Minden napra egy film

Minden napra egy film

Hivatali eltávozás

2020. június 18. - BBerni86

Csapatépítős, szorult helyzetbe kerülős, túlélős.

Az ehető étkészletekkel foglalkozó cég alkalmazottai a főnökasszonnyal kötelező csapatépítésen vesznek részt. Hegyet másznak, barlangásznak. A könnyű út helyett Lucy a haladó pályát akarja leküzdeni, és neki nem lehet ellentmondani. Le is érnek a föld mélyére, de éppen ekkor földrengés rázza meg a vidéket, és a falak omlani 6_18vallalati_eltavozas.jpgkezdenek. A vezetőjük, Brandon elmenekülne, de ráomlik a kivezető járat és a sérüléseibe belehal. A csapat magára marad a föld alatt, ahonnan nincs további út. A megmentőikre várnak, miközben le kell küzdeniük a készleteik szegényes mennyiségét, és az egyre növekvő feszültséget. A dolgok egyre inkább elvadulnak, ahogy a titkaik kezdenek kitörni belőlük a bezártság, éhség és reménytelenség hatására.

Bajban vagyok a paródiákkal. Van egy gyanúm, hogy ez is az akar lenni, nem csak egy fekete komédia. De, ha meg kellene mondanom, milyen filmeket sarkít ki, már bajban lennék. Talán maga az alaphelyzet, ami visszatérő elem. Benn ragadni egy zárt helyen, ahonnan nehéz kijutni. A barlang, voltak ilyen cápás filmek is, de más föld alatti történetek is. A közös bennük, hogy a thriller és a horror határán mozognak.

Ebből a filmből a szörny hiányzott igazából, aki a föld alatti várakozást még borzalmasabbá tehetné. Mindenféle, soha nem látott mutánsok szoktak az ilyen történetekben lesben állni, és megenni a szereplőket, ha azok egyedül maradtak vagy óvatlanok voltak. Itt viszont a szereplők legfeljebb önmagukra veszélyesek, nem került elő még egy kisebb patkány vagy pók sem, aki beléjük akart volna harapni.

Mi maradt akkor?

A kis személyes titkok, melyek mindegyike nem is annyira titok. De most nyilvánossá válnak, és a szereplőknek meg kell hozni pár döntést. Freddie itt szembesül azzal, hogy nyílt titok, hogy a főnökasszony vibrátornak tartja az egykori gyakornokát – pont most lesz elege abból, hogy a főnökasszonya szexuálisan is kihasználja, és azon kezd merengeni, nem-e erőszakolták meg. De a cég helyzete is rosszabb, mint amit külön-külön a szereplők gondolnak, és együtt most rájönnek a tényleges helyzetre.

Lassan kialakul az a felállás, hogy mindenki a főnök, Lucy ellen. Az elején még komédia elemnek tűnt, mennyire parancsolgat a nő, de amikor már mindenkinek tiszta, kit és hogyan manipulál, hogy tette a céget is szinte teljesen tönkre, kezdenek elszabadulni az indulatok, és kérdésessé válik, mit tesznek meg együtt a nővel.

Ha már nehéz döntések – a film egyik sarkalatos problémája az éhség lesz. Nem véletlenül említik meg a történetben az Életben maradtak című filmet – itt is azzal a kérdéssel kell megbirkózni, hogy az életben maradásért lehet-e kannibalizmusra vetemedni. A fekete komédia felé hajlik a film ezen része, de olyan beteg humorral, hogy azt nem tudtam viccesnek találni. Nem ijesztő, m is borzongató, inkább furcsa volt, hogy min és hogyan kellene nevetni. Nekem nem is ment.

Meg különben is, mit mondjak arra a filmre, amiben az a poén, hogy az elmérgesedő nyílt seb a srác lábán annak félig-meddig hallucinálás közben Britney Spears hangján énekli a Toxic című számot? Igen, maga a seb énekel!

A szereposztás alapján valami jobbat vártam. Több ismert sorozatos nevettetőt is leszerződtettek, mint Karan Soni vagy Nasim Pedrad, de benne volt Ed Helms és Demi Moore is. Nem sokat segített semmi – mindenki simán túljátszik mindent, és egy ponton már olyan, mintha hisztérikák felvonulását láttam volna.

Jobb filmet vártam, ez inkább fárasztó volt, mint vicces.

 

Hivatali eltávozás - 5/3 akkora elmebetegség, hogy az már szinte vicces. De csak szinte, nekem eltúlozták.

https://www.youtube.com/watch?v=Ro3V6SMYijg

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr6015872542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása