Minden napra egy film

Minden napra egy film

A királynő kutyája

2020. április 18. - BBerni86

Állatokat mentő, hazatérő, megkomolyodó.

Rex Fülöp herceg ajándéka volt a feleségének, II. Erzsébet királynőnek. A kis corgie nagyon hamar lett az asszony kedvence, akinek minden szabad volt. Rettenetesen elkényeztették, és főkutyaként ki is élvezte ennek minden pillanatát. Ám egyszer nagy botrányt kavart: Trump és neje érkeztek Londonba látogatóba, magukkal hozva a 4_18a_kiralyno_kutyaja.jpgsaját corgie kutyusuk, egy nőstényt, pároztatni. Mint fő eb, Rex feladata lett volna a családalapítás, de nagyon ellenszenves volt neki a texasi kutya. Menekülőre fogta, és az ebédlő asztal alatt kötött ki, beleharapva Trump alfelébe. Rex annyira nekikeseredett a szidástól, hogy belement a királynő egy másik kutyájának ötletébe, hogy megszökjenek. Nem sejtette, hogy a féltékeny eb csak a Temzébe akarta lökni, ahol remélhetőleg megfullad. Rexet azonban kimentik, és egy kutyamenhelyen köt ki. Miközben kap pár leckét az életből, szerez pár új barátot és szerelmes is lesz. Már csak vissza kellene jutnia a palotába…

Amikor először találkoztam ennek a mesének az ajánlójával, majdnem leestem a székről. Ezt mégis ki gondolta komolyan és adott rá pénzt? Már azon is meg vagyok lepődve, hogy a The Crown elkészülhet még II. Erzsébet életében, de ez a mese… Azért megnézném, milyen képet vágtak a palotában, amikor megjelent Rex.

Mert ez a mese valós környezetbe van helyezve, valós személyek közé. Az egyik főszereplő, egy mesében, II. Erzsébet. Nem csak mintázták róla, mert még a nevét és a családját is használják. Igaz, nem voltak annyira merészek a készítők, hogy minimális kritikát bele tettek volna a történetbe. A királynő itt egy szerethető öreg néni, aki nagyon rajong a kutyáiért. Fülöp rosszabbul járt, ő bezzeg egy morgós öreg, aki eléggé papucsnak lett beállítva. De nincs bántó él. Az tényleg túlzás lett volna.

A durva az, ahogy a Trump házaspár megjelenik. Felismerhetőek, és itt már mertek kritizálni. Ahogy Donald a telefonján lóg és mindennel szelfit gyárt… De a kutyájuk az, amivel a készítők alaposan megmutatták, mit gondolnak róluk. Röviden? Közönségesek. Ez nekem jelentett valami plusz élményt, azt már kötve hiszem, hogy a célközönség, a gyerekek ilyesmit észrevesznek. Nekik ez egy poén lesz, önmagában.

Ha már ott tartunk, amit felnőtt fejjel bírtam ebben a mesében. A rafinált termékelhelyezés kikerülését. Van egy jelenet, akikor még csak készülnek az amerikai elnöki pár fogadására, és amerikai stílusú díszítést kap a Buckingham Palace. Az inas a teás kannát is elviszi, és egy kólás üveget tesz a helyére. De hoppá! A DVD nézés előnyei. Az nem is Coca Cola, csak annak látszik! Simán annak lehet nézni. De lestoppoltam, és tényleg megnézem, mit látok. Egyezik a dizájn, a színek, de a felirat más. Csak annyira úgy kanyarították a betűket, és a név is annyira hasonlít, hogy simán Colának tűnik. De nem az! Azért nem vagyok benne biztos, hogy jó jel a mesére nézve, hogy azért voltam büszke magamra, mert ezt kiszúrtam.

Mert sajnos, a mese nem kötött le különösebben. Látunk egy nagyon elkényeztetett kutyát, aki Erzsébeten kívül mindenkinek az agyára megy. Az enyémre is. A corgie nem éppen a kedvelt kutyáim egyike, és szerintem nem aranyos. Rosszalkodva pláne. Majd jön a klasszikus baja kerülős, és miközben megoldást keres, megjavuló rész.

Nagy mese az egész, állatmenhellyel és visszavágással együtt. De legalább telepakolták humoros karakterekkel, és az egésznek a hangulata nem rossz. Kellemes, limonádés, és gyerekeknek megfelelő tartalommal és üzenettel. Irigynek és gonosznak lenni nem kifizetődő, mert meg kell érte fizetni.

A grafikája csak közepes, tulajdonképpen Trump sikerült a legjobban benne.

Nagyon gyerek mese, és tényleg nem értem, minek kellett II. Erzsébet kutyájáról egy ilyen.

 

A királynő kutyája - 5/3 valahol aranyos is, pozitív a mondanivalója is, Trump még vicces is benne. De akkor is…

https://www.youtube.com/watch?v=__lMl_LGPew

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr1215621378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása