Minden napra egy film

Minden napra egy film

The Good Fight

4. évad

2020. június 20. - BBerni86

Ügyvédes, titokzatos jegyzet után nyomozó, céges.

Diane maga sem érti, de egy új világban találja magát. Nem Trump lett az elnök, Hillary nyerte meg a választásokat. A cégnek is jól megy, éppen most szereztek egy új ügyfelet. Ám a nőnek rá kell döbbennie, hogy valami itt sincs rendben. Hol van Kurt? Miért nem ismeri senki a #metoo mozgalmat? A rémálomból ébredni sem teljesen jó élmény: a cég egy nagyvállalattal olvadt egybe, és Diane megkapta a pro bono ügyek osztályát. A 6_20the_good_fight.jpgmunka leköti, érdekes, de a bíróságokon rendszeresen belefut egy jegyzékbe, a Memo 618-ba, amivel elkaszálják a nyert ügyeit is, és senkinek nincs magyarázata. Mi az, mit tartalmaz, miért hátrál meg minden bíró, amikor az ügyvéd meglenget egy lapot, rajta ezzel a számmal? Ha nyomozni próbál utána, akkor leáll a rendszer. De nem adja fel ilyen könnyen. Közben a cégen belül háború kezd kialakulni, és Luca belekóstol a gazdagok életébe.

Az egyik kedvenc sorozatom, de ez az évad még az elvakultság ködén keresztül is furcsa volt. Ok, azt már megszoktam, hogy a Fight évadok rövidebbek, mint a Wife egy-egy évada volt. Ez azonban a szokottnál is kevesebb részt kapott – a 10 helyett csak 7 volt, ráadásul az egyik egy teljesen filler volt, aminek semmi köze nem volt az évad harcához.

Pedig a bevezető rész, a Clinton-elnökséggel remekbe szabott politikai szatíra. Milyen lenne a világ, ha nem Trump nyeri a választásokat? Diane kénytelen rádöbbenni, hogy van, ami jobb lenne, de abban a világban is lennének gondok. Hiszen semmi sem fekete-fehér. Ha valakit nem érdekel a sorozat, azt az egy részt akkor is érdemes megnézni – bár, előismeret nélkül Diana szála nem lesz érthető, a politikai és társadalmi közeget nagyon kitalálták benne.

Majd jön a 6 rész, amiben három fő konfliktust kapunk: a cég beolvadása egy nagyvállalatba, akik úgy kezelik őket, mint abszolút beosztottakat, és nem egyenrangúakat. Kifejezetten beszédes, hogy a főnökök az emeleten vannak elkülönítve, ahova ők csak engedéllyel mehetnek fel, és nagyon elveszettnek tűnnek, amikor valamiért fel kell menniük. Van egy kis kémjátszma, hiszen egy fenti leköltözik hozzájuk, összebarátkozik Marissával és viszonyba kezd Lizzel. (Ez különben az évad legrosszabb szála, annyira nem illenek össze, és kifejezetten utáltam, amikor fülledt pillantásokat váltanak.) Vállalati szinten eljutnak valahova, de pl. Caleb szála nyitott: most akkor átállt, vagy kémkedik a fentieknek?

A kettes, ami elég súlytalan töltelék, és inkább csak humort ad a részekhez, Luca és az új milliárdos ügyfele, aki barátként tekint a nőre, és megismerteti vele a gazdagok világát. Amiért érdemes volt ezt is nézni, David Lee, aki annyira nagy karakter, hogy minden feltűnése ad valami pluszt a sorozatnak. De itt is kiszúrtam valamit, ami zavart: Joseph, Luca fia. A múlt évadban rész is épült arra, hogy a baba az apja után fehérbőrű, és a nőt szinte megkövezték egyszer, mert azt hitték, lopta a fehér babát. Itt viszont fekete a baba!

Végül, a fő szál. A Memo 618. A törvényhozás és korrupció új szintjére jutunk vele, és ez az a szint, ami legközelebb van a joghoz. Bírósági ügyek, láttunk tárgyalótermet és ügyeskedéseket. Csak, ez sincs megnyugtatóan zárva. Most akkor mi van? Megtudjuk, mi az a Memo, mi van benne, de lesz valami következmény? Az nem derült ki számomra, így ezen a vonalon sem vagyok elégedett.

Összességében arra jutottam, hogy a sorozat már irányt vált. Nem a jog benne a fókusz, ez egyre inkább politikai sorozat lesz, csak egy jogi iroda szemszögéből közelítve a témához. Ha a készítők felől közelítek, távolodunk a The Good Wife stílusától, és inkább a BrainDead felé haladunk. A kis zenés magyarázó betéteket pl. ott vezették be, és hozták ide.

A karakterek és színészek viszont még mindig eladják.

Korrekt, érdekes, de azért érdekelne, mitől ilyen kurta. Itt nem hivatkoztak a vírushelyzetre.

 

The Good Fight - 5/4 egyedi a humora, van benne tartalom, jók a színészei. De ez most elég kurta-furcsa.

https://www.youtube.com/watch?v=38hG2Xu43iQ

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr515904174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása