások királyát találják a Földön, aki éppen nagy pusztításban van. A tanoncuk, Hüllő még nem vehet részt a csatában, a hajók ellenőrzését bízzák rá. A fiú így fut bele Lokiba, aki biztos távolságból koordinálja az eseményeket. A terveit ugyan meggátolják a Bosszúállók, de szövetségesével sikerül elmenekülnie. 4_13marvel_fagyos_csata.jpgNeki van egy ötlete, hogyan véghatnak vissza. Van egy lény, akit sokan mítosznak gondolnak. Egy félig jégóriás, félig tündér hatalmasság, aki arra használja az erejét, hogy a világokon minden gyermeknek ajándékot vigyen karácsonykor. A világában van egy szelence is, amivel el lehetne lopni az erejét. Loki eleinte csak nevet az ötleten, de aztán úgy dönt, egy próbát megér a dolog. Felad egy hirdetést, vérdíjat tűz ki a Mikilás fejére, akit bűnözőként ír le. Mordály és Grot hajtanak is a pénzre, míg a Bosszúállók megvédenék a Mikulást, akiben Tony Stark következetesen nem hisz. Míg a csapat egy része Loki ellen küzd, Thor és Hulk a Mikulás munkájába igyekeznek besegíteni és ajándékot osztanak.

A karácsony olyan ünnep, amire majdnem minden sorozat vagy sikeres produkció megcsinálja a maga különkiadását. Most nem kicsit lepődtem meg, hogy a Marvel is rendelkezik ilyen karácsonyi történettel. Igen, ebben ez a helyzet: a Bosszúállók megmentik Loki trükkjeitől a Mikulást, míg Thor és Hulk ajándékot osztanak…

Tudom, nekem is betegen hangzott elsőre.

De szerencsére animáció, és igyekeztek azért az univerzumban is elhelyezni a történteket. Ez a Mikulás nem pont az a karakter, aki az átlag mesékben van. Az univerzumon belül meg van magyarázva az ereje, a küldetéstudata és a származása is. Még arra is van benne magyarázat, miért nem találni meg a Földön.

Amit fel lehet róni a történetnek, az mind magyarázható azzal, hogy ez egy mese. Nem kell komolyan venni, csak mosolyogni rajta kicsit.

Az akciók keverednek a történetben a csapatos/meghatóbb részekkel. A Bosszúállók egy újoncot tanítanak meg, aki a Hüllő fedőnevet kapja. Az a képessége, hogy képes bármilyen dinó alakját felvenni. Igaz, ez leginkább abban merül ki, hogy a kezei helyén valami szárnyféléket növeszt és repül. Viszont, még nagyon gyerek, így a Mikulásba vetett hite lesz az, amivel a legtöbbet segít a csapatnak a történetben. Mindenki nevelgeti a srácot, és pl. Tony Stark és Amerikai Kapitány is megdicséri a végén. Messze nem olyan szintű, mint amikor Tony az ifjú Peter Parkert istápolta, de ez nem is mozi, csak egy karácsonyi animáció.

Az akciójelenetek is mesére szabottak. Nem látványosak, gyorsan lemennek, és meglepően sok benne a mágia. Valahol szomorú is, hogy a Bosszúállók itt azok, akik az öklüket használják. Talán Loki a történet rossza, de neki legalább más is volt a tarsolyában, nem csak a fizikai ereje meg az energialövések.

Hangulata viszont van, és a humort is csepegtetik a mesében. Az adta el nekem leginkább. Ahogy Tony és Amerika Kapitány egymás agyára mennek, ahogy Hulk próbál Télapót játszani, Thor meg rénszarvast. (Igen, a Mikulás szánját húzó rénszarvast.) De Mordály és Grot kalandja a Télanyóval is emlékezetesre sikerült. Azon vigyorogtam a legjobban, amikor az anyó prezentálja, milyen jól vezet szánt és űrhajót is. Szegény Mordály… kikészül tőle.

A magyar verzió mellett most van, ami szól. Itt vették a fáradtságot, és a filmek szinkronhangjai adták a mese hangjait is. Az eredeti angolban nem így van, de meglepő is lenne, ha akkora sztárok, mint Hemsworth és Downey Jr. nekiállnának szinkronizálni. Ennek ellenére bírtam, hogy rá lehetett ismerni a magyarban a szokott hangokra.

Lehet, hogy találtam a Klaus mellé néznivalót ünnepekre? Lehet.

 

Marvel szuperhős kalandok: Fagyos csata - 5/4 akkora idiótaság, hogy az már jó. Vicces, kellően mese, és akció is akad. A szinkron is ok.

https://www.youtube.com/watch?v=d_fs7OO5LmM

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr3315609774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása