Minden napra egy film

Minden napra egy film

Nicky Larson

Ölni vagy kölni?

2020. június 14. - BBerni86

Testőrös, nyomozós, parfüm után rohanó.

Nick Larson az egyik legjobb testőr a szakmában. Jó barátja egy komoly ügyön dolgozik, egy titkos szervezetet akar lebuktatni. Nem tudja, hogy nem csak ő jár közel, a szervezet is az ő nyomában. Most Nicky sem lesz képes megmenteni, csak egy ígéretet kaphat, hogy Nicky vigyázni fog a húgára. Egy évvel később Nicky és Laura 6_14nicky_larson.jpegtársak. Most éppen egy új ügyfél keresi meg őket, aki a találmányát akarja biztonságban tudni. A parfümje bárkiben képes szerelmet ébreszteni – tesztként magára fújja, és Nicky az alanya, aki megszállott nőfalóként elképzelni nem tudja, hogy vonzódna egy idős férfihoz. Mielőtt azonban az ellenszert megkaphatná, rájuk törnek, és elragadják a táskát, benne a parfümmel és az ellenszerrel. Egy kis kavarodásnak hála mindenki a táska nyomába ered, amit egy szerencsés megtaláló arra használna, hogy kedvenc pornósztárja belé szeressen.

A képregényfilmek most menő műfaj, már a franciáknak is volt próbálkozásuk, mondjuk Valerian nem indított el sikertörténetet és folytatásban is kár reménykedni. Anime is készül filmre – Death Note és Bleach is film volt, bár ezeket talán jobb lenne elfelejteni.

Pont azért emlegetem ezt a kettőt, mert a Nicky Larson egy francia készítésű anime feldolgozás. Ha jól tudom, Városi vadász címen futott nálunk is. (Egy részt sem láttam belőle, és utólag szembesültem azzal, hogy ilyen előzményei vannak.)

Mivel az eredetit nem ismerem, azt nem tudom megállapítani, hogy már abban is a kémfilmeket és magánnyomozós filmeket parodizálták, vagy az a film találmánya. Ami biztos, hogy az Ölni vagy kölni nagyon eszembe juttatott egy régi Terence Hill – Bud Spencer filmet. Nem cselekményben, mert a Nyomás, utána! egészen más történettel rendelkezett, de a hangulatában megvoltak a közös pontok.

Nicky Larson a saját szakmájában profi, bár ezt a filmen különösen adták vissza. Általában nem mutatták, amikor leszámol egy egész bandával, csak a végeredménnyel szembesültünk, hogy Nicky talpon, a többiek mind a földön. Vagy, a videójátékok állását vették kölcsön, amikor olyan, mintha Nicky szemei lennének a kamera, így azt látjuk, amit ő. (Ki nem állhatom ezt a formát, nekem mindig hányingerem lesz tőle.)

Ellenben a férfi természetének másik jellegzetességét, hogy mennyire imádja a nőket, maximálisan felpörgették. Miért tart otthon távcsöves mesterpuskát? Mert annak a távcsövével kukkol a szemközti edzőterembe. Kihallgatás – az egyetlen, ami leköti, hogy a rendőrnő mellét nézze. Ugyan elvitték abba az irányba, hogy a parfüm miatt szerelmes kezd lenni egy idős férfiba, de ez a film képi világán nem mutatkozott meg.

Annyira tele van szexualitással és félmeztelen nőkkel, hogy az már nagyon túlzás. Még a női főszereplő sem úszta meg, az egyik jelenetben a lift becsípte a ruháját, és tangában, melltartóban és harisnyatartóban kellett vonulnia. De a végső poén is az, hogy az egyik nő ruháját fújja a szél, ki van a feneke, amit Nicky nagyban bámul, Laura meg kiakad ezen. Lehet, hogy férfi szemmel nem kínos ez a sok női test és öncélú mutogatás, de a végére szabályosan csömöröm lett tőlük.

A szereposztásban nincs ismerős, ahogy az anime képeit láttam fent, ahhoz kerestek hasonló kinézetű színészeket. Mindent túl lehetett itt játszani, meg is tették. Díjat biztosan nem nyer ezzel senki sem.

Ha már szereposztás, itt engedtek meg maguknak egyetlen ismertebb nevet. A pornós, akit Skippy le akar nyűgözni, Pamela Anderson. Alig ismertem meg, annyira kivasaltatta már az arcát. Ok, nincsenek ráncai, de arcjátéka sincs.

Egyszer meg lehetett nézni, de inkább volt fárasztó számomra, mint vicces.

 

Nicky Larson – 5/3 anime az alapja, és ezt érezni is – furcsa volt élőszereplősen. Paródia, de nem elég vicces.

https://www.youtube.com/watch?v=iN3qhDh2h9Q

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr4815808856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása